Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
No ale bądźmy sprawiedliwi kolega nie twierdzi ze ma szybsze auto ale jeżeli tamten Mercedes miał blokadę do 250 to chyba normalne ze E32 jadąc 260 go wyprzedzi i nie mówcie mi ze E32 nie jeździ więcej niż 250 bo w takim razie po co miała by ogranicznik?

NIKI a juz myslalem ze pisze w niezrozumialym dla innych jezyku!

ale jednak jak sie czyta to co jest napisane a nie to co sie chce przeczytac to wszystko jest jasne.....

Prowadzę sklep z częściami do samochodów.

[email protected]

www.czescidobmw.pl

• Odpowiedzi 74
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

• Członkowie klubu
Opublikowano
czy twoim zdaniem 2005 MINUS 1992 = 18 lat ??
Coś się kolego sympatyczny plączesz w zeznaniach... :lol: Kilka postów wyżej napisałeś:
tylko ze ja jechalem 250km/h E32 750 iL z 1987 roku - mojego brata.

A to ze go wyprzedzil PO RAZ kolejny napisze tylko dlatego ze on ma blokade przy 250 a ja nie.
A może dlatego że sobie odpuścił? :wink:

Zreszta ty jezdzisz 316.......

chyba sam rozumiesz co to znaczy :P :lol:

Rozumiem. Świetny samochód, słusznej marki, który jest poręczniejszy od takiej wielkiej kolubryny jaką jest E32, pali śladowe ilości paliwa, mniej kosztuje jego utrzymanie i zazwyczaj w zupełności wystarcza do sprawnego poruszania się... :mrgreen:

Pozdrawiam

Bastek

Kiedyś: E21 315 '83, E34 520i '90, E34 525iA '92, E36 316i '95, E30 318iT '93, E46 325xi Touring, E91 325i

Opublikowano
czy twoim zdaniem 2005 MINUS 1992 = 18 lat ??
Coś się kolego sympatyczny plączesz w zeznaniach... :lol: Kilka postów wyżej napisałeś:
tylko ze ja jechalem 250km/h E32 750 iL z 1987 roku - mojego brata.

A to ze go wyprzedzil PO RAZ kolejny napisze tylko dlatego ze on ma blokade przy 250 a ja nie.
A może dlatego że sobie odpuścił? :wink:

Zreszta ty jezdzisz 316.......

chyba sam rozumiesz co to znaczy :P :lol:

Rozumiem. Świetny samochód, słusznej marki, który jest poręczniejszy od takiej wielkiej kolubryny jaką jest E32, pali śladowe ilości paliwa, mniej kosztuje jego utrzymanie i zazwyczaj w zupełności wystarcza do sprawnego poruszania się... :mrgreen:

spojrz "MOJE BMW" 750iL z 1992 roku wiec nie ma 18 lat.

przedwczoraj nie moglem jechac 750 z 87roku mojego brata, bo ta siodemka pol roku temu wyladowala na dachu i poszla na zlom.

Podalem przyklad na to ze licznik sie nie myli w e32 bo tamta miala blokade i pokazywala IDEALNIE 250 km/h I koniec ani kilometra wieecej.

Czesci 0 316 juz nie bede komentowal :P

[email protected]

www.czescidobmw.pl

• Członkowie klubu
Opublikowano
Gr rozumiem ze siedziales w sobote w tym AMG na A10 miedzy Frankfurtem a Berlniem okolo 18:00 ??

A ja widzialem tylko kierowce , bylem niemal w 100% pewny ze ten Niemiec jechal sam!

Widocznie jestes niewysoki i dlatego Cie nie widzialem :clap:

Ten co pisze, że inni czytają to, co nie jest napisane :duh:

A osobiste docinki sobie daruj - świadczą tylko o braku klasy...

Pozdrawiam,
Grzegorz

330Ci
276218_2.png

335d xDrive
1089970_2.png

Opublikowano
poza tym mam juz dosyc jakiegos tlumaczenia sie. Wiem jak bylo i nie napislaem tego zeby pokazac "mam lepszy samochod niz AMG za pol miliona" tylko jako ciekawostke, zeby np. ktos napisal "ale niemiec musial sie wku..... ze taki zlom go wyprzedzil gdy jemu elektonika juz nie pozwolila na wiecej" a nie po to zeby kierowcy 90 konnych trójek na mnie naszkoczyli i krzyczeli : "to nie mozliwe!!"

