Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam. czy ktoś może posiada instrukcję sterowania głosem w e39? jeśli nie to czy ktoś byłby tak miły i w skrócie mi to opisał??
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
mam po niemiecku, moge zeskanowac, jesli chcesz, to daj znac na priv

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

yyy... Sterowanie glosem w e39 :?:

O tym nie wiedzialem. Jak mozna sprawdzic czy mam?

BMW Schnellservice

Mechanik

Elektronik

Opublikowano
dolaczam sie!!! cos takiego jest??? mozna wiecej szczegolow!!!

ONLY BMW...!!!

ex:

e21 318i

e28 524td

e39 523i

e39 530d

jest:

e36 316i

e39 540i

• Członkowie klubu
Opublikowano

Spracheingabesystem czyli system sterowania głosem w przypadku e39 pozwala na głosową obsługę telefonu oraz nawigacji za pomocą zaprogramowanych komend (niestety nie da się ich zmienić na własne). Język sterowania ZTCW jest uzależniony od tego na jaki rynek auto zostało przeznaczone, spotkałem się z językami niemieckim, angielskim i francuskim - na pewno nie ma polskiego :evil: Występowało to jako opcja niezależna od telefonu i nawigacji, więc niekoniecznie posiadanie tychże powoduje, że mamy sterowanie głosowe. Uruchamia się je przez długie wciśnięcie przycisku na wielofunkcyjnej kierownicy, na poniższym to ten najniżej położony po lewej stronie (patrząc od drzwi kierowcy)

http://img522.imageshack.us/img522/4391/145bq5.jpg