Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Krótkie pytanie - czy zawieszenie w e30 is w oryginale jest niższe od np. 316i,318i. Jeżeli tak to o ile?

Opublikowano
Pasowałoby odpowiedzieć - a co ma piernik do wiatraka! 1.8is, 1.6 czy 2.0 to wyłącznie oznaczenia tego co masz pod maską. To, że napisałeś E30is to błąd w sztuce, jak pisać to E30 1.8is. Uważasz, że są 1.6is , 2.0is??? :? A zawieszenie ma się takie jakie się chce. Suma sumarum "is" nie ma nic wspólnego z zawieszeniem. :8)
Nie sztuka skorzystać z serwisu-SZTUKA ZROBIĆ TO SAMEMU !!!
Opublikowano
Uważasz, że są 1.6is , 2.0is??? :? A zawieszenie ma się takie jakie się chce. Suma sumarum "is" nie ma nic wspólnego z zawieszeniem. :8)

i tu sie myslisz,bo po pierwsze istnieje 320is - czyli wloskie M3

a po drugie inny zawias ma 1.6 czy 1.8 a inny 2.5 ;) chociazby grubosc goleni

[email protected]

gg 1041

PROJEKT SZYBKA ETA STAGE 2

http://img516.imageshack.us/img516/8284/113863664644f590e20953anv7.jpg

Opublikowano
Silnik S14, pojemnosc niecale 2 litry - zrobiona specjalnie na rynek wloski - najpiekniejsze to ze ma zwykla bude E30 :) nawet 4ro drzwiowa. Moc 197KM. Ceny zaczynaja sie od 3-3.5 tys eur.

Lubię BMW - od 15 lat...trochę ich ujeżdzałem

Teraz pora na AMG :D

Opublikowano
Na moją wiedzę e30 318is ma zawieszenie takie same jak 325i (tarcze wentylowane z przódu i tarcze z tyłu) i wydaje mi się że stoi ok 2-3 cm. niżej niż seria (316i,318i, 320i) :8)

525i 1991r. Islandgrün met.

525tds 1993r. Oxfordgrün met.

635 CSi/A 1981r. Zypresengrün met.

zielono mi .... 8)

Opublikowano

No dobra, ale nie lepiej już wziąć 325i? :?:

Moc ta sama, a dostęp do części lepszy. Poza tym słyszałem takie amerykańskie przysłowie "nic nie zastąpi pojemności skokowej"

Opublikowano

Z tego co wiem to zawieszenie w E 30 1.8 iS różni się od 1.8 czy 1.6. Prawdopodobnie 1.6/1.8 nie posiadają stabilizatora z tyłu i mają mniejszą średnicę McPersonów. Gdzieś czytałem że zawieszenie w iS jest oryginalnie niższe niż 1.6/1.8

Pasowałoby odpowiedzieć - a co ma piernik do wiatraka! 1.8is, 1.6 czy 2.0 to wyłącznie oznaczenia tego co masz pod maską. To, że napisałeś E30is to błąd w sztuce, jak pisać to E30 1.8is. Uważasz, że są 1.6is , 2.0is??? A zawieszenie ma się takie jakie się chce. Suma sumarum "is" nie ma nic wspólnego z zawieszeniem.

Bardzo się mylisz!!

Na moją wiedzę e30 318is ma zawieszenie takie same jak 325i (tarcze wentylowane z przódu i tarcze z tyłu) i wydaje mi się że stoi ok 2-3 cm. niżej niż seria (316i,318i, 320i)

I tak też słyszałem tylko czy to na 100%.

Chcę powrócić do oryginalnego zawieszenia (sprężyny) i stąd moje pytanie