Skocz do zawartości

podswietlenie przyciskow el. szyb?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam, czy w tym modelu BMW przyciski el. szyb podswietlane sa? u mnie nie swieca sie przy wlaczonych swiatlach i czasami w nocy trudno je namacac... i drugie pytanie czy skomplikowane jest prowadzenie elektryki do elektrycznych szb z tylu? i czy w dziury w tapicerce drzwi tylnych po korbce wstawia sie przycisk i pasuje czy te dziury sa wieksze od przyciskow? dzieki
Opublikowano
Są podświetlane, u mnie w jednym była malutka żaróweczka a w drugim dioda. Nie mogłem nigdzie dostać takiej żaróweczki, więc wymieniłem w obydwóch na diody. Sprawdź czy w tylnych drzwiach nie masz już doprowadzonej instalacji. Ja mam jeszcze jakieś wolne kostki choć do przy lewarku do biegów żadnych wolnych nie ma.
Opublikowano
dzieki za pomoc... rozebralem wszystkie przyciski i okazalo sie zaroweczki popalily sie... we wszystkich przyckach wiec to jakis slab punkt... nawet w szyberdachu... kupilem juz nowe za 2,50 PLN za sztuka, pomaranczowe, wlutowalem i dziala:) odrazu inaczej wnetrze wyglada... ale sadzilem ze mozna sciemniaczem je sciemnic wraz z deska rozdzielcza ale deska przygasa a wlaczniki nie... troche lipa... a powiedzcice czy wlacznik swiatel tez ma byc podswietlony?
Opublikowano
tak, jest tam żarówka wciskana ale już nie pamiętam jaka. Jak wyjmiesz przełącznik razem z kratką nadmuchu to żarówka jest w takiej białej oprawce przedłużającej.
Opublikowano
dzieki za pomoc... rozebralem wszystkie przyciski i okazalo sie zaroweczki popalily sie... we wszystkich przyckach wiec to jakis slab punkt...

Nie nazwał bym tego słabym punktem-Twoje auto ma prawie 18 lat więc czego się spodziewałeś :lol: Te żarówki świecą cały czas, wystarczy że przekręcisz kluczyk, więc to normalne, że po kilkunastu latach sie przepaliły. Czy aby na pewno wstawiłeś identyczne czy może trochę większe niż były? Jeśli większe, to radzę Ci wymień je na diody, bo potopisz przyciski. Jeśli dotykasz przełącznika i jest ciepły to znaczy, że żarówki są zbyt dużej mocy.