Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A ja w inną stronę.

Nie mogę uwieżyć w to, że Tak poważna firma jak AMG nie zdejmuje ogranicznika prędkości pojazdu, tuningując samochody tak bogatych ludzi którzy płacąc za tuning masę szmalu nie pozwolili by sobie żeby przy 250km\h wyprzedzilo ich 18 letnie e32. Sorry, ale nie mogę w to uwieżyć. Gość sobie poprostu odpuścił ponieważ nie musi sie ścigać z każdym chcącym sie ścigać z nim pudełkiem.

• Odpowiedzi 74
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Mam pytanie. Bo nie mam sily przegladac 40 podstron w temacie "ile wyciaga wasze BMW" - i w sumie nie mam pewnosci czy nawet bym to znalazl. Jak to jest w koncu z tym ogranicznikiem w 750/850 :?: Bo kolega ktory ma 850 mowil ze licznikowe 250 i nic wiecej. A wiem ze dopiero licznikowe ~270 = realne 250km/h. To jak to jest w koncu :?: :?: Przy licznikowych ~270 zalacza sie blokada, czy przy 250 :?:

jak pisalem w 750 z 87r. mojego brata jechala do 250 - tylko stanela rowna na liczniku i koniec przyspieszanie, i chyba 4200 obr/min

nie ma bledu licznikua w e32. Jak pisalem - przeciez e38 ma licznki tylko do 250 - rowniez 750, wiec nie moze byc bledu

Prowadzę sklep z częściami do samochodów.

[email protected]

www.czescidobmw.pl

Opublikowano
A ja w inną stronę.

Nie mogę uwieżyć w to, że Tak poważna firma jak AMG nie zdejmuje ogranicznika prędkości pojazdu, tuningując samochody tak bogatych ludzi którzy płacąc za tuning masę szmalu nie pozwolili by sobie żeby przy 250km\h wyprzedzilo ich 18 letnie e32. Sorry, ale nie mogę w to uwieżyć. Gość sobie poprostu odpuścił ponieważ nie musi sie ścigać z każdym chcącym sie ścigać z nim pudełkiem.

http://www.mercedes-benz.pl/mb/osobowe/coupe/klasacls/12706_12741.jsp

spojrz na v max

[email protected]

www.czescidobmw.pl

Opublikowano
A ja w inną stronę.

pudelko to jest TICO.

moj samochod ma 13 lat. Slownie: trzynascie lat

[email protected]

www.czescidobmw.pl

Opublikowano
no i nie ma "przeciwnikow". nie bede sie przeciez scigal z golfem II gti......

to wszystko zalezy od tego gdzie i z jakim golfem .. podejrzewam ze z niejednym mialbys problemy ;) a na innej trasie niz autostrada (np kreta, waska droga) to z cala pewnoscia by sie ich pare znalazlo .. ;)

kupie szerokie 17" do E36 - najchetniej 9" przod i 10" tyl
Opublikowano

850i, bolkada działa przy rzeczywistych !

Dziwie sie , ze niektórzy piszą takie bzdetki :roll:

Sami przecież niedawno o tym pisaliśmy.

A liczniki ,zawyżają, i musza to robić, bo to wynika ze specyfiki układu pomiarowego, wskazującego (nie mierząceg !! ) prędkość.

Która zresztą jest liczona pośrednio !

Dlatego daje się taki naddatek paru procentowy.

A że układ nie jest w pełni liniowy, to czym prędzzej tym gorzej.

Zresztą Panowie, w linku który podałem wypowiadaja sie ludzie najszybsi w Polsce z zawodów i mający auta mocniejsze o wiele od tego CLSa.

Pomijam już nawet, że pierwsze 750 miały blokade na 240 km/h.

Opublikowano

Czytałem ostatnio, ale nie pamietam gdzie, że odciecie bylo na poczatku do 240 - dotyczy to poczatku produckji.

Jesli do tego dolozymy poczatkowe 272 KM i brak 740 to ma to sens.

Opublikowano
Czytałem ostatnio, ale nie pamietam gdzie, że odciecie bylo na poczatku do 240 - dotyczy to poczatku produckji.

Jesli do tego dolozymy poczatkowe 272 KM i brak 740 to ma to sens.

NIGDY NIGDY E32 750i nie miało 272 koni.

i NIGDY nie miały ogranicznika do 240 mylisz fakty z 740i

http://img10.imageshack.us/img10/1065/1999767891m.jpghttp://img97.imageshack.us/img97/852/1999757859m.jpghttp://img94.imageshack.us/img94/7120/1999780608m.jpg
Opublikowano

Niki to ja zapraszam do pogłębienia wiedzy, bo zwyczajnie nie wiesz paru rzeczy na ten temat.

