Skocz do zawartości

330Ci Pióra wycieraczek - zimowa promocja bmw.pl

Rekomendowane odpowiedzi

• Członkowie klubu
Opublikowano

Kupował już ktoś nowe pióra wycieraczek do E46 w ASO?

Dzwoniłem do nich przed chwilą.

Stare pióra są już wycofane i niedostępne w sprzedaży. Teraz są nowe, gumowe aerodynamiczne. Cena w zimowej promocji 169zł, normalna cena 220zł.

Ktoś już je kupował? Lepsze, gorsze w porównaniu do starych?

Nieoryginalne mnie nie interesują.

Jak są kiepskie, to poszukam sobie jeszcze gdzieś starych.

Pozdrawiam,
Grzegorz

330Ci
276218_2.png

335d xDrive
1089970_2.png

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Grzesiek, ja kupowałem te stare (chyba za 122 pln) i prawdę mówiąc to nie byłem powalony jak sciągały..... A do tego połamał się element w jednej od upuszczenia z niewielkiej wysokości :duh: Choć jeżdżę z tym od 2 lat i nie ma tragedii :mrgreen:

pozdrawiam

Paweł

• Członkowie klubu
Opublikowano

Do E36 zawsze kupowałem oryginały, bo na innych - tanich i drogich - zawsze było do bani.

Do E46 teraz już tych starych nie ma :mrgreen:

A te nowe to w ogóle nie wiadomo co... jakoś nie mogę się przełamać do takich aero...

Ale może zaraz podjadę do ASO i zostanę królikiem doświadczalnym ;)

Pozdrawiam,
Grzegorz

330Ci
276218_2.png

335d xDrive
1089970_2.png

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Czekam na pierwszą recenzję ;) Bo ty jesteś wiarygodny tester, ja Cię znam :lol: :twisted:

pozdrawiam

Paweł

• Członkowie klubu
Opublikowano
bo ty jesteś wiarygodny tester, ja Cię znam :lol: :twisted:

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Pozdrawiam,
Grzegorz

330Ci
276218_2.png

335d xDrive
1089970_2.png

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Oryginały do BMW dostaniesz zapewne na allegro, wprawdzie nie w pudełku BMW ale Bosha.
Opublikowano
Poprzednie też kupowałem w zimowej promocji i nie powiem żeby bmw były jakoś wyraźnie lepsze od boscha:( Jak pisał Nurek - nie byłem powalony tym jak ściągały :( No to może znajdzie się jakiś tester bo moje też można by wymienić :) tylko nie wiem czy warto - BSH też jest dobry
Le Mans winners 2006 2007 2008 R10tdi :) 2009 908 HDI :) 2010 R15 TDI ;)no cóż trzeba wiedzieć gdzie leży przyszłość motoryzacji :) TDI
  • Członkowie klubu
Opublikowano

No to widać BMW sobie leci w kulki. Do E36 zawsze widziałem różnicę między oryginałem, a produktem oryginalnym.

Nie chciało mi się dziś jechać do ASO. I ciągle jakoś nie pasuje mi to aero...

Pozdrawiam,
Grzegorz

330Ci
276218_2.png

335d xDrive
1089970_2.png

Opublikowano
no z tym aero to tak że nie pasuje do dizajnu e46 :) to tak jak by dołożyć spojler z allegro :)
Le Mans winners 2006 2007 2008 R10tdi :) 2009 908 HDI :) 2010 R15 TDI ;)no cóż trzeba wiedzieć gdzie leży przyszłość motoryzacji :) TDI
Opublikowano

Witam

Ja kupiłem Bosch aerotwin do E36 i po pierwsze - w ogóle to się w oczy nie rzuca, a po drugie świetnie ściągają wodę i są bardzo trwałe, bo niedługo będą miały już rok i wszystko jest jak należy. Takie same (aerotwin) założyłem w E46 kuzyna i jest super. Płaciłem w InterCarsie po zniżkach 76zł za dwie!! bo mieli promocję. Naprawdę nie ma co się bać GR, aerotwin, to wg mnie jedyny obecnie godny polecenia produkt Boscha w dziedzinie wycieraczek.

