Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam serdecznie i od razu pytam :!: panowie mam problem z otwarciem auta !!! przyjechałem nim do pracy rano postał na mrozie -11 i lipa wkładam kluczyk kręce w lewo prawo a centralny zamek nie reaguje :!: jakby coś przymarzło co mam z tym fantem zrobić!!!pomocy pryskałem do zamka odmrażacz ale nic nie dało! co mam robić???
Opublikowano
Najlepiej z wyczuciem podgrzej kluczyk zapalniczką i go wsadź do zamka. Parę razy i powinno puścić.
Opublikowano
z drugiej strony oczywiście próbowałem ale nic nie dało :mad2: bagażnik też sprawdziłem probowalem sie nawet od tyłu wcisnąc ale nie ma jak :? z podgrzaniem kluczyka nie próbowałem jeszcze.
Opublikowano
miałem podobnie rozwiązaniem jest trochę siłowe przekrecanie kluczyka to lewo to w prawo pójdzie w końcu też się zdziwiłem bo pierwszą zimę mam BMke tylko nie ułam kluczyka z wyczuciem :)
Opublikowano
panowie żadna rada nie pomogła :nienie: poprostu trzeba było od razu podjechać większym kalibrem i podładować akumulator przez 10 min :cool2: a wiekszym kalibrem dlatego że jak kumpel podjechał maleńką Hondą C ładował,ładował ale nic to nie dało a dzis wiekszy kaliber podjechał podłączyliśmy kabelki przytżymał na 4000 obr i po problemie :cool2: pozdrawiam .
Opublikowano

No ale co ma akumulator do zamka.

Jeżeli padło aku to centralny zamek nie będzie chodził (czyli jak otwierasz drzwi od strony kierowcy to one Ci się muszą otworzyć, lecz reszta drzwi się nie otworzy) ale drzwi od kierowcy otworzysz.

"Mogę jeździć każdym autem, byle byłoby ze stajni BMW" :D

"W życiu piękne są tylko chwile..."

Opublikowano
No ale co ma akumulator do zamka.

Jeżeli padło aku to centralny zamek nie będzie chodził (czyli jak otwierasz drzwi od strony kierowcy to one Ci się muszą otworzyć, lecz reszta drzwi się nie otworzy) ale drzwi od kierowcy otworzysz.

a u mnie na odwrot, od pasazera otworzysz a od kierowcy nie :P

Opublikowano
..chodzi o to żeby nie wpaść w błoto panowie :duh: a więc już tłumacze o co chodzi,czy miałem otwartą czy zamkniętą klapę tylną to przez 24h świeciły mi się 4 lampki a jedna jak wiemy pobiera 5amp.. czyli razem 25 i jak zostawiałem auto na noc to chcąc nie chcąc ten pobór energi rozpierdzielał mi akumulator i tu cała przyczyna braku dostępu do auta :mad2: ale na szczęście mam patent na otieranie przedniej klapy :cool2: pozdrawiam i wesołych panowie.
Opublikowano
a skąd wiesz że lampki się świeciły w tylnej klapie ? przy otwarciu wiadomo palą się ale przy zamkniętej klapie ?? zdradż patent to i ja sprawdzę
Opublikowano
...elektryk ziomuś szukał źródła ubytku energi no i okazało się że to właśnie w bagażniku znajduje się problem :8)
Opublikowano
jest jeszcze cos jak otwieranie awaryjne polecam zajrzeć do instrukcji obsługi jest nawet pdf po polsku i opisany fajnie myk otwierania gdy padnie aku... :)
Opublikowano

Niestety, ten patent z klamka drzwi pasazera nie zadziala, gdy zamnkniemy z Dead-Lockiem, czyli kluczyk do oporu przy zamykaniu...

Przezylem juz to, walczylem ponad 5 godzin. Probowalem podac napiecie do lampki w bagazniku, ale pech, w zdenerwowaniu pomylilem biegunowosc i sfajczylem bezpiecznik. Skonczylo sie lewarowaniem samochodu i podaniem zasilania na rozrusznik. Nie zycze nikomu takiej przygody i nerwowki. Nie pomogli nawet spece z pobliskiego serwisu zajmujacego sie BMW...

Oczywiscie mowa jest o E34.

Pozdrawiam, ///M5

http://i228.photobucket.com/albums/ee124/areckim5/bmw_2000_m5_05.jpg

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jeżeli ktoś posiada hak i orginalne gniazdo przyczepy to stały plus do aku jest na pinie nr9.Nie trzeba włazić pod auto.
Po czterdziestce człowiek ma, trochę z osła, trochę z lwa.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Sprawdzone osobiście.Niby masa do tego pinu to nr13 ale ja zawsze daje na hak.Akumulator też ładuje przez to gniazdo.
Po czterdziestce człowiek ma, trochę z osła, trochę z lwa.
Opublikowano
Rewelacja ziomuś :cool2: nigdy bym na to nie wpadł :roll: słuchaj a jakiś kontakt do ciebie w razie jakichś pytań :?:
Opublikowano
Że niby gdzie moża znaleść tą instrukcję panie mati e-34 :?:

jak gdzie.. wpisz w google bmw e34 pdf i masz prawie w kazdym jezyku :D

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Witam. Mam pytanie czy wie ktorys z kolegow jak otworzyc auto. Mam taki problem zamknalem auto przez central i wyciagnalem akumulator gdyz nie chcialem przez kilka dni zostawiac go na mrozie a teraz nie moge dostac sie do samochodu. Zawsze otwieralem z kluczyka drzwi od kierowcy mechanicznie i nie bylo problemow a teraz nie moge ich otworzyc. Moze ktos zna jakis awaryjny sposob na otworzenie maski silnika zebym mogl wlozyc akumulator?? Z gory dzieki za odpowiedz
Opublikowano
.. ale na szczęście mam patent na otieranie przedniej klapy :cool2:

GREGI moglbys zdradzic mi ten patent?? Bylbym wdzieczny