...........jakby co, to informacja ta pochodzi z katalogu AŚ.

Opublikowano
Niki to ja zapraszam do pogłębienia wiedzy, bo zwyczajnie nie wiesz paru rzeczy na ten temat.

...........jakby co, to informacja ta pochodzi z katalogu AŚ.

O jacie proszę oszczędź sobie wstydu i nie cytuj wspaniałego pisma "Auto Świat" bo według tego pisma "utrzymanie w sprawności silnika BMW po przebiegu 200tys.km jest albo nie opłacalne albo niemożliwe" radzę nie czytać takich bzdur bo szkoda oczu :P :P

http://www.autopower.se/modellguiden/e32.asp

A jeszcze jedno ja swoja wiedze czerpie z książki wydanej na zlecenie BMW która opisuje szczegółowo wszystkie modele BMW od 1927 roku (DIXI) do 1999 (X5)

Teraz możemy się sprzeczać czyje źródło jest bardziej wiarygodne :P

http://img10.imageshack.us/img10/1065/1999767891m.jpghttp://img97.imageshack.us/img97/852/1999757859m.jpghttp://img94.imageshack.us/img94/7120/1999780608m.jpg
Opublikowano

No dobra, to teraz ja ;).

Przede wszystkim Stones1, gratuluje garowania kilkunastoletnim samochodem z predkoscia LICZNIKOWA grubo ponad 200 km/h.

Ja juz chyba za stary jestem, albo mam za male cojonnes :mrgreen: ,

bo przy 180 km/h zaczynam sobie myslec, co bedzie, jak np. okaze sie, ze jedna z moich opon ma fabryczna wade, albo stanie sie cokolwiek innego w samochodzie, ktory jest tylko i wylacznie zawodna maszyna, niewazne, czy ma znaczek smigielka, gwiazdke czy niebieskie jajo na masce.

Po drugie: liczniki w BMW przeklamuja, tak jak wszystkie inne liczniki.

Np. u mnie to przeklamanie wynosi ok 5%-10%.

Po trzecie: nie spodziewaj sie, ze samochod nawet duzo szybszy od Twojego zniknie Ci z horyzontu w pare sekund przy predkosciach ponad 150 km/h.

To nie Enterprise ;). Masa, opory powietrza i opory toczenia robia swoje. A poza tym jest duza szansa, ze jezeli jechales tuz za nim, to po prostu schowales sie w jego tunelu aerodynamicznym - gdybyscie jechali rownoleglymi pasami, to byloby lepsze porownanie.

Byly:

E36 318is Coupe

E32 750i

E30 318i

E36 320i Touring

E34 AC Schnitzer S3(240 HP i 315 Nm)

E38 730i Indyvidual

E23 732i

Opublikowano
bla bla bla dobra zamknijcie ten temat bo jak zaczalem to czytac to wychodzi ze tu straszny belkot a jak czytalem tlumaczenia goscia od 750 E32 to juz w ogole
"We at BMW do not build cars as consumer objects, just to drive from A to B. We build mobile works of art" - Chris Bangle
Opublikowano
jeszcze chwilke i dojdziecie wnoisku ze lepiej zamiast nowki CLS 55 AMG z salonu kupic E32...
kupie szerokie 17" do E36 - najchetniej 9" przod i 10" tyl
Opublikowano
ja mam propozycje dla adminow. Stworzcie podforum Kille i tam bedziecie mogli sobie pisac
"We at BMW do not build cars as consumer objects, just to drive from A to B. We build mobile works of art" - Chris Bangle
Opublikowano

To tez Niki sie zmiarkowalem, ze AŚ to takie sobie źródło.

Piszą tam, że 1986 pokazano weszedł do produkcji e32 (3.0 3.5 5.0), ten ostatni miał miec 272KM, rok pozniej moc zwiekszono do 300KM i zwiekszono rozstaw osi.

Opublikowano

Nie rozumiem tylko dlaczego tak napadacie na kolege Stones1?

To był prawdziwy pojedynek gigantów! Kolega wygrał i ma powody do dumy, tym bardziej że rzecz sie działa w warunkach dla większości niedostępnych (prędkość) i to jest tak, jakbyśmy dewagowali jak to jest w Ameryce, a mało kto tam był. Wiadomo że żadne auto nie jeździ samo, a do pojedynku potrzeba komplet tj kierowca+auto i nie jest teraz ważne czy gość odpuścił bo brakło mu mocy, czy sie wystraszył prędkości, czy też przypomniał sobie że obiecał mamie, że nie będzie już tak szybko jeździł, Stones1 go objechał i tyle! :cool2:

Wiem że Admin ma zawsze racje :modlitwa: , ale jestem przekonany że Stones1 nie chciał nikogo urazić swoim porównaniem 750 vs 318, bo prawdą jest to że silniki są nieporównywalne! I że trzeba spróbować żeby wiedzieć o czym sie mówi. Tak sie sklada że w wolnych chwilach smigam sobie Hondą CBR i prędkości rzędu 250 km/h nie są mi obce, zdaża sie że zostane zaczepiony wcale nie w złych zamiarach, czy też złośliwie przez gościa co mi opowiada że miał kiedyś Junaka (19 KM) - panie, można było orać -, czy też Jawe 350 (26 KM) - szybka maszyna - Czy powiniennem ciągnąć dyskusje z gościem który nie wie o czym mówi? Osiągi są poprostu nieporównywalne.

