Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W książce przeglądów mojego auta są następujące adnotacje:

Na przemian są wpisy: "Oilservice" i "Inspektion I" - to jest poprawny cykl? (dodam że auto ma potwierdzoną historię serwisową do 10 października 2008r w BMW - mam wypis z VIN)

przebieg to 170tys km /E46 320d, 2004r./

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Z takim przebiegiem powinieneś mieć co najmniej jedną Inspekcję II (2). A może to tylko kwestia zapisu ;) najważniejsze co zostało zrobione podczs tych inspekcji :roll:

pozdrawiam

Paweł

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
A nie masz zakreślonych odpowiednich pól? Przy inspekcji II wymieniają więcej rzeczy, np. separator oleju/odmę co 3 wymianę oleju....

pozdrawiam

Paweł

Opublikowano

właśnie nie...krzyżyki są tylko na "olservice" i "Inspektion I" - dodam że auto było serwisowane w jednym punkcie serwisowym nr. 03399 (BMW AG Niederlassung Mannheim)

ps. Na wypisie z VINu w rubryce "rozliczenie" widnieją skróty: SK, HSK, GHS - dowiedziałem się że:

SK – usługa płatna

HSK – usługa płatna połączona z usługą wewnętrzną

GHS – usługa płatna z naprawa gwarancyjną

a czy można dokładniej sprawdzić w bazie BMW jakie czynności były robione w ramach danego przeglądu :?: