Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam pytanie czy osłona silnika ta druga co zakrywa miske i skrzynie biegów bedzie pasował od E-36 318tds do E-36 320i M52 ???????

Tą z przodu mam założoną i sie zastanawiam czy niekupić tej drugiej zimą przynajmniej silnik bedzie dłużej temperature trzymał.

Opublikowano
Wydaje mi się że diesle mają inną osłonę. Nie licz na to że silnik będzie dłużej trzymał temp. - te osłony są raczej po to by silnik się nie paskudził i by dodatkowo wytłumić jego pracę
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
z tego co sie orientowalem, bo chcialem kupic do swojego auta, to oslona od tds nie podejdzie do 320i, przynajmniej do wersji coupe nie da rady, jezeli dysponujesz VIN'ami obydwu aut to sprawdz numer oslony na realoem albo bmwfans i zobaczysz czy mozna podmianke zrobic

pzdr

yaz

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano
Koledzy a ja sie też podepne do tematu. czy osłona ta druga skrzyni biegów od compacta 98 rok bedzie pasowała do mojego sedana z 97 roku. ja mam silnik 1.8 i a ten compact ma 1.8 ti.. poradzcie cos prosze. :(
Opublikowano
Koledzy osłony z benzyniaków są takie same ,ale różnią się zaczepem z tymi do diesla i inaczej wyprofilowane są.
"Nieudana Operacja To Połowa Udanej Sekcji"
Opublikowano
Koledzy osłona pod silnik od e-46 1.8 benzyna bedzie pasowała do mojej buni e-36 tez mam silnik 1.8 bezyna. :mad2:
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano
Ja bym ominal tego goscia brałem od niego nadkola super pasujace po czym kupilem uzywki bo spasowac nie dalo rady :mad2:

W związku ze złym stanem zdrowia nie prowadze już napraw BMW !!!!

A i od forum zacząłem leczenie :D

Opublikowano

a od kogo polecasz?? Te wszystkie na allegro to chyba są takie same??

Ps

do M-Technic

Jak możesz to podaj jakiś kontakt do siebie na pw bo mam pewny temat do Ciebie.

http://www.milodiagnostyka.pl/kamil/bmka2.jpg
Opublikowano

Jak ja zakładałem u siebie przednią osłonę to kupowałem w aso 5 kołków plastikowych + śrubki i dwie wsuwki blaszane +śrubki do przykręcenia do sanek pod silnikiem.

Też mam M-technik i pasuje zwykła ta która jest na allegro, dobrze osłania silnik.

Moja osłona przetrwała już zimę i wiele wyjazdów w góry po drogach z bryłami lodu i nic sie z nią nie stało.

:)