Skocz do zawartości

M54B25 - minimalnie opóźniona reakcja na gaz.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
parę dni temu czytałem post na jednym forum ,wady e36 i e46 i ich silników i co było poprawione, jedną z wad we wczesnym okresie produkcji m54 a głównie DME była słaba korekta obrotów a szczególnie z włączoną klimą ,rzekomo poprawili to softem LOL
  • Odpowiedzi 816
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
tydzień temu przekładałem łoża wałków i wogóle, jak ustawiałem vanosa to celowo wcisnąłem frezowany "dzwonek " na wylocie o 1mm do środka rezultat był taki że czas wtrysku z 1.9 na 2.1 ms i falowanie było mniejsze więc ...............
Opublikowano
wczoraj znowu przekładałem łoża wałków na inne i ustawiłem vanosa poprawnie i jest gorzej więc myślę że to wina softu i wymiana podzespołow na świerzsze tylko maskuje prawdziwy problem
Opublikowano

młody ale filmik zrobiłeś :0 cała prawda o m54 , siadam do kompa zakładam szybko słuchawki myślę sobie dowiem się czegoś a tu chcesz sprzedać na alledrogo :D

dobre naprawdę

Opublikowano
Powiem ci ze moja BMW po wymianie przepustnicy jeździ jak przystało na markę :mrgreen: wiec ja nawet juz nic nie ruszam bo cos się spie.....
Opublikowano
kurde skłamał bym jak bym napisał że nic nie faluje , jest rano gdy zejdzie ze ssania ale jest to ze dwa razy i delikatnie :D
Opublikowano
jeżdziłem tą 3.0 ,ok,fakt automat ale ten silnik mimo problemów to i tak chodził jak żyleta a po zrobieniu to wogóle,jak wsiadam do tej swojej i pomyśle że tyle kasy wydałem na ten silnik to mnie krew zalewa ,falowanie i ten jeb..... klekot
Opublikowano
fakt jest dużo pracy bo robiłem u siebie wszystko zawias przedni tylny hamulce , dyfer , swap n42>m54 i swap automat >manual i drugi raz też mi się nie chce :nienie:
Opublikowano
no widziałem film i powiem ci masakra jakaś , u mnie takich anomalii nie ma , czy robiłem kasowanie adaptacji . jeśli nie to skasuj i pojeździj zanim wydasz opinię że jest źle :D pojeździj trochę chyba że kupiłeś przepustnicę w takim samym stanie jak miałeś albo .uj wie co :mad2: szkoda że mieszkasz tak daleko bo bym ci pożyczył moją przepustnicę i byśmy byli pewni