Skocz do zawartości

jaką E34 wybrać?

amber_sci

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich .

Mialem E34 525iA 24v bez vanosa i spalal srednio 13-15 l/100km , choc zona pobila rekord [ uczyla sie jezdzic automatem , tez niestety trzeba ] wyszlo jej 20l/100km.

Kolejnym autem byla E39 525 z vanosem manual , srednie spalanie wychodzilo kolo 13l/100km natomiast gazu [ sekwencja ] 15-16l/100km .

Teraz [ moze ktos powie ze sie uwstecznilem ] mam E34 530i V8 manual i spalanie przy spokojnej jezdzie trasa - 10l/100km [ mierzone ] miasto do 15 l/100km .

Pisanie ze E39 525 i to jeszcze w automacie w miescie pali 10l to dobry dowcip . Co do komputera to kiedys sprawdzalem i przy spokojnej jezdzie komp wskazywal mi srednie spalanie na poziomie 6-8 l [ inne auto , silnik 2.0 ] w rzeczywistosci po tankowaniu okazalo sie ze jednak spalil mi 11l/100km .

Takze komputer swoje a real swoje .

Pozdrawiam wszystkich posiadaczy BMW :)

przerabiałem temat zakupu e34 otatnio, chciałem 525i, kupiłem 520i bo był to pierwszy samochód wart żądanych za niego pieniędzy :duh:

większość e34 to złomy, ja obejrzałem kilka sztuk i ręce poporstu opadały, szukałem auta za 10 tysi, więc nie tak mało, generalnie znaleźć 525 w dobrym stanie chyba jest trudniej niż igiełkę e30 325i...

patrz tylko na stan, samochód ma nie być pordzewiały (choć wiadomo że jakiś purchelek na drzwiach się trafi)

silnik ma chodzić równo i cicho, nie telepać, nie falować po obrotach, nic ma nie stukać

samochód ma się prowadzić dobrze, bez ściągania itp, nawet jak zawias wymaga małych napraw to i tak nie powinno go ściągać

posprawdzaj wyposażenie, w prawie każdym kombi nie działa duży szyber, sprawdź klimę i elektrykę szyb i lusterek

w samochodzie podczas jazdy ma być cichutko, bez szumów, trzeszczenia i zgrzytania

a co do spalania to moja 520i M50B20 bez vanosa + stag 300 pali średnio 12 litrów, w mieście wychodzi mi 14 max 15

jak na ciężki samochód z oponami 245/40/17 to jest to dobry wynik i jestem zadowolony

posprawdzaj wyposażenie, w prawie każdym kombi nie działa duży szyber,

Jeszcze częsciej-otwierana tylna szyba.Szyber jak działa to ok,ale ma chodzić płynnie bez zgrzytów i zacięć.

525iA Touring mi spalała przy normalnej jeździe tak 14-15.Zależy jak kto jeździ,czy z klimą itd.

Może być każde auto,pod warunkiem że będzie to BMW...

Po tych wszystkich przeczytanych komentarzach dotyczących spalania,dochodze do wniosku,że mam ołowianą noge.Też mam 3v8 i w mieście połyka mi 22-23 gazu,trasa 15.4.Marze aby auto mi paliło tyle ile piszecie skakał bym z radosci naprawde.Ale auto ma dawać przyjemność z jazdy a nie toczyć sie jak sztrucel,dlatego moje nie bedzie spalało mało.pozdrawiam

Ja mam ciekawą sytuacje,zapłon dobry,świeczki wymieniłem na ngk,przepływka ok,czujniki też.Sonda nie podawała wartości na kompie więc wymieniona też na ngk,ale niedziała nie podaje dalej.Elektromechanik niewie czemu,ja też,ale auto i tak zapitala i cuda sie nie dzieją.O co chodzi?niewiem.pozdrawiam :mad2: