Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

pierwsze słysze, zeby coś takiego było, o p[łyte moze prosić jeśli korzystasz z nawigacji, zeby nie prosił o płyte wystarczy wyłączyć nawigacje.

ale czemu prosi o płyte?

a pewnie dlatego że albo jej nie ma w napędzie albo pomimo tego, ze jest w napędzie to napęd jej nie widzi. Zdarza sie tak jeśli np do auta z 2006 wsadzasz najnowszą płyte. Aby nowa płyta zadziałała trzeba włożyć pośrednie.

sadzomiotacz pędzony gnojówką

Sprzedam swoje BMW E91 320d 163 KM 2006 390 kkm, Navi Prof., panorama, bezwypadkowe, zadbane, pewne. Info - priv

Opublikowano
Dlatego tak się dzieje, że ty lub ktoś inny, korzystając z nawigacji ostatnim razem jej nie wyłączył (wyłącza się sama tylko wtedy gdy cel zostanie osiągnięty), teraz navi próbuje zmieniać trasę i nie ma z czego sobie jej wczytać! Jedyna rada to włożyć płytkę do navi wyłączyć navi a dokładniej ostatnią zaprogramowaną trasę, można to zrobić wchodząc do meu-navi i w górnej części ekranu powinna być strzałka z kropką jeżeli nie jest przekreślona tzn., że navi działa (nie dotarła do ostatniego celu), nie wiem czy uda się to bez płyty z mapą musiałbym sprawdzić.
arti200. Pozdrawiam!
  • 6 lat później...
Opublikowano
Jesli dzieje sie tak w czasie jazdy a plyta jest w srodku to znaczy ze naped dvd do wymiany.
" OD NADMIARU WIEDZY JESZCZE NIKT NIE UMARL" ALBERT EINSTEIN.....
Opublikowano

U mnie zaczęło się tak dziać jak miałem problemy z akumulatorem. Jak mailem słaby akumulator to po odpaleniu auta pojawiał się komunikat nawigacji.

Po wymianie akumulatora problem ustąpił.