Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Dzisiaj mojej żonie padło sprzęgło. Objaw jest taki, że pedał zrobił się miekki ale pod koniec wciskania stawia lekki opór. Nie można wcisnąć żadnego biegu. Silnik nie hałasuje, nie ma żadnych niepokojących dźwięków. Samochów 120d 75 tys przebiegu (pewny). NIe świeca się żadne kontrolki.

Objaw może wskazywać na siłownik albo pompę sprzęgła. Czy ktoś miał podobny problem? Co było przyczyną? Ile kosztowała naprawa i czego dotyczyła?

:?:

Może ktoś wskaże która część może być uszkodzona?

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/a40c8aab617b0a07.html

Opublikowano

Ja troche niemerytorycznie wtrące-że chyba troche za wczesnie padło;-). Ale może to styl jeżdzenia tzw. "kobiecy" wyszedł na jaw-kazda zmiana biegu z na wpół wduszonym sprzęgłem albo jazda non stop na półsprzęgle ;-). Tak czy siak-daj znac co i jak sie okazało i jak sytuacje rozwiązałeś.

Pozdrawiam

MIKE

"Pokazał taki międzynarodowy gest pokoju i przyjaźni, środkowym palcem" M.Sokół o geście Nicka Heidfelda :-)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
niby kobiecy styl jazdy może mieć znaczenie dla trwałości sprzęgła ale ja tym autem przejechałem 60 tys a żona ledwie 13 tys :oops:
Opublikowano

:shock: Karbo-nie wiem co powiedzieć..ale przyznam się-ja u siebie też dość często korzystałem z półsprzęgła ale do 100 tys dokulałem bez problemu.

A może dwumas Karbo? Ale chyba nie ten objaw byłby..

MIKE

"Pokazał taki międzynarodowy gest pokoju i przyjaźni, środkowym palcem" M.Sokół o geście Nicka Heidfelda :-)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

płyn jest ok. dzisiaj zawiozłem do mechanika, więc chyba będę wiedział w czym problem

Więc okazało się, że padł siłownik sprzęgła. Koszt łącznie z częścią (siłownik) taką jak oryginalna ale bez napisu bmw 220 zł. brutto

Więc ok, dzięki wszystkim za pomoc