Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Witam czy zna ktoś znaczenie kodu 50,byłem dziś na autocomie i mi go wykazało lecz pisze ze nieznany błąd, jest to m52b25 z 97/08,prawdopodobnie jest to coś związne z ABS gdyż ostatnio raz się świeci raz nie ;/
  • 2 tygodnie później...
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano
za to u mnie komputer wykazał kody 55 , 212, 202 ponoć coś z sonda i sterownikiem położenia wałka rozrządu.co do wałka wystarczy tylko wymienić czujnik??w sumie sonde też chyba skoro pokazuje błąd.może ktoś będzie wiedział więcej????

Moje Coupe------------------> http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=134&t=160279

Potrzebujesz nowych części ? Dobrych znanych marek ?lub tańszych zamienników? pisz na pw.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
witam 212 to na pewno nie czujnik położenia walka rozrządu bo go wymieniłem problem z vanosem mechaniczne zablokowanie albo jakaś pierdoła podłącz kompa i sprawdź kat walka rozrzadu
  • 1 rok później...
Opublikowano

Witam i szczęśliwego nowego.

Takie informacje wyskoczyły po podpięciu do komputera. Niestety mechanik (oprócz tego, że uszkodzone są wtryskiwacze) nie wie o co chodzi.

http://images81.fotosik.pl/263/61679fdc717b2313.jpg

I tu moje pytania o podanie nr kodów błędów.

Ewentualnie od razu informację co jest do zrobienia/naprawienia.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

E36 1992r 5hp-18

Blad 2 i 100

Skrzynia nie zmienia biegow. Pracuje w trybie awaryjnym tylko 4 bieg

Problem po swapie z m50b20 na m52b25

Auto nie posiada systemu asc czy skrzynia wymaga go?

Czy bez niego bedzie pracowac poprawnie :mad2: :mad2:

• 3 lata później...
  • 3 lata później...
Opublikowano

Może mi ktoś rozszyfrować te kody błędów: dde 2.1

Inpa 

33

Unknown error location

Error frequency : 50

2372.54

2372 .54

prijority

2

Error present

Static error

Errorcode: 21 64 22 00 32

Dodam jeszcze że tam gdzie jest 22 to często się zmienia czasem jest 21,23,26

Jak wypne kostkę od czujnika temperatury tego 4-pinowego to wszystkie błędy znikają i się nie pojawiają. Czujnik wynieniony na nowy, i dalej jest to samo. Podmieniałem też nastawniki na 3 różne i dalej było to samo, zmieniałem też czujnik położenia pedału gazu, bo stary przynajmniej według autodaty był niesprawny, a ten co założyłem (używka) był bardzo blisko wartości z autodaty.