[email protected]

www.czescidobmw.pl

Opublikowano

oczywiscie ze mozliwe, mozliwe tez ze CLSa prowadzil jakis arabus ktory sobie zrobil taki sticker tuning i tak naprawde to nie AMG - ale po co gdybac, gratuluje 13to letniego 750iL ktore jest w takim stanie ze nie masz obaw jezdzic nim 260 km/h - bo wiekszosc z tych ktore sie widzi na drogach to.....

Gratuluje.

Lubię BMW - od 15 lat...trochę ich ujeżdzałem

Teraz pora na AMG :D

• Członkowie klubu
Opublikowano
i tak CLS za 550 000 zł zostal pokonany przez 750-kę warta jakeis 15 000 moze 20 000 zł.
nie napislaem tego zeby pokazac "mam lepszy samochod niz AMG za pol miliona"

:cool2: :duh:

nie po to zeby kierowcy 90 konnych trójek na mnie naszkoczyli i krzyczeli : "to nie mozliwe!!"

Tak wiem... bo skoro mam tylko 140KM (o ile jeszcze tyle jest) to już o niczym nie można mieć pojęcia... i wyobraźni :mrgreen:

Poza tym nie naskoczyli - tylko poddali w wątpliwość.

Gdybyście się ścigali - co innego. A na drodze - nie masz pewności, że go np. strach nie obleciał itp...

Pozdrawiam,
Grzegorz

330Ci
276218_2.png

335d xDrive
1089970_2.png

Opublikowano
Gr rozumiem ze siedziales w sobote w tym AMG na A10 miedzy Frankfurtem a Berlniem okolo 18:00 ??

A ja widzialem tylko kierowce , bylem niemal w 100% pewny ze ten Niemiec jechal sam!

Widocznie jestes niewysoki i dlatego Cie nie widzialem :clap:

Ten co pisze, że inni czytają to, co nie jest napisane :duh:

A osobiste docinki sobie daruj - świadczą tylko o braku klasy...

napisales GR : A gość od AMG stwierdził, że w lusterku zniknąłęś mu w swkundę

wiec sie ciebie pytam rozmawiales z tym facetem?? Skad masz te informacje? Slyszysz glosy????

[email protected]

www.czescidobmw.pl

• Moderatorzy
Opublikowano
Zreszta ty jezdzisz 316...... chyba sam rozumiesz co to znaczy :P :lol:

Widocznie jestes niewysoki i dlatego Cie nie widzialem

Czesci 0 316 juz nie bede komentowal
a nie po to zeby kierowcy 90 konnych trójek na mnie naszkoczyli i krzyczeli : "to nie mozliwe!!"

Stones, jeszcze jeden post w tym stylu i zaczną się ostrzeżenia. Nie będę tolerował na forum takiego zachowania.

I zacznij ciąć cytaty. Zostawiaj tylko te fragmenty na które odpowiadasz...

Pozdrawiam

Admin

• Członkowie klubu
Opublikowano
napisales GR : A gość od AMG stwierdził, że w lusterku zniknąłęś mu w swkundę

wiec sie ciebie pytam rozmawiales z tym facetem?? Skad masz te informacje? Slyszysz glosy????

O matko...

faktycznie... skróty myślowe to nie na tym forum :duh:

Czytaj - niemiec opowiada na forum merola o sytuacji: zobaczyłem w sekundę zniknął, odpuściłem.

Teraz wsio jasne ?

Pozdrawiam,
Grzegorz

330Ci
276218_2.png

335d xDrive
1089970_2.png

Opublikowano

a ja ci mowie:

jade na p[elnym gazie za cls amg okolo 20-30 minut co chiwle hamujemy bo ktos wjezdza na lewy pas przed nos cls-a , wreszcie dluuuuuuuuga prosta, zapie..... na pelnym gazie, CLS jakies 200-300m przede mna osiagamy 250 jestesmy w rownej odleglosci, mamy 260 jestem coraz blizej, mam 265 i powoli jestem za zdrerzakiem AMG i mrugam siwiatlami, zjezda na prawo i pomalu go wyprzedzam.

odpuscil??? na pewno.......

[email protected]

www.czescidobmw.pl

Opublikowano

Fakt:

750 e32 : 410Nm przy 900obr/min.

jak kierowca 316 moze to zrozumiec? odpalam silnik i na biegu jalowym mam pod 3 razy tyle co on przy 4000 obr.

