Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
zrobiło sie zmino i tak się teraz zastanawiam - czy zaświeca wam się w dieslu kontrolka od świec żarowych ? bo mnie właśnie nie - czy to tak ma byc?
Opublikowano
zrobiło sie zmino i tak się teraz zastanawiam - czy zaświeca wam się w dieslu kontrolka od świec żarowych ? bo mnie właśnie nie - czy to tak ma byc?

Wszytko jest OK.

U mnie też się nie świecą, opala na dotyk. Trochę mnie to na początku dziwiło bo we wszystkich dieslach było widać żółtą lampkę że świecami.

Tu widocznie tak jest że trwa to tak szybko że nic nie pokazuje, może jak będzie zimniej.

Przy -3 rano pali mi od kopa. Może przy większym mrozie coś pokaże i trzeba będzie zaczekać 2-3 sekundy.

Opublikowano
Nie ma problemu z zapalająca się kontrolką świec bo w jedynkach jest elektryczna nagrzewnica która podgrzewa z miejsca dlatego fura pali z kopa przeżyłem już mrozy -20C i nigdy nic się nie zapaliło :D
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie ma problemu z zapalająca się kontrolką świec bo w jedynkach jest elektryczna nagrzewnica która podgrzewa z miejsca dlatego fura pali z kopa przeżyłem już mrozy -20C i nigdy nic się nie zapaliło :D

a mnie się zapaliło przy -18 :oops:

Opublikowano
W moim 318d narazie się nie zapala. W zeszłym roku zapalała się rzeczywiście przy mrozach rzędu -15 st. C.

Prawo jest sztuką dobra i słuszności ;)

Moje BMW: F32 420d '14, E87 116i '07, a ponadto: F10 520xd '16, F20 118i '15 , X1 sdrive18i '12.

poprzednie: E61 520dT '08, E90 318i '10, E91 318d '07, E87 116i '05, E39 520i '00, E36 318i '93, E34 530i '89, E30 316 '86.

Moja przygoda z BMW od 1990r.

Opublikowano

a napiszcie jeszcze gdzie ona się pojawia (jak wygląda wiem:))

ja po włożeniu klucza mam tylko zapaloną kontrolkę od chyba poduszek i pasów pasarzera i ręcznego - potem jak wcisne start to zapalają się wszystkie kontroli ale jednoczesnie auto zaczyna kręcić i odpala - czy to tak jest notrmalnie bo trochę to jest jakieś dziwne ...??

Opublikowano

W 118d sprzed liftu nie zapaliła się kontrolka świec żarowych nigdy,w wersji 118d po lifcie zapala się dość często-ale to 1,5 sekundy trwa-i auto odpala. Nawet nie dusze przyscisku ponownie-wciskam go,zapala się ikonka swiec żarowych,i za chwile odpał jest.

p.s.To ikonka takiej jakby "spręzynki" żółtej-na wyświetlaczu to masz tym gdzie jest przebieg w kilometrach,zasieg na baku,średnie spalanie-jednym słowem-PROSTO PRZED OCZYMA.

MIKE

"Pokazał taki międzynarodowy gest pokoju i przyjaźni, środkowym palcem" M.Sokół o geście Nicka Heidfelda :-)

Opublikowano

ta elektryczna nagrzewnica to podgrzewa co przy odpalaniu?

sadzomiotacz pędzony gnojówką

Sprzedam swoje BMW E91 320d 163 KM 2006 390 kkm, Navi Prof., panorama, bezwypadkowe, zadbane, pewne. Info - priv

Opublikowano
specem to ja nie jestem niech mnie ktoś poprawi jakby co bo nie wiem czy dobrze pamiętam podgrzewa filtr paliwa.... :norty:
Opublikowano
ew. podgrzanie paliwa a podgrzewanie komory spalania to dwie różne rzeczy. podstawą jest podgrzewanie komory spalania w silniku przez świece żarowa.

sadzomiotacz pędzony gnojówką

Sprzedam swoje BMW E91 320d 163 KM 2006 390 kkm, Navi Prof., panorama, bezwypadkowe, zadbane, pewne. Info - priv