Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Moderatorzy
Opublikowano

Mam Dis-a V44, zamontowałem do mojej X3 nawigację i chciałem ja "dokodować" do auta ale jest problem w tej wersji Disa nie ma kodowania do X3.

Co robić?Czy muszę instalować inną wersją Disa, jeśli tak to skąd .....

Opublikowano

tu raczej sss byłby pomocny

dis do wersji v44 posiada kodowanie natomiast już nowsze wersje kodowania nie mają

można by też przekodować auto dodając odpowiednią opcję do VO za pomocą ncs ale ncs powinien być dla pewności zaktualizowany skryptami z progmana v32

• Moderatorzy
Opublikowano
A wiesz może gdzie pobrać nowszy DIS z SSS ?
  • Moderatorzy
Opublikowano

dis do wersji v44 posiada kodowanie natomiast już nowsze wersje kodowania nie mają

można by też przekodować auto dodając odpowiednią opcję do VO za pomocą ncs ale ncs powinien być dla pewności zaktualizowany skryptami z progmana v32

Możesz jaśniej wytłumaczyć jak to zrobić NCS emn.Jak dodać opcję? Co to VO?

• Moderatorzy
Opublikowano

Możesz jaśniej wytłumaczyć jak to zrobić NCS emn.Jak dodać opcję? Co to VO?

Nowsze auta maja tzw Vehical Order. Jest to lista opcji jakie auto posiada. Zeby teraz dokodowac to navi musisz miec odpowiedni "kod". Nie znajdziesz go tak sobie.

O NCS poptarz na forum

• Moderatorzy
Opublikowano
Sam NCS znam i używam ale nie wiedziałem o możliwości dokodowania opcji dodatkowych."nie znajdziesz tak sobie" oznacza że jest nidostepny?Czy jednak Wiesz gdzie go znaleźć?
Opublikowano

jakiej wersji ncs używasz ??

czy ncs porwanie rozpoznaje auto i odczytuje VO ?? nie wysypuje ci jakich błędów przy próbie odczytu ???

wejdź do katalogu C:\ncsexpert\daten\e83 i poszukaj pliku o nazwie E83AT i zapoznaj się z nim

jakie navi załadowałeś do auta ?

• Moderatorzy
Opublikowano
Jutro zobaczę wersję NCS.Nawi założyłem oryginał.
  • Moderatorzy
Opublikowano
Sam NCS znam i używam ale nie wiedziałem o możliwości dokodowania opcji dodatkowych."nie znajdziesz tak sobie" oznacza że jest nidostepny?Czy jednak Wiesz gdzie go znaleźć?

Jest dostepny w WebETK'a nie wiem czy w zwyklym tez jest. Ja mam wersje z 2008.

• Moderatorzy
Opublikowano
Nawigacja jest z monitorem CID, auto rozpoznaje a NCS to V3.1.0 zainstalowana z Inpą.