Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam zamiar wkrótce kupic nowe opony za rozsądne pieniądze. Znalazłem w necie sklep www.oponytanio.pl, który jest przedstawicielem europejskiej sieci o nazwie "DELTICOM". Oferują oponki w rewelacyjnych cenach, ale płatność odbywa sie kartą płatniczą w momencie zamawiania.

Nie ma możliwości dokonania zapłaty kurierowi lub za zaliczeniem pocztowym.

Moje pytanie to, czy ktokolwiek z Was korzystał z usług tego sklepu internetowego? Jeśli tak to proszę o opinie.

Pytam bo nie mam zaufania do takich form płatności.

pozdrawiam

GO NAVY...
Opublikowano (edytowane)

Hej, nikt nie mówi o oponkach z Chin.

Dla porównania, sklepik o którym pisałem oferuje opony Goodyear EAGLE F1 GS-D2 225/60 R15 96V za 465 zł.

Co Ty na to ?

Co do używanych, to sie dziś przekonałem. Zamieniłem przytartą przednią opone z tylną (była wlepszym stanie).

Efekt był taki, że drgania w kierownicy, które mnie wkurzały od jakiegos czasu prawie zanikły !!!

Edytowane przez Przemek_E39
GO NAVY...
Opublikowano

mi sie konczą z tyłu i niedługo muszę zakupić ale chyba tez uzywki kupie :mrgreen:

Przy okazji pytanie bo mam na tyle 245 a przód 225 i sie zastanawiałem czy nie wstawić na tył też 225 tylko nie wiem czy warto Acha no i dziwnie bo wysokosc oponki jest różna na przedzie i na tyle teraz nie paietam dokładnie wartości :mad2:

howgh!
Opublikowano
mi sie konczą z tyłu i niedługo muszę zakupić ale chyba tez uzywki kupie :mrgreen:

Przy okazji pytanie bo mam na tyle 245 a przód 225 i sie zastanawiałem czy nie wstawić na tył też 225 tylko nie wiem czy warto Acha no i dziwnie bo wysokosc oponki jest różna na przedzie i na tyle teraz nie paietam dokładnie wartości :mad2:

Prawdopodobnie tylne i przednei opony nie maja wlasciwie dobranego profilu. Zeby zachowac z grubsza taka sama srednice kola powinny miec odpowiednio (dla przykladu w rozmiarze 16 cali) 50 i 55% profilu:

Specification Sidewall Radius Diameter Circumference Revs/Mile Difference

225/55-16 4.9in 12.9in 25.7in 80.9in 783 0.0%

245/50-16 4.8in 12.8in 25.6in 80.6in 786 -0.4%

Roznica jak widac wynosi ponizej pol procenta w roznicy obrotow na mile (taki akurat znalazlem kalkulator) wiec w zasadzie pomijalnie.

Punto75>BravoGT>MB260E>MBC280>*PuntoHLX>MBC320>MBE50AMG>VectraC>BMW528 . it's nice to be important but it's more important to be nice

>>> psychop's lab mike.xray.pl

• Członkowie klubu
Opublikowano
Z w/w sklepiku korzystałem-wszstko ok. Ceny super. Ja nabyłem Micheliny Pilot, jak to się mówi są opony i Michelin [ wg. mnie opony tej marki najlepiej utrzymują jakość wraz z zużyciem - nie tylko jak są nowe]

UIHZ9556.JPG

Opublikowano

już kiedyś polecałem ten sklep - szukałem dobrych oponek do mojej Beci i po wielu nieudanych próbach kupienia jakichś sensownych używek (albo nie ten rozmiar, albo tylko 2 sztuki mają, albo firma co prawda OK, ale model kiepski) zdecydowałem się na nowe. Po poszukiwaniach w necie najlepiej wypadły Bridgestone Potenza (nota bene fabryczne gumy nowych BMW). Wzsystko pięknie - tylko ta cena - 1200 za sztukę.

Najpierw posprawdzałem lokalne hurtownie opon, zadzwoniłem do Bridgestona, który właśnie w Poznaniu ma swoją fabrykę - oczywiście nie mają sklepu fabrycznego, odesłali mnie do ich hurtowni. A w niej - proszę barzdo - sztuka po upustach negocjacyjnych coś koło 880 zł. Przeryłem też ogromną ilość polskich i zachodnich witryn oferujących opony - i w efekcie najciemniej pod latarnią - jedna z największych niemieckich firm handlujących oponami - to właśnie Delticom. Sprowadzili mi kurierem z Niemiec cztery sztuki w ciągu tygodnia od zapłaty (kartą płaciłem), faktura itp., żeby było śmieszniej są "made in Poland", 650 za sztukę!!! :mrgreen: To oczywiście i tak kupa pieniędzy, ale mam pewność na czym jeżdżę, że żadnych niespodzianek nie będzie, a co podobno też ważne (tak objaśnił mnie czarownik z gigantycznego składu używanych części do BMW spod Poznania) - oponki są na rynek niemiecki, a nie polski zrobione - rzekomo to jak z proszkami do prania - ogromna różnica jakości.

Summa summarum - zdecydowanie polecam! :dance:

• Członkowie klubu
Opublikowano
Moje pytanie to, czy ktokolwiek z Was korzystał z usług tego sklepu internetowego? Jeśli tak to proszę o opinie.

Pytam bo nie mam zaufania do takich form płatności.

Po wpisaniu "oponytanio" w SZUKAJ...

http://autobmwklub.triger.com.pl/forum/viewtopic.php?t=7983&highlight=oponytanio

http://autobmwklub.triger.com.pl/forum/viewtopic.php?t=10889&highlight=oponytanio

Pozdrawiam,
Grzegorz

330Ci
276218_2.png

335d xDrive
1089970_2.png

• Członkowie klubu
Opublikowano
a ceny hurtowe.

A i tak np. 158 zł drożej na sztuce przy EAGLE F1 GSD3 225x50x16...

Nie wiem jak inne, ale akurat te by mnie interesowały :wink:

Pozdrawiam,
Grzegorz

330Ci
276218_2.png

335d xDrive
1089970_2.png