Skocz do zawartości

Prośba o pomoc -zabezpieczenia na feldze?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
czy alufelga posiada jakieś dodatkowe zabezpieczenia uniemożliwiające jej zdjęcie?nie mogę odpiąc koła a nie mam żadnych dodatkowych kluczy prosze o pomoc

Na twoim miejscu walnąłbym ciężkim młotkiem w oponę, w paru miejscach, pod różnymi kątami. Powinno puścić.

Korozja powierzchniowa na styku felgi i piasty koła robi czasem takie niespodzianki.

- No, stał tutaj! Był! Patrzył na swoje paznokcie! Rozpłynął się! Nie ma go!

(Bogumił Kobiela we "Wszystko na sprzedaż". Rok później rozbił się na amen swoim białym BMW).

Opublikowano
metal z aluminium potrafi czynić cuda :D wal od wewnętrznej strony jak koledzy piszą :D
to właśnie te chwile,kiedy wszystko jest dokładnie takie,jak pragniesz,a jedyne co czujesz to czysta przyjemność.To właśnie daje Ci BMW.
Opublikowano

albo troszke nie fer w stosunku do samochodu :) ale "wejdź w to koło z kopa" czyli kop w kolko i zejdzie, ten mlot to bym chyba odradzał bo jak niechcący zejdzie na felge :cool2: to bedzie kuku ;) a od bucika nic sie nie stanie :) (chyba ze bedziesz mial gumowy mlot)

EDIT:

polecam frontkicka :dance:

Opublikowano
albo troszke nie fer w stosunku do samochodu :)

Od użycia młotka Becia się nie obrazi, od kopnięcia może. :twisted2:

Najpierw walnij, potem przeproś. :twisted2: :twisted2:

W ramach przeprosin możesz zrobić Beci prezent, np. własnoręcznie wypolerować lakierek po myciu.

- No, stał tutaj! Był! Patrzył na swoje paznokcie! Rozpłynął się! Nie ma go!

(Bogumił Kobiela we "Wszystko na sprzedaż". Rok później rozbił się na amen swoim białym BMW).

Opublikowano
Ja waliłem dużą siekierą w oponę, ale w ramach przeprosin własnoręcznie pomalowałem bębny, bo miałem zkorodowane jak u Ciebie :)) Pomyśl o tym :D
http://www.dami.pl/~wiktorc/BMW/tuning.jpg
Opublikowano
Ja waliłem dużą siekierą w oponę, ale w ramach przeprosin własnoręcznie pomalowałem bębny, bo miałem zkorodowane jak u Ciebie :)) Pomyśl o tym :D

Witam

Bebnow nie powinno sie malowac bo nie odprowadzaja ciepla.

pozdrawiam

Opublikowano
Są do tego specjalne farby, ale z tym odprowadzaniem to może i racja. No ale wygląd zardzewiałych jest okropny.
http://www.dami.pl/~wiktorc/BMW/tuning.jpg
Opublikowano
u nas wulkanizator kiedyś mi mówił (miałem podobny problem) żeby lekko poluzować śruby i ruszyć auto do przodu i tyłu to powinno puścić bo wszelkiego rodzaju młodki i kopniaki na lewarku mogą się źle skończyć.
http://www.maszty-flagi.com/bmw/E39_forum.jpg
Opublikowano
u nas wulkanizator kiedyś mi mówił (miałem podobny problem) żeby lekko poluzować śruby i ruszyć auto do przodu i tyłu to powinno puścić bo wszelkiego rodzaju młodki i kopniaki na lewarku mogą się źle skończyć.

mozna wykrecic sruby do połowy,potem kopiesz w opone gora doł,i po bokach i musi zejsc nie ma siły

Opublikowano
albo inech ktos przytrzyma Ci kierownice albo ja zablokuj ai zlap opone dwiema rekami i powoli szarp raz z jednej raz z drugiej strony!!
Opublikowano
też kiedyś coś takiego miałem :mrgreen: w środku felgi jest otwór gdzie felga wchodzi na piastę i pewnie za mały był otwór w feldze lub troszkę było krzywo, przykręcona felga została na siłę a teraz jest zoonk ja musiałem brać rozpieraki chydrauliczne żeby felgę zciągnąć , ale jak już ją zciągniesz to weź felgę i papierkiem ściernym przejedź ten otwór w feldze następnym razem nie będziesz miał problemów :cool2:
to właśnie te chwile,kiedy wszystko jest dokładnie takie,jak pragniesz,a jedyne co czujesz to czysta przyjemność.To właśnie daje Ci BMW.
Opublikowano
Ta. Juz od razu. Skonczcie suszyc. Juz kazdy poweidzial to co wiedzial. Ja by na twoim miejscu spalil samochod i potem kupil nowy :wink:

Sprzedam nowy filtr powietrza MANN C31143 BMW E60 E61 E63 E64 - 90 zł z wysyłką

Opublikowano

uważam że jesli weźmiesz sie za młot to weź jeszcze drewniany klocek przez który możesz spokojnie z wyczuciem pare razy walnąć a na feldze śladu nie bedzie i nie wal po oponie bo ją uszkodzisz!!!!

ale to ruszenie do przodu i do tyłu na luźnych śróbach jest chyba rozsądniejsze!!!! jeszcze mały ostry zakręcik(kółeczko w miejscu) i fela sama zeskoczy :norty:

Opublikowano
Panowie przy jakiejkolwiej okazji majac zdjęte koło wulkanizatorzy maja specjalna paste którą smaruje sie wewnetrzna strone felgi jesli tego nie zrobia to własnie jest taki efekt że felga nie schodzi bo sie zapieka z piastą ... wiedza wulkanizatorów oraz jej brak to masakra - potem są takie problemy
Opublikowano
Nie można robić paniki, to nie są TIR-y, tylko potrzciwe osobówki - ale jeśli Ktoś ma rączki dziewczęce miastowe to taki po tym efekt!! Pozdrowienia dla DAM !!! :8)
Nie sztuka skorzystać z serwisu-SZTUKA ZROBIĆ TO SAMEMU !!!
Opublikowano
Nie można robić paniki, to nie są TIR-y, tylko potrzciwe osobówki - ale jeśli Ktoś ma rączki dziewczęce miastowe to taki po tym efekt!! Pozdrowienia dla DAM !!! :8)

Skoro wulkanizator nie moze zdjąc koła i musi walic duzym młotem to jednak jest to problem chociazby przy zmianie koła np. w trasie.

Gdzie nie zawsze jest na tyle stabilny grunt zeby szarpac koło.

Zasatnów się co piszesz bo ja nie wyobrazam sobie żeby moja dziewczyna musiała sie szarpac z kołem pomimo ze umie je zmienic .