Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 64
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Ja przeżyłem w samochodach kilka stłuczek, wypadków i awarii może więc lepiej posiedzę w domu bo jak to będzie wyglądać jak rozbije auto za 400tyś w szczerym polu :wink:

Poważnie to runflat jest świetną oponą na zachodnie drogi ale u nas znacznie obniża komfort, co jest oczywiście uczuciem subiektywnym. Może kiedyś będzie okazja to chętnie udostępnię Wam auto do porównania.

Dzisiaj w salonie BMW facet przed odbiorem nowej 5 przywiózł zwykłe opony i kazał wymienić. Podejście jest o tyle ciekawe, że 5 w ogóle nie ma w opcji koła zapasowego...

Opublikowano
Ja tez mam zamiar zmienic RF na zwykle, moze ktos z Was, odkupi ode mnie w dobrej cenie cale kola letnie? Nieuzywane, tyle co auto zjechalo na nich z lory na plac.
Opublikowano
Ja tez mam zamiar zmienic RF na zwykle, moze ktos z Was, odkupi ode mnie w dobrej cenie cale kola letnie? Nieuzywane, tyle co auto zjechalo na nich z lory na plac.

Jaki rozmiar? Jaka felga?

• 3 miesiące temu...
Opublikowano
Mam pytanie czy ktoś z was zamontował nieoryginalne felgi do swojego x6? a jak tak to jak się sprawdzają ? mój oryginalny 19 calowy run flat jest troszke uszkodzony tzn.ma małą nierówność na boku(pewnie od wjechania w dziurę),zastanawiam się czy dalej można na czymś takim jeździć czy zmienić na nieuszkodzony.Myślę o normalnych czyli nie run flaty 20 calach,cena oryginalnych felg jest magiczna i zastanawiam się czy nie warto zainwestować w podróbki?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
a czy ktos slyszal cos pozytywnego o nieoryginalnych felgach? w krajach gdzie sa dobre drogi, takie felgi jeszcze wytrzymaja, ale w Polsce...

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1

Opublikowano
Panowie dam znać,właśnie kolega kupił do X5 takie felgi repliki od XM.Zobaczymy ile wytrzymają.
Opublikowano
a macie Panowie wiedzę jak rozpoznać oryginał ? znalazłem an allegro coś takiego,sprzedawca twierdzi że to oryginały ale sam dał do malowania na czarno bo" taki trend"http://moto.allegro.pl/felgi-bmw-x5-e70-x6-e71-20oryginalne-i1656197784.html
Opublikowano
Nie polecam tego sprzedajacego, ja malo co sie nacialem, a co sie okazalo fele byly malowane nie dlatego ze tak jest ladniej lecz dlatego ze byly zmasakrowane
http://i607.photobucket.com/albums/tt156/henake/auta-1_zps844b52e9.jpg
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
ja jeżdze na profilu 40 ale 30 to masakra. nie należe do tych co wpadają w panike widząć niski profil ale 30 to ekstremum

To nie kwestia profilu tylko doboru opony na którą składa się jeszcze jej szerokość. Mamy założone na X6 22" 10 x 22 + 11,5 x 22 w zestawie 295 + 335, nie

ma problemów i komfort nie jest wcale o wiele gorszy jak na OEM 20". Później dochodzi zawieszenie czy obniżamy czy też zostawiamy serię. Jak ktoś

nie lubi czuć się lekko twardo to zostawiamy i cieszym się niesamowitym wyglądem. Zawsze można założyć 24" :mrgreen:

P.S. OPONY BEZ RF, PO CO? JAK SIĘ USZKODZI I TAK NAS CZEKA WYMIANA!

Opublikowano

smiesza mnie teksty ze ktos zaklada 22 cale na polskie drogi

na standardowych "Y" jezdzi sie jak wozem drabiniastym mimo adaptive drive

duzo lepszy komfort jest np w F10

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Pojęcie komfortu ma wiele znaczeń, nie piszę przecież, że X6 jest kanapowcem tylko "dość" usportowionym

SAV-em na rynku. Zawsze miałem zmodyfikowane auta, więc mam tego świadomość, jednakże nie ma

dość dużej różnicy pomiędzy OEM 20 a custom 22".

Pozdrawiam,