Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam maly problem z otwieraniem bagaznika 118d ze znaczka. Do wczoraj wszystko bylo ok - dzis nie reaguje. Z pilota otwieram bez problemu.

Zdjalem wewnetrzne oslonki, dostalem sie do mechanizmu i spryskalem go WD40 - nie pomoglo.

Pytanie czy ktos spotkal sie jzu z takim problemem? Zapewne wina elektryki - czy jest jakas opcja, zeby samemu sie za to zabrac?

W serwisie za sama diagnostyke wolaja sobie 280zl + to co bedzie wymagalo naprawy.

Prosze o pomoc.

Pozdrawiam

Opublikowano
mikrostycznik który jest w znaczku takie cykanie gdy się go daje do góry prawdopodobnie jest walnięty , poszukaj na allegro całego znaczka jaka jest cena może bardziej się opłaca wymienić cały znaczek z elektryką , bo raczej samego stycznika się nie wymieni
  • 1 rok później...
Opublikowano

czy ten znaczek mozna rowniez wymienic??chodzi mi o sam znaczek bez zadnej wymiany mechanizmu

na schemacie wyglada to tak jakby faktycznie mozna go bylo wymienic :D

pozdr

• Członkowie klubu
Opublikowano
Mikrostycznik jest razem ze znaczkiem i warto kupić nowe w BMW, przynajmniej jest 2 lata gwarancji. Dość częsta awaria zwłaszcza zimową porą.

Auto Classic Service - 603975574

BMW Partner

Diagnostyka, mechanika i elektryka BMW

Swapy i indywidualne modyfikacje

AUTOPOMOC

BMW M7 - 1:44.821 Tor Poznań

Opublikowano

Znaczek można wymienić "sam", ma od spodu tylko kawałek blachy ze sprężynką, jednak nie spotkałem się żeby ktoś sprzedawał używany osobno.

Wiem, bo parę dni temu wymieniałem cały przycisk.

By wymienić sam emblemat trzeba niestety zdemontować całość.

Opublikowano

Ja mam inny problem .Od pewnego czasu nie odbija mi znaczek ...

zapewne się zabrudził w środku i teraz po wciśnięciu nie odbija .Ktoś miał taki problem ?

jak się go pozbyć ?

Tomek

Używane części do komputerów .

http://img409.imageshack.us/img409/6589/mkbmw.gif

Opublikowano
No właśnie ja też miałem to samo - WD pomógł ale niestety tylko na chwile. Po ok. miesiącu znowu mi nie odbija - chyba muszę znowu psikać bo nic lepszego nie przychodzi mi do głowy.
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
ktos sie orientuje ile kosztuje mechanizm otwierania bagaznika ? mikrostycznik poszedl ... nie slychac charakterystycznego klikniecia ... bagaznik otwieram teraz przez pilota :) mniemam ze sameo mikrostycznika nie mozna dostac w ASO ?? ktos ogarnial wymiane tego ustrojstwa ? nie trzeba pozniej tego jakos programowac czy cos ?
Opublikowano

co do ciężkiej pracy "otwieracza"

u mnie wystarczyło podjechać na myjkę ciśnieniową i dokładnie wymyć znaczek ,teraz chodzi pięknie ...

Tomek

Używane części do komputerów .

http://img409.imageshack.us/img409/6589/mkbmw.gif

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

panowie nie ma tragedii z cena :) koszt to 168 zl - caly przycisk bez znaczka BMW . powiedzieli mi w serwisie ze sie go przeklada :)

co do gwarancji :) jest ale na mechanizm i tylko jak sie montuje u nich :) a z racji ze mi padla elekryka postanowilem nie dac im zarobic :) na czesc elektryczna nie ma gwarancji takze olalem to :) jak bedzie pogoda to sie za to zabiore i w odpowiednim dziale zamieszcze co i jak :)

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Podłącze sie pod temat.

czy ktos probowal zalozyc silniejsze silowniki do klapy bagaznika zeby po odblokowaniu zamka z kluczyka sama podnosila sie do gory? chodzi mi to po glowie... fajnie by bylo idac obladowanym zakupami otworzyc sobie calkowicie klape za pomoca kluczyka... no chyba, ze u Was otwiera sie juz fabrycznie :)

pzdr

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
panowie nie ma tragedii z cena :) koszt to 168 zl - caly przycisk bez znaczka BMW . powiedzieli mi w serwisie ze sie go przeklada :)

co do gwarancji :) jest ale na mechanizm i tylko jak sie montuje u nich :) a z racji ze mi padla elekryka postanowilem nie dac im zarobic :) na czesc elektryczna nie ma gwarancji takze olalem to :) jak bedzie pogoda to sie za to zabiore i w odpowiednim dziale zamieszcze co i jak :)

jak to? na wszystko jest gwarancja!

• 7 lat później...
Opublikowano

Witam.

Pozwolę sobie odświeżyć wątek bo napotkałem ten sam problem i chciałbym go rozwiązac. Otwieranie bagażnika z kluczyka działa, z klapki na bagażniku nie. Nic się nie dzieje po jej wciśnięciu, nic też nie słychać. Zakładam, że to ten "mikrostycznik". Ktoś może wie gdzie jestem w stanie go dokupić i w jaki sposób wymienić?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Rozebrać i naprawić.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.