Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Witam!!

Bede wymienial niedlugo popychacze i teraz pytanie kupic lepiej oryginaly i dolozyc 500zl do nich czy kupic Febi i piec stow zostawic w kieszeni? Mieliscie doczynienia z popychaczami od Febi? Co sadzicie?

Opublikowano
Witam!!

Bede wymienial niedlugo popychacze i teraz pytanie kupic lepiej oryginaly i dolozyc 500zl do nich czy kupic Febi i piec stow zostawic w kieszeni? Mieliscie doczynienia z popychaczami od Febi? Co sadzicie?

Co do FEBI - dobra firma, ja kupiłem do mojego M40 popychacze z firmy Ruville i chodziły jak złoto.

~~Oby nasze dzieci miały bogatych rodziców~~

Pozdrawia Elwis

E34 525tds '95 touring executive

http://stud.wsi.edu.pl/~elwis/e34bok.jpg

Opublikowano
ja rok temu włożyłem hydrauliki febi i narazie nic się niedzieje.niemogłem za to kupić podkładek samoregulujących pod dzwigienki i musiałem wziąść orginalne.wałek regenerowałem razem z dżwigienkami dałem z lekkim tuningiem[za cały] 350zł i mam gwarancję.zrobiłem na tym 20.000 i śmiga! pozdro! :norty:
klepało ale przestało!!!
  • Członkowie klubu
Opublikowano
Febji robi dla BMW.Jest to dokładnie ten sam produkt .

To nie jest ten sam produkt.

Części wyprodukowane przez Febi (i inne podobne firmy) posiadające znaczek BMW i nie posiadające tego znaczka przechodzą inną kontrolę jakościową.

Tak więc część posiadająca znaczek BMW (i w konsekwencji droższa, choć często niewiele) będzie na pewno lepsza. Co oczywiście nie znaczy że Febi bez znaczka BMW jest niewarte zainteresowania... :wink: Wszystko zależy od różnicy w cenie, od tego jak dużo jeździmy, jak długo chcemy tym samochodem jeszcze pojeździć itd...

Pozdrawiam

Bastek

Kiedyś: E21 315 '83, E34 520i '90, E34 525iA '92, E36 316i '95, E30 318iT '93, E46 325xi Touring, E91 325i

Opublikowano

Jestes pewien ? To jest dokładnie tak jak z amortyzatorami (np. Sachs) i innymi rzeczami jakosc tego produktu jest dokładnie taka sama.

Róznica polega jedynie na braku znaczka BMW. SKlad metalu oraz jego trwardośc jak i inne właciwoscie jest ABSOLUTNIE taka sama!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

• Członkowie klubu
Opublikowano
Jestes pewien ? To jest dokładnie tak jak z amortyzatorami (np. Sachs) i innymi rzeczami jakosc tego produktu jest dokładnie taka sama.

Róznica polega jedynie na braku znaczka BMW. SKlad metalu oraz jego trwardośc jak i inne właciwoscie jest ABSOLUTNIE taka sama!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Pisałem już o tym.

Mamy w Klubie kolegę który pracuje w Valeo. "Te same" części produkowane przez Valeo ze znaczkiem np Peugeota i bez znaczka przechodzą inną kontrolę jakości. Może się więc zdarzyć że te bez znaczka marki samochodu będą miały tak samo dobrą jakość ale tak być nie musi.

A skoro Valeo tak robi to dlaczego Sachs albo Febi miałyby robić inaczej? :wink:

Pozdrawiam

Bastek

Kiedyś: E21 315 '83, E34 520i '90, E34 525iA '92, E36 316i '95, E30 318iT '93, E46 325xi Touring, E91 325i

Opublikowano

Niemcy z racji koopoeracji z Valeo traktują bardzo rygorystycznie produkt francuski a niemieccy pododsatwcy mają ten sam sort z lini produkcyjnej i opieram się na swoejej pracy w Monachium w BMW.

Inaczej jest z kockami chamulcowymi ale i tak nie do końca długo by o tym mówić.

Po krótce np .klocki i tarcze ATE to dokładnie ten sam produkt i oznaczony tym samym symbolem jakosci . Jesli cos jest odbiegające od norm oryginału wówczas dostaje inną klase jakości i inny indeks oraz jest oczywiscie tańsze np klocki z symbolami c,d,e,f.Pozostałe nie różnia się niczym.Valeo dostarcza np .Alternatory takie same jak do swoich sieci sklepów jak i do fabryki BMW.

Wracając do tematu i nie zasmiecając forum : kolega dostał odpowiedz na swoje pytanie i własnie chyba o to chodziło.