Skocz do zawartości

320d problemy z nagrzewaniem, spadaniem temperatury w trasie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam.

posiadam niestety identyczny problem, tj. po mieście jest ok, a w trasie wskazówka schodzi do pierwszej kreski,

i powiem że śledzę ten problem i jutro zakupie termostat

http://www.allegro.pl/item881827849_termostat_agr_egr_bmw_3_5_7_e46_e39_e38_e65.html

i mam parę pytań

1 - czy muszę spuszczać płyn z układu do wymiany tego termostatu?? czy do tego drugiego "głównego" ?

2- czy po wymianie należałoby zrobić odpowietrzanie i jeśli tak to jak dokładnie??

Opublikowano

kolego "damianus" nie musisz spuszczać płynu, podczas wymiany ucieknie znikoma ilość, a sama wymiana zajmuję mniej niż demontaż osłon silnika.

no i nie zapomnij o odpowietrzeniu układu

ja to przerobiłem ale niestety muszę wymienić jeszcze główny termostat :(

Opublikowano

Kurde Panowie ja nie wiem czy mam ten sam problem, nie powinien wyskoczyc jakis blad w inpie co do termostatu ze cos jest nie tak?

Ja zauważyłem ze Wolno sie nagrzewa moja bawarka wolno sie rozgrzewa, jak jezdze max do 2.2 tyś obrotów to mam 3/4 skali do 90 stopni, uwazam ze troszke to dziwne, oczywiscie jezeli auto dostanie troche, to wskakuje na 90 stopni.

Jak sie upewnić? Wł auto na luzie i poczekać kiedy osiagnie 90 stopni? czy w ogóle osiagnie taka temerature.

doradzcie

Opublikowano
Inpa nie pokaże błędu termostatu bo niby jak bezprzewodowo :lol: termostat jest urządzeniem mechanicznym więc błędu nie pokaże ja wymieniłbym obydwa termostaty i będzie spokój , bo u siebie też wymieniłem najpierw EGR a potem trzeba było rozbierać i wymieniać główny!

SPECIAL REMAPPING SERVICE - SOFTWARE ENGINEERING - IDA PRO

Chiptuning Łódź

ŁÓDŹ BYDGOSZCZ BIRMINGHAM LONDON

https://www.tc-performance.com/

Opublikowano
A ktoś już imał podobne objawy i doszedł co to takiego, że mu temperatura spada podczas jazdy ? :?: :lol:
Opublikowano

Nie nie mam webasta.Dzisiaj zrobilem 8 km :P az i temperatura wskoczyla na 90 stopni a potem powoli wracalem do domu i troszke spadla tak do 80 i tak juz zostalo.

No nie wiem czy ten termostat, ale mysle ze poczekam to temp. + i wtedy bede sprawdzal dokladniej temp.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Jeżeli spada temperatura w trasie a na postoju lub w mieście trzyma to tylko termostat przerobiłem to. :|