Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Ostatnio zauważyłem a w zasadzie usłyszałem wydobywający się jakiś dźwięk rozonansowy z silnika przy obrotach ok 1500. W szczególności to słychać jak na postoju się przygazuje do 2.500, obrotomierz swobodnie opada i w okolicach 1500 obrotów spod maski wydobywa się rezonansik - tak do 1200 obrotów. Spotkał się ktoś z czymś takim? Jadę na serwis, ale chętnie poznałbym opinie czy może ktoś już wcześniej zauważył u siebie coś podobnego żeby mi w serwisie ściemy nie robili że tak ma być.

Pozdrawiam

Opublikowano
Witam, u mnie przy toczeniu się na obrotach nieco wyższych niż luz (np. manewry parkingowe) było słychać takie nieprzyjemne dźwięki. Zgłosiłem to przy okazji przeglądu i serwisant od razu wiedział o co chodzi. Jakiś element przy filtrze powietrza się telepie i to się zdarza w 2.0 d. Dokręcili i jest lepiej.
Opublikowano

ja mialem w 520d lekkie stuki w silniku jak auto schodzilo z obrotów 2000 w doł .

Jechało normalnie , paliło normalnie . Okazało sie ze mialem wał korbowy pekniety miedzy 3 a 4 garem .

naprawa słono kosztowała ( nowy wał , panewki oczywiscie ORI ) uszczelki , płyny , olej .

Lepiej nie pytajcie ile .

Everyday I’m hustlin'

http://i53.tinypic.com/28tfl1c.jpg

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

No to byłem w serwisie.

Okazało się że jakaś zębatka czy coś w tym stylu powoduje ten rezonans.

Naprawa nie jest prosta bo trzeba skrzynię wywalić - tak że auto na 2 dni do warsztatu. Wstawiam dopiero w styczniu bo teraz nie mogę być bez samochodu.

Opublikowano
Tak jak pisałem jest lepiej, ale nie doskonale. Po tym co piszesz, to wybiorę się do serwisu póki jest jeszcze gwarancja. Czy inni użytkownicy 520 d miewali takie dolegliwości?