Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Koledzy mam taki problem, tylna prawa lampa, żarówka zewnętrzna nie świeci. Na komp, pokazuje uszkodzoną żarówkę prawego STOPU, żarówka jest dobra styki były czyszczone. Błąd nie pokazuje się na stałe w liście błędów w zakładce Service, ale co jakieś 2-3 minuty wyskakuje i dzwoni w aucie. Byłem u znajomego mechanika, który twierdzi ze w e61 styki w tylnych lampach się wypalają i wtedy trzeba wymienić całą lampę. Czy któryś z Was to przerabiał i może coś doradzić?
Opublikowano

mam podobny problem, choć nie taki sam. Zaświeciłą sie na komputerze spalona żarówka w tylnych światłach. Kupiłem żarówke w ciemno, rozebrałem lampe a konkretnie kostke w lampie i widze, ze stara żarówka jest dobra tylko odpadła ta końcówka, nóżka na żaróce (coś w rodzaju tego lutu, który dotyka styku. Na styku był oczywiście grafitowy nalot. Przeczyściłem to i wsadziłem nawet starą żarówke, nie zaczeła świecić od razu. Trzeba było zgasic auto i chwile poczekać, potem nawet ta stara zaczeła świecić. Tak czy inaczej wymieniłem na nową.

Upewnij sie dobrze, ze styki są oczyszczone porządnie, ponoć środek Wurtha Kontakt OL dobrze sobie z tym radzi. Sprawdz czy nie za bardzo są odgiete styki, poskładaj dobrze upewniajac sie, ze wtyczka dobrze siedzi w kostce. Zmontuj i sprawdz. Pamietaj zeby przed sprawdzeniem wyłączyć zapłon i poczekac chwile. Raz kiedy robiłem to na zapalonych światłach to nie działało. Wyłączyłem zapłon poczekałem chwile i już żarówka świeciła.

Jeśli to nie pomoże to miernikiem sprawdzić gdzie brakuje prądu

sadzomiotacz pędzony gnojówką

Sprzedam swoje BMW E91 320d 163 KM 2006 390 kkm, Navi Prof., panorama, bezwypadkowe, zadbane, pewne. Info - priv