Skocz do zawartości

problem z paliwem m20 b20

rafgor90

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam problem z swoim e34 m20b20 z gazem.

pare dni temu zrobiłem że autko zaczeło jeździć na benzynie jest ok poza jednym dlaczego gdy w baku jest ko 5-10 litrów i auto jest przechylone na bok lud stoi pod górke pompa nie ssa paliwa. W innej e34 przy takim stanie benzyny i podobnym przechyleniu nie było żadnych problemów.

gdyby FWD było lepsze Bóg nie stworzyłby BMW.

• Zasłużeni forumowicze
Kolego kto jezdzi dotąd żeby mieć w baku 5L paliwa.Pompa Ci zassie cały syf z dna baku i wpompuje w wtryskiwacze.Po drugie jak myślisz od czego palą się pompy paliwa.
Po czterdziestce człowiek ma, trochę z osła, trochę z lwa.

• Zasłużeni forumowicze
Kolego mus102 postaw auto tak żeby strona kierowcy była niżej(bo taki przypadek opisujemy gdy auto krzywo stoi)i wtedy sprawdz czy ci wszystko wyssie(nie ma takiej opcji).Pompa u rafgor90 musi być delikatnie wyżej osadzona(ot i cała filozofia).Mnie by się tam grzebać nie chciało.Dbać żeby mieć min 10L wachy i nie ma problemu.
Po czterdziestce człowiek ma, trochę z osła, trochę z lwa.

"piotr520" masz racje choc sprawdzac nie bede, ale wiadomo, że paliwo spłynie tam gdzie niżej. A wiem , że mi wyssie do zero z tad, że kiedyś miałem słaby akumulator a sugerowałem się komputerem i pokazywał, że ma paliwa na 74KM a sie okazało jak stanął i mechanik chciał już wymieniac pompe, że w baku pustynia panuje. Przez słaby akumulator komputer dostał do głowy i tyle. Po wymianie akumulatora teraz można mu ufac co do powiecmy 5km
Nie jeździj szybciej, niż lata twój anioł stróż

• 1 miesiąc temu...
pompa jednak była trochę wyżej wyciągnięta wystarczyło ją troszkę wcisnąć i jest OK poszła w dół koło 1 cm
gdyby FWD było lepsze Bóg nie stworzyłby BMW.

Lubię stwierdzenia że pompa zassie syf z baku i wpompuje w wtryskiwacze, a po co w takim razie jest filtr paliwa?? Dla ozdoby czy producenci mieli kaprys i tak sobie wstawili?? A syf w baku jak już jest to nie ma go tam kilogram czy więcej tylko minimalne ilości. A co do 5l w baku to zawsze może się zdarzyć że tylko tyle zostanie a nie było CPNu i musi to wystarczyć do stacji benzynowej
Było E39 523i, E30 320i Coupe, E32 730iA, E34 540iA M-Pakiet, E34 525TDS touring X2, E38 750iA pakiet Alpina