Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
cześć mam pytanie czy silnik krokowy powinien tak głośno bzyczeć jak mam wyłonczony silnik tylko kluczyk przekręcony tak że kontrolki się palą bo niewiem czy tak powinno być dzięki z góry za odpowiedzi :)
Opublikowano

to co w nim się zepsuło ??

jak odpalam zimny silnik to mi tak obroty spadają rosną spadają rosną a po jakiś 2 minutach już zaczyna pracować równiej ale jeszcze nie tak jak powinien

;/;/;/ to co trzeba go wymienić czy co ??

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Krokowy powinien delikatnie bzyczeć.Może się wypioł z gumowej obejmy i dotyka czegoś metalowego(wtedy słychać go dość mocno)
Po czterdziestce człowiek ma, trochę z osła, trochę z lwa.
Opublikowano

Raczej będzie się kwalifikował do wymiany.

Mam podobny problem tylko, że czasami tak się dzieje.

Mechanik go już czyścił takim specjalnym środkiem , ale to pomogło tylko na chwilę.

Pozdrawiam

Nie jeździj szybciej, niż lata twój anioł stróż
Opublikowano

ale ten silniczek działa tam w środku rusza się tam coś nie umiem tego wytumaczyć

to co moje auto bedzie więcej palić jak n źle działa ??

komputer błąd pokarze jak bedzie źle pracował ??

Opublikowano

moim zdaniem komputer niepokaze bledu.

silniczek krokowy moze dzialac prawidlowo a np sie juz zacierac i glosno chodzic(juz swoje lata przepracowal)

lub sie zacierac glosno chodzic i nie dzialac prawidlowo np. falowanie obrotow albo opuzniona reakcja wyrownania obrotow.

poprostu go wymien albo nic nierob jesli dziala prawidlowo

nie bedzie wiecej palil.

to jest tylko moje zdanie i z mojego doswiadczenia niech eksperci sie wypowiedzą