Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam problem z moim e36 318i 1997 rok a mianowicie mam problem z pilotem do niego.Mam oryginalny alarm sterowany radiowo tak mysle poniewarz ma antekne i kluczyk radiowy oryginalny bmw.Niedawno go kupilem i koles mi powiedzial ze wymieniana byla stacyjka wraz z kluczykiem (chyba uzywana)lecz nie on wymienial ale jeszcze poprzedni wlasciciel.Immobilajzer chodzi lecz nie chodzi alarm i ryglowanie drzwi z pilota.I moje pytanie brzi czy w moim modelu byla takowy kluczyk czy tylko zwykly kluczyk z podswietlaniem i co robi radiowy kluczyk tzn do czego sluza poszczegolne przyciski i czy ten kluczyk dziala z alarmem czy alarm ma osobny pilot??porobowalem inicjalizowac kluczyk jak pisza w instrukcji obslugi lecz nic sie nie dzieje prosze o pomoc jeszcze dodam ze pilot jest przelutowany oraz nowa bateria.Z gory dzieki.
Opublikowano
A czy mogł by mi ktos pomoc i rozkodowac vin wbaca91010ka29539 moze tu sie cos dowiem bede bardzo wdzieczny.

Proszę się zapoznać ze strukturą forum i regulaminem. Jesteś nowy, użyj wyszukiwarki zanim zapytasz :search:

Napisałeś już prośbę o rozkodowanie VIN'u w odpowiednim temacie, wystarczy poczekać.

Pilot w kluczyku działa tylko do centralnego zamka. Alarm sterowany jest osobnym pilotem.

Jeśli przed rzekomą wymianą kluczyka i stacyjki nie miałeś funkcji pilota, to teraz też jej mieć nie będziesz, bo w aucie brak odpowiedniego modułu i centralny zamykał Ci będzie tylko przez kluczyk wsadzony w drzwi, a przyciski w pilocie możesz traktować jako ozdobę.

Rozkodowany VIN auta jest zawsze na karteczce wklejonej do książki serwisowej, jeśli takową masz.

Poszczególne przyciski pilota w kluczu to: zamykanie (znaczek BMW), otwieranie (strzałka) i podświetlanie wnętrza ("słoneczko")

Pozdrawiam

Przeczytaj moje artykuły:

Test 530d F10, przekrojowy o E30 i E36

http://img40.imageshack.us/img40/1371/renoma.jpg

http://images.spritmonitor.de/310241.png

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
modul komfortu jest zwykle umiejscowiony za schowkiem, musisz wykrecic schowek i za nim bedziesz mial kilka skrzynek, komfort to ta z dwoma kolorowymi (zolta i zielona albo czerwona i zielona) i jedna czarna wtyczka z przodu, przed jej wyjmowaniem radzilbym odlaczyc aku, bo pozniej moga byc przygody z mozliwoscia zamykania/otwierania szyb.

pzdr

yaz