Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
a więc przed założeniem lpg wymieniłem świece na nowe(patrz foto) aktualnie wyglądaja tak po 2 tygodniach jazdy na lpg.Poprzednie swiece(jazda na benzynie)wygladały idealnie(nieokopcone).O czym mówi stan świecy z fotki?(wszystkie 4 tak wyglądają).Dodam,że silnik pracuje nierówno(trzęsie).Co może kwalifikowac się do wymiany?????Prosze o odpowiedz pilne :cry: http://img163.imageshack.us/img163/2272/dsci0032.jpg jak widac świeca jest okopcona
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
a więc przed założeniem lpg wymieniłem świece na nowe(patrz foto) aktualnie wyglądaja tak po 2 tygodniach jazdy na lpg.Poprzednie swiece(jazda na benzynie)wygladały idealnie(nieokopcone).O czym mówi stan świecy z fotki?(wszystkie 4 tak wyglądają).Dodam,że silnik pracuje nierówno(trzęsie).Co może kwalifikowac się do wymiany?????Prosze o odpowiedz pilne :cry: http://img163.imageshack.us/img163/2272/dsci0032.jpg jak widac świeca jest okopcona

Wygląda na to ze gazownik spaprał robote, radze udac sie do niego w ramach gwarancji na regulacje instalacji lpg.

Opublikowano
Możesz mnie naprowadzić?Czy instalacja lpg może wpłynąc na sterowanie zapłonem?(te świece okopcone i trzesienie swiadczą chyba o przerwach).Instalacje mam IV generacji sekwencja(osobny sterownik itp..)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Masz nieprawidłowy skład mieszanki i dlatego są okopcone. Myślisz, że instalke 4 generacji nie trzeba ustawić pod silnik, który masz w aucie ?? U nas każdy kto potrafi wrzuć instalke do auta i jakoś tam skleić to do kupy to już jest ekstra spec od gazu a tu przykra niespodzianka trzeba odpowiednio weedytować mapę paliwa dla gazu tylko, że to czas a każdy ma to gdzieś. Jedź do gazownika i niech się weźmie za robote czyli poprawi co spaprał...
Krzysztof
Opublikowano
Czy nierówna praca silnika na benzynie ma cos wspólnego ze zle ustawiona instalacją?.Mam na mysli to,że silnik pracuje tak samo na benzynie i na gazie(tzn lekkie trzęsienia budą) :( ,jakby cylindry niezawsze paliły
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Gazownik montujac instalacje lpg. grzebał w kompie i pewnie tam namieszał i dlatego masz złą mieszanke.
Opublikowano
Dzisiaj rozmawiałem z szefem warsztatu lpg.Wciskał mi ciemnote,że świece są zasomlone bo robiłem krótkie odcinki :shock: .Jadę w środę,znów będą czarować.A wybierałem" polecany warsztat".Na BMW TEAM ŚLĄSK,aż kipiało od pochwał na ich temat :roll: :duh: :duh: :duh: :duh: