Skocz do zawartości

Przeróbka E60 z navi CCC Business na Professional CIC

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, czy ktoś przerabiał temat przebudowy nawigacji Business CCC WERSJA AUTA PO LIFCIE (ze zwykłym Idrive tj. kółko + przycisk MENU) na nawigację Professional CIC z rozbudowanym Idrive z 6 przyciskami ???.

Domyślam się, że potrzeba:

- większego monitora

- jednostki z dwoma czytnikami DVD/CD z dyskiem twardym

- kontrolera Idrive

- maskownicy dysku (zamiast półeczki przy przyciskach ogrzewanych foteli)

- nowej listwy pod nowy Idrive

Proszę o rady i pomysły.

Modyfikacje mojego E60:

Czarna podsufitka; sportowa kierownica; listwy wewn. alu z lekkim szlifem; nagłośnienie Logic7; sportowe pedały BMW; lusterka zewn. fotochrom el. składane; felgi BMW 246 (18"); przyciemnione szyby; ledowe podświetlenie tablicy rej.; wygłuszanie drzwi

Opublikowano

3500 zł cały zestaw podpinasz i działa gość ogłasza się na allegro z całym zestawem już pytałem o to , sam się nad tym zastanawiam

Wysyła już zaprogramowane wszystkie części , jak to działa w praktyce hmm nie wiem

Ale professional to kozaczek :)

Opublikowano
Ten CIC to jest ten Navi z twardym dyskien w srodku,w ktorym juz nietrzeba miec stale CD-navigacji w srodku?

Codowanie BMW , Wylaczenie ostrzezenia o pasach, TV-Free,przebudowa oswietlenia na LCI, klimy Basic na HIGH, Navigacji z MASK na CCC lub CCC LCI ( 8 przyciskow ) itd.

http://www.bavaria-access.de/

http://www.facebook.com/profile.php?id=100002804305191#!/pages/Bavaria-Access/157126324367474?sk=photos

Opublikowano
3500 zł cały zestaw podpinasz i działa gość ogłasza się na allegro z całym zestawem już pytałem o to , sam się nad tym zastanawiam

Wysyła już zaprogramowane wszystkie części , jak to działa w praktyce hmm nie wiem

Ale professional to kozaczek :)

Coś nie bardzo chce mi się wierzyć, że piszesz o tej samej navi. Zamiana business na professional to koszt rzędu 3000zł, a zamiana professional na wersję z HD monitorem i twardym dyskiem to już koszt 9000 (stare graty można zostawić w rozliczeniu - tylko od professionala).

• 3 lata później...
Opublikowano
Dzięki :| ja wiem jak wygląda interfejs CIC i CCC.Tylko chciałem się upewnić i mieć wiedzę,aby później komuś ciemnoty :mrgreen: nie wciskać.Jak to do końca jest.Fizycznie nie mam możliwości zobaczyć radia,czy też monitora i dlatego pytam.Wiem ze jest nowy Idrive,i chyba duży monitor.
Opublikowano

Kolego Duży monitor jest i W CCC i CIC, mały w M-ASK (czyli bussines)

CCC różni się od CIC tym że widać 2 czytniki na konsoli /CD i DVD/

Opublikowano
Kolego Duży monitor jest i W CCC i CIC, mały w M-ASK (czyli bussines)

CCC różni się od CIC tym że widać 2 czytniki na konsoli /CD i DVD/

Wszystko się zgadza.

• 5 tygodni później...
  • 1 rok później...
Opublikowano
Witam mam pytanie czy nawigacja (z małym ekranem) biznes w e60 lci jest już z dyskiem czy tylko profesional po lifcie cic ma dysk?
e91 LCI'10 135 KW Touring, Panorama, CIC
Opublikowano
Cic czyli mam rozumieć ze z małym ekranem i dysk twardy to od 9.2009 to była navi biznes?
e91 LCI'10 135 KW Touring, Panorama, CIC