Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

tez zauwazam solidarnosc wsrod kierowcow BMW (szczegolnie pomocne jest wpuszczanie w korkach - jak jezdze Peugeotem mamy brakuje mi tego ;) - chociaz na zajezdzanie i bezmyslne wyprzedzania nie pozwalam sobie 110KM w 206 czyni cuda hihihi) i wlasnie...odpowiedni stroj ;)... odpowiednio ubrany kierowca odrazu poprawia wizerunek auta ;)

Pozdrawiam Grzegorz

PS. a na silownie mykam Peugeotem hehehe

Prawo jest sztuką dobra i słuszności ;)

Moje BMW: F32 420d '14, E87 116i '07, a ponadto: F10 520xd '16, F20 118i '15 , X1 sdrive18i '12.

poprzednie: E61 520dT '08, E90 318i '10, E91 318d '07, E87 116i '05, E39 520i '00, E36 318i '93, E34 530i '89, E30 316 '86.

Moja przygoda z BMW od 1990r.

Opublikowano

Przede wszystkim bądźmy uprzejmi na drodze. Wejdzie to w krew (tym ktorym jeszcze nie weszlo :) ) i przeniesie sie na innych, i innych itd. W ten sposob mozemy dolozyc swoja cegielke do tworzenia kultury jazdy.

Nieprzyjemny jest widok, kiedy na zwezeniu jeden drugiemu zajezdza droge. Ktos chce Ci sie wepchac ? Ok - nie znasz tego przyczyny. Moze zona akurat rodzi ! :) Wiec wpusc. Korona Ci z glowy nie spadnie :)

A koncepcja z pozdrawianiem się na drodze jest dobra. Myslalem jakis czas temu o tym, przy okazji wakacyjnych podrozy motocyklowych :) Mozemy zaadaptowac ten motocyklowy zwyczaj. Nie koniecznie mruganie dlugimi, ale chociaz podniesienie reki :) Kazda forma sympatii na drodze jest dobra ;)

I dbajcie o swoje śmigiełka :cool2:

http://no2qnos.fm.interia.pl/breit1.jpg
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano

Po długiej przerwie odkopałem temat. Moim i Waszym zdaniem Kodeks powinien wyglądać tak:

1. Na drodze traktuj innych tak, jak sam chciałbyś być traktowany.

2. Nie daj się prowokować ulicznym "sportowcom". Znasz wartość swego autka i nie musisz jej nikomu udowadniać.

3. Dbaj o auto. Niech będzie powodem do dumy i obiektem westchnien.

4. Olewaj furiatów i krzykaczy. Ty nie musisz się dowartościować poprzez agresję. Odpowiadając na jego krzyki zniżasz się do jego poziomu.

5. Widzisz BMW - Pomóż mu.

6. Auto nalezy traktowac z szacunkiem.

7. Używaj kierunkowskazów.

8. bądźmy uprzejmi na drodze. Wejdzie to w krew (tym ktorym jeszcze nie weszlo ) i przeniesie sie na innych, i innych itd

9. nie wykorzystuj negatywnego wizerunku marki, ani mocy silnika swego do chamskiego sposobu jazdy

10. Jedź czytelnie dla innych kierowców.

tyle słowem dekalogu.

Moim zdaniem fajnie by było pozdrawiać się jakoś na drodze. Np. uniesiona ręką jak pisał Noon. Ale opinie Tego pomysłu zostawiam Wam.

Pozdro

Black - Mighty - Wonderful
Opublikowano
Pozdrowienie ręką jak najbardziej. Z długimi to nie najlepszy pomysł - z tego co wiem to od tego roku na "bezpodstawne użycie świateł drogowych" grozi 200 zł i 1 czy 2 pkt. To chyba przemawia za opcją nr 1 :hand:

http://img155.imageshack.us/img155/5220/bkptouring350x100avatarzt8.gif

http://images.spritmonitor.de/239085_5.png

Opublikowano
Pozdrowienie ręką jak najbardziej. Z długimi to nie najlepszy pomysł - z tego co wiem to od tego roku na "bezpodstawne użycie świateł drogowych" grozi 200 zł i 1 czy 2 pkt. To chyba przemawia za opcją nr 1 :hand:

no to jest konkretny argument... :lol:

Niech zatem bedzie gest reka... :hand: :cool2:

Black - Mighty - Wonderful
Opublikowano

no to jest konkretny argument... :lol:

Niech zatem bedzie gest reka... :hand: :cool2:

Przeanalizowałem cały temat i jestem jak najbardziej ZA :cool2:

Pozdrowienie ręką to dobry pomysł :cool2: :clap: :dance:

Poziom poczucia humoru jest wprost proporcjonalny do Twojego IQ.

http://img407.imageshack.us/img407/5961/roxbury9je.gif