Zawsze możesz kupić też w IC wycieraczki SWF, BMW dawało i daje je w wielu modelach na pierwszy montaż, i na pewno trafisz je w klasycznym dizajnie ;)

Pozdrawiam

Przeczytaj moje artykuły:

Test 530d F10, przekrojowy o E30 i E36

http://img40.imageshack.us/img40/1371/renoma.jpg

http://images.spritmonitor.de/310241.png

Opublikowano
może ktos wrzuci fotkę jak to wygląda w e46??
Opublikowano

Troche chora cena jak za wycieraczki.

Jak padną te co mam to kupie polskie MotGum-y.

W poprzednim aucie miałem przez 5lat wycieraczki tej firmy i wycierały idealnie w zimie i w lecie :)

• Członkowie klubu
Opublikowano
Wklejcie zdjęcie tych aero, bo już miałem zamawiać Bosch 394S, a tu mi mattiss mąci :mrgreen:

Pozdrawiam,
Grzegorz

330Ci
276218_2.png

335d xDrive
1089970_2.png

Opublikowano

Hej GR

Mogę Ci zrobić fotkę jak to wygląda na E36, bo E46 nie mam pod ręką :/

Edit Edit Edit

Znalazłem foty w tym temacie przerzucając dział DYI

viewtopic.php?t=54568

:8) :8) :8)

• Członkowie klubu
Opublikowano

dzięki!

u Twojego kuzyna też prawa odstaje?

nie wiem... jakoś mi chyba nie podchodzi....

Pozdrawiam,
Grzegorz

330Ci
276218_2.png

335d xDrive
1089970_2.png

Opublikowano

Tak,prawa leciutko odstaje. Zarówno u kuzyna, jak i w E36 mojego Taty. Taka natura tych wycieraczek. Można kupić tą drugą krótszą o rozmiar niż oryginalny wymiar i wtedy odstawała nie będzie...

Jeśli Ci to nie podchodzi to pozostaje mi polecić Ci wycieraczki SWF - najwyższa jakość i powinni mieć model klasyczny do E46.

Pozdrawiam

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Btw, jakie macie patenty na hałasujące wycieraczki? Czymś je przetrzeć na początku?

pozdrawiam

Paweł

Opublikowano
chyba ja zostanę przy boschu tradycyjnym, fotki mnie nie przekonały :)
Opublikowano

witam!

jesli interesuja kogos wycieraczki tansze od wyzej wymienionych moge polecic swoje.

1,5 roku temu kupilem na allegro plaskie wycieraczki "alca" zaplacilem za nie ok 50 zl za komplet.

w komplecie byly tez zapasowe gumki, wiec wlasciwie dostajemy 2 pary za praktycznie smieszne pieniadze.

jestem z nich bardzo zadowolony, gumki wymienilem po ponad roku i teraz jade na drugiej parze. zbieraja caly czas bardzo ladnie, nie halasuja i w okresie zimowym nigdy nie zamarzaja jak tradycyjne, ktore czasem trzeba "rozruszac".

to moje pierwsze plaskie i z pewnoscia juz nigdy tradycyjnych nie kupie. plaskie sa duzo bardziej trwale i lepiej zbieraja.

pozdrawiam

• Członkowie klubu
Opublikowano

Wszyscy chwalą Alca, a ja w E36 dwa razy kupiłem i dwa razy badziew jakich mało.

Do E46 zamawiam Boscha 394S. Jakoś te aero mnie nie podchodzą.

Pozdrawiam,
Grzegorz

330Ci
276218_2.png

335d xDrive
1089970_2.png

Opublikowano
no i ja też biorę tradycyjne bosche - nie pasuje to aero do e46 :)
Opublikowano
nie wiem czy wszyscy chwala. ja kiedys kupowalem bosche, valeo. a raz z ciekawosci kupilem alca tradycyjne i uwazam ze niczym sie od boscha nie roznia procz nazwy - tak czy owak raz do roku wypada piora wymienic, a skoro zbieraja ladnie i nie halasuja to po co mam placic za boscha z 60 zl czy wiecej jak za alca w tesco wolaja 12 zl./szt (aero 25).