[email protected]

www.czescidobmw.pl

• Członkowie klubu
Opublikowano

Po 3 stronach wątku zaczynasz pisać coś innego :roll:

Najpierw było, że Ci odchodził, teraz że jechaliście równo, ale był przed Tobą i wziąłeś go tylko dlatego, że on nie może szybciej niż 250.

No to się zdecyduj.

Chodzi o to, że on nie mógł szybciej niż 250

czy

o to, że Ci nie odchodził na przyspieszeniu ??

Pozdrawiam,
Grzegorz

330Ci
276218_2.png

335d xDrive
1089970_2.png

Opublikowano

chodzi o to ze najpierw pojawil sie za mna i mrugal, zjechalem, wrocilem za niego i rozpoczal sie poscig. i tu chodzi mi o to ze LEPIEJ PRZYSPIESZAL CLS ALE MYSLALEM ZE BEDZIE PRZEPASC ALE NIE BYLO bo oddalil sie na jakies 200-300 metorw, a gdy przekorczylismy 250 zaczalem znowu sie do niego zblizac no i skonczylo sie na tym ze go wyprzedizlem gdy moj licnzyk zblizal sie do kreski moeidzy 260 a 280.

Pisze to od samego poczatku.

[email protected]

www.czescidobmw.pl

Opublikowano

to jest post ktorym rozpoczalem ta burzliwa dyskusje:

Przedwczoraj bylem w Niemczech i na autostradzie spotkalem Mercedes CLS, zjechalem na prawo, CLS mnie wyprzedzil mnie i wtedy zobaczylem dwa podwojne wydechy i napisy 55 AMG, wiec wrocilem na lewy pas, wrzucilem tryb sport i gaz do dechy. Ten niemal 500 konny CLS wcale nie ma niesamowitego "odejscia" w porownaniu do starego V12. Od 180 do 230 przyspieszal lepiej, troche sie oddalal ode mnie ale powyzej 240 juz bylo widac przewage slabszego, strego silnika. Po dluuuuuuugim rozpredzniu sie przekroczylem minimalnie 260 km/h i CLS AMG musial ustapic mi miejsca, bo niestety on ma blokade przy 250 a ja nie

[email protected]

www.czescidobmw.pl

Opublikowano
oczywiscie ze mozliwe, mozliwe tez ze CLSa prowadzil jakis arabus ktory sobie zrobil taki sticker tuning i tak naprawde to nie AMG - ale po co gdybac, gratuluje 13to letniego 750iL ktore jest w takim stanie ze nie masz obaw jezdzic nim 260 km/h - bo wiekszosc z tych ktore sie widzi na drogach to.....

Gratuluje.

ja jak zawsze widzialem napis amg to myslalem ze to naprawde power maszyna i kupe kasy warta

az do momentu jak gdzies przeczytalem, ze amg robi tez tuning tyllko stylizacyjny :) i mozna kupic takiego merola normlanie w salonie tylko z pakietem stylizacyjnym amg :)

http://img489.imageshack.us/img489/2486/zz1dk5.gif
Opublikowano
moze i tak, ale ten wydawal taki ryk z wydechow jak chooper. zjechalem na prawo, wyprzedzil mnie wrocilem na lewo i wcisnalem gaz do dechy, on chyba tez bo nagle wydal taki ryk ze u mnie w samochodzie slyszlame jakis czas tylko jego silnik

[email protected]

www.czescidobmw.pl

• Członkowie klubu
Opublikowano
chodzi o to ze najpierw pojawil sie za mna i mrugal, zjechalem, wrocilem za niego i rozpoczal sie poscig. i tu chodzi mi o to ze LEPIEJ PRZYSPIESZAL CLS ALE MYSLALEM ZE BEDZIE PRZEPASC ALE NIE BYLO bo oddalil sie na jakies 200-300 metorw

No to jeśli o TO chodzi, to wydaje mi się, że jednak jest różnica skoro razem przyspieszaliście i Ci uciekł na 300 metrów... to przecież nie jest mało - pytanie tylko ile czasu mu to zajęło ? bo jak pół minuty, to faktycznie tak sobie :wink: ale jeśli zrobił to momentalnie strzałem w gaz no to... :wink:

