Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Czesc czy moze ktos z was sie orjentuje ile moze kosztowac w warsztacie samochodowym (jakims renomowanym) wymiana płynu wspomagania, hamulcowego ,skrzyni biegów i dyfra? niestety w swoim zakresie jest to niemozliwe... rzecz jasna chodzi o E36 1.8i M43 z gory dziekuje za odpowiedzi.
Opublikowano
olej wspomagania castrol atf dekstron3 (jakos tak sie pisze) 1l -47zl/ skrzynia to samo ze wspomagania zostanie kolo 100ml todolejesz na 1.1l i wlewasz do skrzyni a dyfer ja mam atfa mobila 1.1l okolo 28zl/ plyn hamulcowy wez ze 3-4 butelki jedna okolo 500ml rozne sa lepiej nie oszczedzac na tym ja mam dot-3 koszt sztuki okolo 14 zl-wymiana trwa okolo 25-40min . jak beda wymieniac wklad filru oleju to sprawdz zeby wymienili uszczelki koszt okolo 50zł robocizna -do tego olej w silniku jesli zechcesz wymienic to tam pewnie wejdzie, nie wiem dokladnie przypuszczam okolo 5,5l castrol edge 1l 48zl *5,5=264zł , plym chlodniczy okolo 7l 5+2l 45/50zł (suma 542 zł)
jedynakk
Opublikowano
dzieki welkie za informacje koszty nie male chyba etapami powymieniam plyny :)
Opublikowano
Te płyny które chcesz wymienić to nie takie duże koszty. gorzej jest z olejem do silnika i kompletem filtrów (paliwa, oleju, powietrza i kabinowy) A pozostałe to dyfer za wymianę 20-30zł i 50zł olej, podobna cena za skrzynię i wspomaganie. Płyn hamulcowy to koszt wymiany około 50zł plus płyn jakieś 30zł. Podsumowując to za robotę w jakimś przyzwoitym warsztacie masz 120-150zł plus trzy lity oleju około 150zł i litr płynu hamulcowego 30zł. Myślę że w trzech stówach się mieścisz za te 4 rzeczy :wink: