Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
hmm co do ilosci oelju w 320 e36 to wchodzi 6,75 litra. ja jestem zdania ze BMW powinno jezdzic na jak najlepszym oleju- syntetyku, z drugiej strony zmiana z minerala na syntetyk moze sie roznie skonczyc...- nie weim nie probowalem. Moja ma 310 tysiecy przjechane i leje do niej pelny syntetyk Mobil :mrgreen: chodzi ladnie i nie ma problemow z nia:) takze pomimo przbiegu duzego warto lac dobry olej:) pozdrawiam
Opublikowano
Tak naprawde to leje sie taki olej jaki byl wczesniej, no byle nie minerał, ale dobry półsyntetyk nie jest zły:) ja zalałem taki wlasnie do swojej, pojezedze jakies 2 -3 tys i zmienie dopiero na syntetyk zobaczymy, ten kto pisze ze lac tylko syntetyk to albo mial do czynienia akurat z autami w dobrej kondycji albo nie wie co mowi
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

śmiać mi się chce jak czytam wypowiedzi wszystkich "fachowców" :duh: lejecie syntetyk do wszystkich większych lub mniejszych złomów a poźniej się dziwicie, że silnik mokry i więcej oleju na ziemi niż w misce, syntetyk owszem ale z biegiem czasu np. po 200 tys półsyntetyk .

a ja mam mineral, wymieniam co 10 tys. km i nic się nie dzieje.Jeśli masz złom to żaden Magnatec ani inne badziewie Ci nie pomoże

Opublikowano
a Ty niby "fachowiec" jestes? sorry ale na tym masle nigdy n\bym nie jezdzil! zima to sie robi sybstancja stala- jak masz minerala- jesli tegop nie wiesz to zrob sobie test zima. Moja ma 313 tysiecy przebiegu i leje oczywiscie pelny syntetyk w przebieg dla tego silnika to jest zaden! nie bierze oleju od wymiany do wymiany- wiec nie widze sensu przejscia na polsyntetyk czy minetral. ale jak wolisz utrudniac prace silnikowi to Twoj wybor. pozdrawiam