Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam szykuje i sie wymiana oleju w silniku. Dotychczas mialem zalany castrol edge 5w-30 i przyznam ze niejestem zbyt zadowolony z tego oleju idzie w dolot. Teraz chcialbym zmienic na motula i niebardzo wiem z jakim jakiego mam go kupić.

Moje auto ma silnik 2.0 d 150 KM rok prod 2002.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Wlałem 8100 X-clean 5W-40 C-3

pozdrawiam

Paweł

Opublikowano
Wlałem 8100 X-clean 5W-40 C-3

Ja również. Dwie wymiany. Trzecią również zrobię na w/w Motulu.

E46 320d 175 PS@365Nm ...by Rogalotti
Opublikowano
Pewnie ze odme wymieniałem to bylo pierwsza rzecza jaka zrobilem w moim samochodzie jak go kupilem. widze sladowe ilosci oleju z wezu przed egr ale podobno to jest normalne (to mialem namysli piszac o oleju w dolocie) jak jezdze spokojnie to widze te sladowe ilosci oleju w egr auto nie zakopci, jak depne do oporu na gaz auto przez moment zakopci chyba spala sie wlasnie ten olej, ta chmurka pojawi sie tylko przy pierwszym nacisniecu gazu do oporu nastepne dodanie gazu chmurki brak. dlatego moim zdaniem te kolektory sie zaklejaja. zurzycia oleju prawie nie zauwazylem.