Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , mam problem gdyż chce kupić sobie BMW E46 z 2002 r. i teraz moje pytanie czy występowały w tym roku BMki 316 w sedanie ?? Gdyż na allegro dość ciężko znaleźć taki model ?? czy występowały tylko wersje 318 ?? jest to już w każdym razie po liftingu ... Z góry dzięki to będzie moja pierwsza bmka więc się nie dziwić że nie mam zielonego pojęcia o tym :)

A i znajomy właściciela twierdzi że to 316 jest i jeśli jest taka możliwość że to 316 to mogli byście mi coś o niej powiedizeć ?? P.S opłaca się kupić taka BMW z przebiegiem ok 65 tys. skórą błękitna w M pakiet na prawdę bardzo ładna i zadbana tylko czy mimo wszystko się opłaca za 35 tys zł??;p

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jest 316i o pojemnosci 1.8 N42B18 115 KM ale w polsce bardzo rzadko spotkac ale bardziej polecam 318i 2.0 L. N42B20 143 KM tez jest ich mało ale widziałem na allegro. Jest to oszczedny silnik o przyzwoitych osiagach 9,3 sek. do 100km/h. Sam posiadam takiego i nie narzekam. aha i 35 tys to troche duzo.
Opublikowano

Możliwe że 2l lepsze wiadomo mocniejsze ale ten samochodzik jest po prostu z pewnej ręki koleś miał go od nowości i to dobry znajomy mojego dobrego znajomego nakręcił nim tylko jak pisałem 65 tys, i tylko po mieście ma bardzo ładny wygląd skórę zakładał w renomowanej firmie JAVA CAR DESIGN , a więc nadal się zastanawiam czy warto kupić silnik o tak małej mocy dla wyglądu i pewności samochodu ;P

A jeszcze dal mnie najważniejsze czy jest prawdą to że te silniki 1.8 są tak bardzo zamulone ??;/

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Predkosc max katalogowo 206 km/h a przyspieszenie 10,9 sek. do 100 km/h zastanow sie czy takie osiągi cie satysfakcjonują, najlepiej to sie przejedz tym autkiem i wtedy decyduj. Aha a ten przebieg to ja bym sprawdził na twoim miejscu.
Opublikowano
Przebieg jest w 100 % pewny on kupił ją w salonie i dojeżdzał tylko do pracy plus jakieś tam wypady to znajoma mi osoba więc w tej kwesti się nie boje