Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Chciałbym zapytać czy kontrolka na, której normalnie wskazywane są np otwarte drzwi czy brak świateł może wskazywać jeszcze inne usterki?

Tak się składa, że sygnalizuje mi brak tylnych świateł a tym czasem wszystko działa poprawnie. Dodam, że używam normalnych żarówek nie ledowych.

W grupie VAG jedna kontrollka wskazuje kilka błędów, czy w BMW też tak jest?

Pozdrawiam, pembuk

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
a podswietlenie tablicy rejestracyjnej działa ?

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=161201 Zapraszam do galerii

Sprzedam

Przekaźniki modułu komfortu do E46 3-Seria, M3, E83 X3, E52 Z8 , Z4 E85, E53 X5 E39, M5 E38 - centralny zamek, podnośniki szyb)

Zdjęcia przekaźników w galerii

Opublikowano

U mnie w touringu czasem zapalą sie informacje o przeplalonych żarówkach w obu tylnych lampach mimo ze wszytkie swiecą. po chwili same gasna albo gasna jak wyłacze zapłon. czasem zadarzało mi sie ze spryskiwacz tylnej szyby tez załaczał sie samoczynie :(

Nie wiem czy oswietlenie tablicy ma wpływ na kontrolke przepalonych zarówek, chyba nie

Opublikowano

OK, to najprawdopodobniej podświetlenie tablicy. Bądź co bądź troche dziwnie skazywane ;)

Dzięki za pomoc.

P.S. Temat do zamknięcia.

Opublikowano

Wiesz, kontrolka pokazuje, że coś nie tak z oświetleniem z tyłu i nic więcej. Inaczej musiałbyś mieć kontrolki osobne na każdą żarówkę.

Dobrze, że chociaż coś pokazuje.

I sugestia do kolegi bmwuserE46, sprawdź wiązkę idącą do klapy. Lubi się przecierać, najczęściej w tym łączeniu gumowym, pomiędzy karoserią a klapą bagażnika. Wtedy dzieją się właśnie takie dziwne rzeczy, jak wyskakiwanie błędów, samoczynne reakcje itd.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
dokladnie, zarowki tablicy reje. sie przepalaja czesto w tym modelu (kombi) , i pokazywalo raz blad raz nie na liczniku, po zmianie na LEDOWE caly czas jest blad wiadomo czemu (rezystancja) , po wlozeniu orginalnych jest ok

www.bmwproject.pl

www.szczyrbowski.pl

E36 TURBO 325i & E46 TOURING 330D