Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
W przed lifcie raduktor raczej nie buczy. Mechanik moze miec racje.
Opublikowano
pozyjemy zobaczymy o przebiegu poinformuje gdyz jako tako nigdzie nie znalazlem konkretnej odpowiedzi wiec staram sie wykluczac krok po kroku wszelkie mozliwe przyczyny zaczynajac oczywiscie od tych najtanszych pozdrawiam forumowiczów
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano
czy w 4.4 2001r tez moze wystepowac problem buczenia i poszarpywania podczas przyspieszania ? Oraz czy moge jakos rozpiac naped ?
Opublikowano
Witam , zakupiłem ostatnio x5 zrobiłem kilka km i zaczynam sie zastanawiać czy nie występuje u mnie opisywany problem , podczas przyśpieszania słychać basowy dźwięk , gdy osiągnę dana pretkość i jadę płynnie auto robi się ciche , nie występują zadne drgania, wczeniej miałem e61 3.0d i auto było ciche nie działy sie podobne rzeczy , czy jest ktoś z warszawy albo okolic z x5 aby można było podjechać i podpytać kogoś pokazac o co chodzi , moze ten typ tak ma ?
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Witam panowie i jak poradzil sobie ktos z opisywanym problemem gdyz juz rece opadaja dodam ze turbo wymienione wtryski tlumnik sprawdzony poduszki pod silnikiem wymienione kolo pasowe nie bije mech rece rozklada mowi ze ten typ tak ma ale mi nie bardzo chce sie wierzyc pozdrawiam

nie wiem czy wymieniac skrzynke rozdzielcza napedu gdyz jedni mowia ze to ona moze byc drudzy ze nie i komu tu wierzyc a pompowac kase bez konca troche bez sensu

• 5 miesięcy temu...
  • 2 lata później...
Opublikowano
witam i ja też mam to buczenie,ja z mechanikiem obstawiamy zapchany katalizator,można go czymś zastąpić lub wyciąć
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
a pęknięty kolektor wydechowy? Dowiedziałem się ostatnio, że nawet żeliwniaki pękają. Kolega robił silnik, kolektor żeliwny który wydawał się cały był pęknięty w dwóch miejscach: widoczne po wypiaskowaniu. E46 3.0d 204kmm
Samochody które były złe jak były nowe, odradzają się w Polsce jako używane BMW
Opublikowano
a pęknięty kolektor wydechowy? Dowiedziałem się ostatnio, że nawet żeliwniaki pękają. Kolega robił silnik, kolektor żeliwny który wydawał się cały był pęknięty w dwóch miejscach: widoczne po wypiaskowaniu. E46 3.0d 204kmm

kolektor wydechowy mam nowy założony przy okazji regeneracji turbiny którą w sumie nie potrzebnie robiłem ale to już inna historia