Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam pytanie na ile wyceniacie robocizne BMW E46 ma wstawiony dach i błotniki tylne trzeba wszystko poszpachlowac i przygotować pod lakier i oprócz tego trzeba całe auto złożyc jest to sama buda a bedzie silnik od M POWER trzeba pociągnąć instalacje itd. nigdy nie robiłem tego ale chce sie tego podjąć i moje pytanie brzmi ile za taką robote wołać??
Opublikowano
powiem tak PUZZ znany czlowiek za wstawienie silnika m62b44 skrzyni 6b i mostu z m3 do e36 bral 3 tyski za robocizne

W związku ze złym stanem zdrowia nie prowadze już napraw BMW !!!!

A i od forum zacząłem leczenie :D

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
Poszpachlować , wyczyścić , poskładać , włożyć silnik itd ? Masa roboty , nie wiem ile ci za to wezmą ale jeśli będą dobrzy fachowcy to na pewno nie mało . Można zapytać co ty robisz ? Dostałeś to za darmo że chcesz taki ulep zrobić ?
http://i602.photobucket.com/albums/tt105/thunderstruck312/bmwklubforum2.gif
Opublikowano
Witam mam pytanie na ile wyceniacie robocizne BMW E46 ma wstawiony dach i błotniki tylne trzeba wszystko poszpachlowac i przygotować pod lakier i oprócz tego trzeba całe auto złożyc jest to sama buda a bedzie silnik od M POWER trzeba pociągnąć instalacje itd. nigdy nie robiłem tego ale chce sie tego podjąć i moje pytanie brzmi ile za taką robote wołać??

kolego po pierwsze ceny robocizny sa zależne z jakiego regionu jesteś , czy z dużego miasta czy z małego, robocizna u kowala czy fachowca , na pewno to co opisujesz jest żmudna robotą i pracochłonną ja ci napisze ze z kąd ja pochodzę za to wszystko bys zapłacił bez malowania tylko z przygotowaniem i poskładaniem po malowaniu na gotowo około 5tyś zł

Opublikowano

u mnie jest 100zł element, malowanie 1500-2000tys

Dlatego swoją renie robiłem sam :P

Co do pakowania motoru M to się nie opłaca, bo auto widzę po przejściach.

Opublikowano
Zwruce tylko twoją uwage na prawy przedni słupek zrób coś z nim bo przy składaniu bedzie lipa .Poprawki poprawki i jeszcze raz poprawki.Za samo przygotowanie do malowania wzioł bym 2.5 tyś.
Opublikowano
To auto nie jest moje wiec nie interesuje mnie czy to długo pojezdzi czy nie dostałem je do roboty i nie wiem ile powiedziec za robocizne za samo przygotowanie do malowania czyli pozostawienie w podkładzie i za robote chce zawołac 500zł i interesuje mnie ile byscie wy zawołali.
Opublikowano

Jesli jesteś na tyle dobry że to ogarniesz to 500 zł za mało, ceń sie .Mniej jak 1000 zł nie podchoc taka moja rada bo potem bedziesz klnoł i w brode sobie pluł ze musisz śię z tym pieprz.....ć za taką kase.

Pozdrawiam

Opublikowano
jeżeli kolego cenisz swoja pracę na 500zł w takim przypadku jak to auto i naprawde cos umiesz z MIŁĄ CHĘCIĄ ZATRUDNIĘ CIĘ W SWOIM WARSZTACIE !!!!! :D
Opublikowano
500zł ? :shock: To podnieś cenę druciarzowi :duh: Takie rzeczy to albo trzeba być...albo w erze . Jeśli robisz to dobrze to powinieneś za to skasować tak jak należy ale facet niech sie cieszy . U mnie jeden element kosztuje 300zł z tego co słyszałem bo ja nigdy nie miałem do czynienia z blacharzami i obym nie miał :mrgreen:
http://i602.photobucket.com/albums/tt105/thunderstruck312/bmwklubforum2.gif
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

no stary jak ty to pożądnie za 500 zł zrobisz no to ja cię podziwiam zatrudnie cie jesli masz o tym pojecie i bedziesz to robil tak tanio

z tego co tam widze po tych zdj to roboty od h... tam jest wedle mnie mniej niz 2tys bym nie zszedl nawet wiecej bym krzyczal

licz tylko powiedzmy 10zł za godz policz ile by ci wyszlo nie wierze ze ogarniesz to w tydzien

wgl kto to naprawia ja bym nic nie cudowal z tym wrakiem poszpachlowal pomalowal jakies 1,8 wrzucil i pogonil to dalej taka konstrukcja to strach jezdzic a co dopiero silnik od m powera wkladac

Opublikowano
Ale odgrzebałeś :wink:. Po trzech miesiącach to auto już pewnie sprzedane dawno (jako igła oczywiście :cool2: ).
Opublikowano

tak sobie czytalem i nie mogłem wytrzymać musiałem napisać

jak to dobrze wyklepał to pewnie ze lalka az ktos sie nie kapnie ze kupil taka konstrukcje

Opublikowano
Widzę ze odgrzebaliście temat. To zrobiłem tak jak na zdjęciach http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/2388f99c2f2fbe68.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/b47af6ba9092f692.html a wziąłem tak tanio ponieważ nie wiedziałem ile wołać a jak wy mi napisaliście ile to już było za późno bo obiecałem zrobić za 500zł a robiłem to ok tygodnia i po parę godzin dziennie ok 4-5.
Opublikowano

na zdj niezle wyszło ciekawe jak na zywo ale wg mnie to za moało wziołes za taka robote

i co ten koles włozyl m powera do tej budy?