Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema.

Chce kupic sobie bmw 3 e36 cabrio. Kupione w Polsce badz sprowadze z niemiec itp.

Na allegro jest ich dosyć sporo, na mobile.de rowniez. Jednak problem jest z tym, ze rozne sa ceny i gdy bede szukal juz modelu dla siebie to nie wiem w jakim przedziale cenowym powinienem szukac. Chce kupic rok 1996-1999

I mam kilka pytan.

1. ile musze szykowac na zadbane, sprawne auto gdy bede sprowadzal z niemiec aby nie kupic szrotu.

Na wydanie wraz z oplatami rejestracji itp mialbym na auto max 20 tys. w tym przypadku

2. Takie samo jednak gdy bedzie to auto z Polski, a nie sprowadzone

3. Myślałem o tym aby kupić to auto jednak w jakims gorszym stanie wizualnym (silnikowy po samych zdjeciach ciezko mi ocenic). Na allegro widzialem takie po 14-16tys. i wlozyc w nie troche kasy na to aby zrobic go wizualnie oraz wyszykowac mechanicznie. Czy takie cos jest bardziej oplacalne ? Ile musialbym szykowac +- pieniedzy na remont takiego auta ? Wizualnie to wiadomo jakies alusy, pewnie malowanie + zalozenie progow, zderzak itp. a silnikowo ciezko ocenic bo nie wiadomo co byloby do roboty.

Z gory dzieki wielkie za pomoc :)

Opublikowano

Przede wszystkim kolego musisz się określić jaki silnik chcesz. 1.8 , 2.8 ?Automat?maual? Bo tu już zawezą się poszukiwania. Rozpiętość cenowa jest ogromna. Od 12-25 tyś.

Jeśli zaczynasz przygodę z cabrio to najlepiej zaloguj się na cabrio-club.pl i tam zadaj podobne pytanie. Jeśli nie chcesz się tam logować (a zachęcam!!!) to określ się tu , lub podawaj linka jakie auto sobie wyszukałeś , pomożemy...

UWAGA!Brak dachu!

"Nie ma na świecie przyjaźni, która trwa wiecznie. Jedynym wyjątkiem jest ta, którą obdarza nas pies." /Konrad Lorenz/

Opublikowano
Ciezka sprawa kupic teraz naprawde dobre e-36 coupe za 15 tys a ty chcesz cabrio ?? powodzenia :D Zycze ci zeby sie udalo

W związku ze złym stanem zdrowia nie prowadze już napraw BMW !!!!

A i od forum zacząłem leczenie :D

Opublikowano
ja sprowadzalem ostatnio dla siebie z belgii i koszt samego samochodu w stanie idealnym tak jak np moje :D ja mam u siebie 2,8 i rok 97 to 20 tys plus oplaty a oplaty jak wiadomo teraz od jakiegos czasu nie sa male ;) czyli caly samochod z oplatami wyniesie cie 25 tys stawiajac ze znajdziesz samochod za 20 tys ;), a tak jak ty chcesz wydac 20 tys max z oplatami hmm raczej nie masz szans tak jak wyzej koledzy pisali za ta cene to bardzo zadbane e30 to tak. Pozdrawiam
Opublikowano
...raczej nie masz szans tak jak wyzej koledzy pisali za ta cene to bardzo zadbane e30 to tak....

Są szanse na 1.8 bez klimy. Jesli starczy ci takie autko i nie masz większych wymogów to napewno coś znajdzie....

UWAGA!Brak dachu!

"Nie ma na świecie przyjaźni, która trwa wiecznie. Jedynym wyjątkiem jest ta, którą obdarza nas pies." /Konrad Lorenz/

Opublikowano
no w sumie micgz masz tu racje zalezy jaki silnik ale o 2,5 lub 2,8 nie mowie juz o M to nie ma szans chyba ze poczeka z rok moze bedzie taniej :mad2: ;)
Opublikowano
M3 Cabrio raczej nie tanieje :D

dokładnie. Powiedział bym że wręcz przeciwnie.

Kolega kupił niedawno e30 m3 oryginał igiełka , wyniosła go .....40k pln :D

UWAGA!Brak dachu!

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

kolego, byłem w De po bmw e36 cabrio, jezdziłem przez 4 dni i znalazłem w tym regionie co byłem tylko 2. jedna była 1.8 czarna, ze zwykłymi zderzakami i zero dodatkowego wyposażenia, mówiąc krótko goła:) gosc cenił ja na 7tes euro, hehe, lekka przesada. no ale do rzeczy, ta druga to już inna bajka, Full opcja i od pierwszego właściciela, samochodzik igiełka.przywiozłem do polski i smiga w najlepsze:)

jeśli chcesz kupić ładne i nie zajechanie e36 w cabrio to przygotuj sie na kasę rzędu 20 tys minimum w polsce, jadąc za granice z opłatami może to być trochę więcej, zalezne jaką pojemnosc silnika bedziesz miał.

ja teraz szukam e46 w cabrio, i minimum 2,5l motor, jakbys był zainteresowany to moge Ci przesłac fot swojej bemy, może niedługo będę sprzedawał.pozdrawiam

Opublikowano

przy wyborze najpierw okresl: na pewno chcesz sie cieszyc z jazdy tylko czy ma to byc dynamicznie (2.5 2.8) czy ekonomicznie (1.8)!!

druga rzecz nigdy nie kupuj auta zaniedbanego z mysla ze go bedziesz robil, radzilbym ci szukac drozszego auta ale bardziej zadbanego.

miło że koledzy cenia sobie jeszcze cabrio :) ostatnio zajrzalem na alledrogo i sie przerazilem cenami na poziomie 14k :mad2: choc za 20+k tez sie cos znalazlo. Powodzenia w szukaniu.

miało być bezawaryjne;]

http://i50.tinypic.com/2005nv5.jpg