Pozdrawiam,
Grzegorz

330Ci
276218_2.png

335d xDrive
1089970_2.png

• Członkowie klubu
Opublikowano
nagle wydal taki ryk ze u mnie w samochodzie slyszlame jakis czas tylko jego silnik

A to musiało być niezłe wrażenie :cool2:

Pozdrawiam,
Grzegorz

330Ci
276218_2.png

335d xDrive
1089970_2.png

Opublikowano
moze i tak, ale ten wydawal taki ryk z wydechow jak chooper. zjechalem na prawo, wyprzedzil mnie wrocilem na lewo i wcisnalem gaz do dechy, on chyba tez bo nagle wydal taki ryk ze u mnie w samochodzie slyszlame jakis czas tylko jego silnik

Moze wrzucił bieg a wczesniej jechał na luzie.. :P:P:P:P Hehe ten temat nie ma sensu gdyz tylko ten niemiec wie czy mial wcisniety gaz do dechy :P a V max juz wyjasniona wiec nie ma co dalej tego ciągnąć ;)

Opublikowano
Jechalem kiedys moja 735 (235KM) za kolaga ktory jechal Citroenem BX (75KM). Bylo pozno, piekny pusty odcinek drogi, citroen jechal jakies 90km/h. Zwolnilem zeby zwiekszyc odleglosc miedzy nami (dla uzyskania juz w chwili wyprzedzania duzej przewagi w predkosci) i ogien :mrgreen: Jak go wyprzedzalem mialem pewnie cos kolo 130 - 140 i pamietam ze pociagnalem ja na pedale w podlodze do oporu, do jakichs 180 - 200km/h. Myslalem ze kumpel bedzie w szoku, ze nie bedzie wiedzial czy to samochod, czy samolot, a on do mnie ze wcale takiej wielkiej przewagi nad nim nie mialem :? Moral z tego taki ze nawet 500 konne auto nie zniknie nam z hotyzontu w 5 sekund, tym bardziej przy BMW 750 :norty:
  • Moderatorzy
Opublikowano
Fakt:

750 e32 : 410Nm przy 900obr/min.

jak kierowca 316 moze to zrozumiec? odpalam silnik i na biegu jalowym mam pod 3 razy tyle co on przy 4000 obr.

I za to dostałeś 1 ostrzeżenie.

Pozdrawiam

Admin

Opublikowano
chodzi o to ze najpierw pojawil sie za mna i mrugal, zjechalem, wrocilem za niego i rozpoczal sie poscig. i tu chodzi mi o to ze LEPIEJ PRZYSPIESZAL CLS ALE MYSLALEM ZE BEDZIE PRZEPASC ALE NIE BYLO bo oddalil sie na jakies 200-300 metorw

No to jeśli o TO chodzi, to wydaje mi się, że jednak jest różnica skoro razem przyspieszaliście i Ci uciekł na 300 metrów... to przecież nie jest mało - pytanie tylko ile czasu mu to zajęło ? bo jak pół minuty, to faktycznie tak sobie :wink: ale jeśli zrobił to momentalnie strzałem w gaz no to... :wink:

nie no odszedl ale myslalem ze bede mial wrazenie ze wrzucilem R, wiesz o co mi chodzi? po prostu bylem w stanie w miare trzymac sie za nim, oddalil sie ale tylko w zakresie 180-240, pozniej zaczalem sie zblizac ale tak wolno! no i pow. 250 .....

[email protected]

www.czescidobmw.pl

Opublikowano
Mam pytanie. Bo nie mam sily przegladac 40 podstron w temacie "ile wyciaga wasze BMW" - i w sumie nie mam pewnosci czy nawet bym to znalazl. Jak to jest w koncu z tym ogranicznikiem w 750/850 :?: Bo kolega ktory ma 850 mowil ze licznikowe 250 i nic wiecej. A wiem ze dopiero licznikowe ~270 = realne 250km/h. To jak to jest w koncu :?: :?: Przy licznikowych ~270 zalacza sie blokada, czy przy 250 :?:
  • Członkowie klubu
Opublikowano
wiesz o co mi chodzi?

Wiem :wink:

czasami muszę tego doświadczyć z racji małej ilości koni...

kiedyś przy 180 przeleciało obok mnie A6 - przeleciało, zniknęło i tyle go widziałem :mrgreen:

Pozdrawiam,
Grzegorz

330Ci
276218_2.png

335d xDrive
1089970_2.png

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.