Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
jeśli chodzi o moje doświadczenia z żarówkami to polecam tylko jedne. A przerabiałem już wiele marek i rodzajów. jeśli chodzi o H7 to polecam Philips premium + 30%. I już tłumacze dlaczego. Bo są to najlepsze żarówki porównujac jakosc do ceny. można kupić po 16-18zł sztuka. wszystkie żarówki typu xenon- zenon, chińskie paździerze, blue light, super white, xenon efekt zdecydowanie odradzam. kosztują od 25-40 zł za komplet, ale naprawde sa nic nie warte. słabo świecą, szybko się przepalają, ( z moich 4 sztuk takich jedna spaliłą się po 5 minutach, pozostałe 3 w przeciągu 2 tygodni) jedyny efekt jaki można miec z nich to np patrząc na nie z zewnatrz rzeczywiście widać bielsze światło, reflektory fajniej wygladają, ale one wcale lepiej nie świeca ( a o to chyba nam chodzi)a wręcz gorzej. żadne żarówki 100W też nie maja sensu, bo spalą się szybko i uszkodzą odbłyśniki , i potem będzie jeszcze gorzej świecić nam i widoczność spadnie. wszystkie typu +50%, + 80%, +90% światłą więcej też zbytnio nie ma sensu bo wiadomo że jest to tylko reklama i nigdy tyle światła więcej nie będzie. Bardzo dobre są żarówki philipsa typu x-treme power, blue vision, czy night guide itp , ale one sa niestety bardzo drogie. I też jest coś za coż. za to że one tak dobrze świeca są mało żywotne. moje x-treme power philipsa świeciły bardzo dobrze, ale po 2 miesiacach obie się spaliły. No chyba ze ktos ma za dużo pieniędzy to może sobie takie kupować. Nigdy też w reflektorach zwykłych nie uzyskamy światła jak w xenonach, także nie ma co kombinować i ulepszać niepotrzebnie. Oryginalnie bmw w lampach wkłada żarówki PHilipsa. TAkże jak dla mnie wybór H7 Philips Premium +30% jest najlepszym wyborem jakości do ceny. I co bysmy nie założyli innego, droższego, lepszego efektu wiele nie uzyskamy.
sprzedam kierunkowskaz nr oem 63138370720 , przewód gumowy nr oem 11532247725 - dział giełda
Opublikowano

Osram Night Breaker.

Jezdze na nich od maja i jeszcze zyja :)

Opublikowano
Ostatnio w Motorze był test żarówek (co prawda H4). I Osram Night Breaker wygrał. Test potwierdził słowa kameleona, chińskie xenon lajt madafaka wytrzymują kilka godzin, ogólnie polecają Osram, Bosch i Philips.
Opublikowano
Osram Night Breaker.

Jezdze na nich od maja i jeszcze zyja :)

polecam :cool2: też na nich jeżdżę :D

http://img69.imageshack.us/img69/4769/dscf7685kopia.jpg

/// BORN ON THE RACETRACK TO LIVE ON THE STREET ///

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Testowalem wczoraj te Philipsy x-treme myslalem ze beda lepsze za ta cene to ich juz niekupie
  • 2 lata później...
Opublikowano
Panowie temat mam podobny dlatego nie chce nowego zakladac... Mam u siebie xenon oryginalny i mysle nad zalozeniem H7 na dlugie swiatla z tym ze ledowe.... nie zarowke... myslalem o czyms takim ---> http://moto.allegro.pl/zarowka-led-halogen-h7-18smd-5060-drl-12v-dziennej-i2747209144.html tylko pytanie czy napiecie i wszystko bedzie ok; bedzie to chodzic myslicie ?? Czy raczej kiepski pomysl ... ;> ?? :) Podobnie z halogenami... zamiast oryginalu takie ---> http://moto.allegro.pl/hb4-27-led-can-bus-przeciwmgielne-dzienna-bmw-i2728491055.html Bo jezeli chodzi o postojowki to zywkle W5W sa z tym najmniejszy problem :roll:
Opublikowano

Ktoś z forum już to kupował. Wygląda na ściemę i takie się okazało.

Niestety.

Chodź swoją drogą chciałbym zobaczyć jak to świeci. :mrgreen:

Opublikowano
No wlasnie bardzo mocno mnie korci zeby "zaiwestowac" te ok. 200 zl na zarowki.. troche sporo z tym ze narazie musze sie wstrzymac audio zalozone szarpie jak 3ba, narazie wystarczy :) Jutro postaram sie oficjalnie foty wrzucic zeby nie bylo ze swierzak calkowity hehe :mrgreen: pomijam ze na forum pod innym nickiem troche dluzej bylem ale hasla zapomnialem haha :D
Opublikowano

Daj im szansę!!! :wink: :wink:

Jak się zdecydujesz kupić "to", to daj fotki jak świecą te żarówki (?) i opisz swoje spostrzeżenia. :)

Ale byłby numer jak by to zdało egzamin. :P :mrgreen: