Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

poniżej przedstawiam rozkodowany VIN mojego samochodu,

czy można ( a jeżeli tak to za ile ) uaktywnić w nim nawigację..?

W serwisie w UK oszacowali to na 1700 funtów... ;o(

Pozdrawiam.

Kod typu NC92

Typ 535D (EUR)

Typoszereg E E60 ()

Seria 5

Rodzaj konstrukcji LIM

Układ kierowniczy RL

Drzwi 4

Silnik M57X

Pojemność skokowa 3.00

Moc 200

Napęd HECK

Skrzynia biegów AUT

Kolor CARBONSCHWARZ METALLIC (416)

Tapicerka LEDER WALKNAPPA/SKIN/SCHWARZ (LDSW)

Data prod. 2005-01-27

Składanie Wyposażenie

Kod

Nazwa (interfejs)

Nazwa (ETK)

S1CAA SELECTION COP RELEVANT VEHICLES Dummy-SALAPA

S205A AUTOMATIC TRANSMISSION Automatyczna skrzynia biegów

S216A SERVOTRONIC Wspomaganie układu kier. Servotronic

S2NPA M LT/ALY W. DOUBLE SPOKE 135 M W.RUNFLA Obr. BMW ze st. le. M podw. spr. 135

S300A EMERGENCY WHEEL Koło dojazdowe

S302A ALARM SYSTEM Instalacja alarmowa

S319A INTEGRATED UNIVERSAL REMOTE CONTROL Zintegrowana pilot uniwersalny

P337A M SPORTS PACKAGE M Pakiet sportowy

S339A SATIN CHROME Shadow-Line

S354A GREEN STRIPE WINDSCREEN Szyba przednia ziel. z klinem ziel.

S403A GLAS ROOF, ELECTRIC Dach przesuwno-uchylny, elektryczny

S423A FLOOR MATS, VELOUR Dywaniki podłogowe Velours

S428A WARNING TRIANGLE Trójkąt ostrzegawczy i apteczka

S431A INTERIOR RR VW MIRROR W AUT ANTI-DAZZLE Lusterko wewn. przyciemniane autom.

S435A WOOD TRIM Wersja z drewna szlachetnego

Kod

Nazwa (interfejs)

Nazwa (ETK)

S441A SMOKERS PACKAGE Pakiet dla palących

S456A COMFORT SEATS, ELECTRIC. ADJUSTABLE Fotel komfort z pamięcią

S465A THROUGH-LOAD SYSTEM System załadunku

S494A SEAT HEATING F DRIVER/FRONT PASSENGER Podgrzwanie fotela kierowcy/pasażera

S496A SEAT HEATING FOR REAR SEATS Podgrzewanie fotela tylne

S502A HEADLIGHT WASHER SYSTEM Spryskiwacze reflektorów

S508A PARK DISTANCE CONTROL (PDC) Park Distance Control (PDC)

S522A XENON LIGHT Światło ksenonowe

S524A ADAPTIVE HEADLIGHTS Adaptacyjne doświetlanie zakrętów

S563A LIGHTS PACKAGE Pakiet oświetlenia

S644A PREP. FOR. MOB. PH. BLUET. INTERF. Instalacja tel. kom. z Bluetooth

S677A HIFI SYSTEM PROFESSIONAL System HiFi Professional DSP

S694A PREPARATION FOR CD CHANGER Instalacja zmieniarki BMW na 6 CD

S698A AREA-CODE 2 Area-Code 2 do DVD

S704A M SPORT SUSPENSION M Podwozie sportowe

Kod

Nazwa (interfejs)

Nazwa (ETK)

S710A M LEATHER STEERING WHEEL M Kierownica skórzana

S715A M AERODYNAMICS PACKAGE Pakiet areodynamiczny M

S754A M REAR SPOILER M Spojler tylny

S761A INDIVIDUAL SUN PROTECTION GLAZING Ind. oszklenie przeciwsłon.

S775A INDIVIDUAL ROOF-LINING ANTHRACITE Obicie podsufitki, antracyt

L812A ENGLAND VERSION Wersja krajowa Anglia / Irlandia

S850A ADD FUEL TANK FILLING FOR EXPORT Dodatkowe napełnienie zbiorn. na eksport

S863A EUROPE/DEALER DIRECTORY Spis dealerów, Europa

S877A DELETION CROSS-OVER OPERATION Brak obsługi krzyżowej

S880A ENGLISH/OWNERS HANDBOOK/SERVICE BOOKLET Instrukcja obsługi, jęz. angielski

S8SAA COUNTRY SPEC. RELEASE OF NAVIGATION Aktywacja nawigacji charakt. dla kraju

S8SBA COUNTRY SPEC. RELEASE OF TELEMATIC Aktywacja syst. telem. char. dla kraju

S8SMA VIN, VISIBLE FROM OUTSIDE Numer podwozia widoczny od zewnątrz

S8SPA COP CONTROL Sterowanie COP

Składanie Wyposażenie seryjne

Kod

Nazwa (interfejs)

Nazwa (ETK)

S442A CUPHOLDER Uchwyt na napoje

S534A AUTOMATIC AIR CONDITIONING Klimatyzacja automatyczna

S540A CRUISE CONTROL Tempomat

S785A WHITE DIRECTION INDICATOR LIGHTS Lampy kierunkowskazów białe

S853A LANGUAGE VERSION ENGLISH Wersja językowa, angielski

Opublikowano
Z tego co wyczytałem masz navi profesional czyli jedynie musiał byś kupić płytkę na allegro są dostępne , jeżeli byłbyś zaintersowany mógłbym spróbować załatwić "oryginalną inaczej" :) bo kolega ma w e90
Opublikowano

Mam tylko jeden czytnik płyt i mały wyświetlacz... więc raczej nie mam professional.