Jeśli Stones1 odniósł sukces swoim BMW, to gdzie ma sie tym pochwalić jeśli nie wśród kolegów na Forum? A Wy go odrazu besztacie w stylu "a może Mercedes miał mało powietrza w tylnym kole i przez to ciężko było mu jechać?"

Wygrał i tyle.

Opublikowano

bo widzisz Brutus - zazdrosc to straszna rzecz :)

wlasnie o to mi chodzilo ze ktos jezdzac "zwyklym" samochodem wyobraza sobie ze przekroczyc 200 to mozna na jakims dluuuuuuuuugim odcinku ,a 750 od 0 do 200 ma 25s., takze taka predkosc mozna osiagnac bez problemu w miescie. Jestes z Gorzowa, wiec powiem tylko ze moj "rekord" to 230 na "nowym moscie".

Dziekuje za wsparcie :cool2:

[email protected]

www.czescidobmw.pl

Opublikowano
wiec powiem tylko ze moj "rekord" to 230 na "nowym moscie".

:

i tak wlasnie powstaje opinia o uzytkownikach bmw............

zastanowiles sie co Ty robisz - dobrze ze nie masz 500 koni bo bys jezdzil 300 po miescie .......... czytales regulamin forum ???? - a potem sie dziwisz ze wszyscy mowia ze bmkami jezdza dresy i wariaci ......

mysle ze to nie powod do chwalenia sie :duh: :duh: :duh:

Opublikowano
napisalem do do Brutusa on w przeciwienstwie do ciebie xsilver wie jak w gorzowie wyglada "nowy most" i pewnie Brutus tez tam ladne predksoci osiaga. Poza tym nie sugeruj ze jestem dresem lub wariatem.

[email protected]

www.czescidobmw.pl

Opublikowano
kazdy lubi przycisnac niezalezenie jakim samochodem jezdzi , to ze jechalem alejami niepodlegosci 200km/h to jestem dresem?
  • Członkowie klubu
Opublikowano
Skoro tak chcesz sobie wytłumaczyć moją wypowiedź to bardzo proszę... :mrgreen: :lol:

Ale czy nie sądzisz że na tym forum pewnie większość osób bez problemu mogłaby sobie kupić E32 750i jeśli by tylko zazdrościli? Ja w każdym razie mógłbym, a skoro tego nie robię to może to nie jest zazdrość? :wink: Tym bardziej że mam już parę lat na karku i naprawdę różnymi szybkimi samochodami w swoim życiu jeździłem...

Pozdrawiam

Bastek

Kiedyś: E21 315 '83, E34 520i '90, E34 525iA '92, E36 316i '95, E30 318iT '93, E46 325xi Touring, E91 325i

• Członkowie klubu
Opublikowano

Chyba akurat nie o zazdrość tu się rozchodziło :? bo i chyba nie o to na tym forum chodzi, więc sobie daruj takie teksty.

Myślałem, że to akurat wyjaśniliśmy... ale chyba jednak nie.

wlasnie o to mi chodzilo ze ktos jezdzac "zwyklym" samochodem wyobraza sobie ze przekroczyc 200 to mozna na jakims dluuuuuuuuugim odcinku ,a 750 od 0 do 200 ma 25s., takze taka predkosc mozna osiagnac bez problemu w miescie.

Ciekawe, który z nas ma mniej wyobraźni :duh: :mrgreen:

Pozdrawiam,
Grzegorz

330Ci
276218_2.png

335d xDrive
1089970_2.png

• Moderatorzy
Opublikowano

Temat zamykam.

Stones1 nie czuje kiedy żartujecie, więc nie ma sensu kontynuować tej rozmowy. Poza tym Stones1 zgłasza raporty na skrzynkę moderatora z którymi nie wiadomo co robić bo nie naruszają regulaminu...

Generalnie - Stones objechał CLS-a. Proponuję w przyszłości nie dyskutować na tego typu tematy ze Stonesem. Chciał się pochwalić, zrobił to i starczy.

Następne tego typu dyskusje będę usuwał lub zamykał dużo wcześniej.

Pozdrawiam

Admin

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.