W głównym oknie iDrive nie mam też opcji Nawigacji.

(Ale wielkie dzięki za propozycję ;o)

Opublikowano
Mam tylko jeden czytnik płyt i mały wyświetlacz... więc raczej nie mam professional.

W głównym oknie iDrive nie mam też opcji Nawigacji.

(Ale wielkie dzięki za propozycję ;o)

w takim razie nie masz w ogole navi

dolozenie wiaze sie z rozbieraniem deski (no i zapewne nie tylko deski - kable antena itp) ale jesli ci to nie przeszkadza to sa ogloszenia ludzi ktorzy to robia

Opublikowano

Więc co to oznacza:

S8SAA COUNTRY SPEC. RELEASE OF NAVIGATION Aktywacja nawigacji charakt. dla kraju ?

(wynika to z rozkodowanego numeru VIN)

Opublikowano

Ja też mam e60 bez navi. Z tego co się orientowałem, to nie potrzeba demontować żadnej deski, tylko trzeba wymienić CD, na takie które ma czytnik nawigacji. Do tego trzeba później aktywować to wszystko podpinając do kompa.

Można też cały system kupić na allegro

http://moto.allegro.pl/item813542868_bmw_e60_e61_e63_e64_navi_nawigacja_professional.html

Opublikowano
Ja też mam e60 bez navi. Z tego co się orientowałem, to nie potrzeba demontować żadnej deski, tylko trzeba wymienić CD, na takie które ma czytnik nawigacji

a jak chcesz wymienic czytnik bez rozbierania deski rozdzielczej? w e60 wszystko jest w srodku nie w bagazniku

no i zapewne przy takiej wymianie to juz kazdy chce navi prof instalowac - wymiana monitora

poza tym antene do navi tez trzeba zamonotowac

generalnie najlepiej zglosic sie do kogos kto ma doswiadczenie bo pozniej moze wszystko trzeszczec w srodku.

Więc co to oznacza:

S8SAA COUNTRY SPEC. RELEASE OF NAVIGATION Aktywacja nawigacji charakt. dla kraju ?

zapewne ze jakbys mial nawigacje to bylaby ona odpowiednia do kraju pochodzenia samochodu - ale skoro nie masz to jest to pole zbedne

609 NAVIGATION SYSTEM PROFESSIONAL - taki jest kod navi prof

Opublikowano
O ile sobie przypominam 3600zł.Koles pod wrocławiem 661115488.Ten człowiek zrobił w mojej ubogiej USB navi PROF LOGIC 7 i BLU.Naprawił instalacje lamp po lifcie(Zjebaną przez diablo gliwice.Uwaga na ćwoka)Moge polecić z czystym sumieniem. pozdro
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
O ile sobie przypominam 3600zł.Koles pod wrocławiem 661115488.Ten człowiek zrobił w mojej ubogiej USB navi PROF LOGIC 7 i BLU.Naprawił instalacje lamp po lifcie(Zjebaną przez diablo gliwice.Uwaga na ćwoka)Moge polecić z czystym sumieniem. pozdro

byłem raz u tego gbura, umawianie sie z nim to jakaś paranoja. Przyjechałem specjalnie z Łodzi w sobote a ten mi, ze nie pamieta, zebyśmy sie umawiali. Z wielką łaską zabrał sie za auto. Ponoć gośc zna sie na elektryce ale niesłowny jak cholera. Też szczerze nie polecam.

sadzomiotacz pędzony gnojówką

Sprzedam swoje BMW E91 320d 163 KM 2006 390 kkm, Navi Prof., panorama, bezwypadkowe, zadbane, pewne. Info - priv

Opublikowano

co do Diabla to byłem tam 3 razy brat z x5 tez chyba 2 razy i nie moge powiedziec zeby był "niesłowny i gburowaty" nigdy nie powiedział ze zapomniał... mam do niego około 200km i pracował po godzinach zeby skonczyc auto. Moze podczas rozmowy telefonicznej nie jest miły ale z tego co zauwazylem to nie lubi jak ktos wie lepiej. Jako elektryk od BMW jest naprawde dobry i uwielbia te auto ma bardzo dobry sprzet i umie z niego korzystac i jeszcze jedna wazna rzecz przynajmniej dla mnie wazna dba o auta pozostawione jak dokładali bezpiecniki co wiaze sie z wyciagnieciem schowka to jak poskladali nawet plyty byly po koleji... dla mnie to wazne

wracajac do tematu

navi proff jesli ja kupisz koszt ok 3800 musisz ja wyczyscic programem serwisowym (diablo to robi) i zamontowac lacznie z wymiana doku na plyty. koszt instalacji około 1000

jeszcze jedno nie rozumiem jak diablo mógł zle założyc lampy po lifcie ???

KUPIE E30 325i lub 325e
Opublikowano

diablo założył lampy po lifcie bez wymiany modułu.Gdybym wiedział że efektem jego debilnej kombinacji będzi wypalenie soczewk od doświetlania nigdy bym się na to nie zdecydował.Koleś zapewniał mnie że nie trzeba wymieniać modułu.Jest beszczelny na maxa.Kiedy przyjechalem z reklamacją powiedział że niewie dlaczego tak się stało i go to nie interesuje.Straciłem przez kretyna ok 4000zł( nowe lampy plus naprawa rozgrzebanej instalacji).Kolego Maćku gdyby diablo był normalny to naprwiłby instalcje i zwrócił kase za zniszczone lampy.Będziesz tam serwisował auta do momentu aż zostaniesz potraktowany w podobny sposób.diablo to cwaniak który kiedyś się na swoim cwaniactwie przejedzie.

Pozdrawiam