Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie proszę odpowiedźcie mi na pytanie czy PDC z przodu powinno pipczeć tylko w zakresie koloru czerwonego? Bo przód pipczy mi właśnie w tym kolorze, na żółtym i zielonym nic nie pipczy. PDC z tyłu pipczy w każdym kolorze :/. Nie pamiętam jak miałem wcześniej, jakoś nie zwracałem na to uwagi.

Tak się zastanawiam czy to ma jakiś związek z tym, że PDC raz działa raz nie??

Pzdr.

• Odpowiedzi 69
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Na czerwonym to już jest sygnał ciągły. A z przodu i z tyłu powinno być jednakowo. Przynajmniej tak jest u mnie.
Opublikowano
Na czerwonym to już jest sygnał ciągły. A z przodu i z tyłu powinno być jednakowo. Przynajmniej tak jest u mnie.

Zgadza się na polu czerwonym jest sygnał ciągły a na zielonym i żółtym polu nic nie pipczy z przód :(

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

wymieniał ktoś z Was czujnik osobiście .Mi nie działa z przodu i nie wiem czy jest z tym dużo zachodu.Można go wymienić

bez zdejmowania zderzaka?

Opublikowano
tak, ale prawdopodobnie sobie delikatnie uszkodzisz boczne zaczepy przy błotniku (urwą się, ale nie ma to większego wpływu na zachowanie się zderzaka). zderzak trzeba odkręcić od góry, odkręcić w nadkolach dwie śruby i odgiąć. gwarantowane siniaki / porysowane łapki.

felgi, opony, prestige tuning, elementy carbon, znaczki carbon, grile

hurtowe ceny na zimowe opony renomowanych marek

http://img169.imageshack.us/img169/4364/gpowerwheel.jpg

Felgi oraz akcesoria legendarnego G-Power!

http://www.inovit.pl http://www.kahndesign.pl http://www.wolfrace-wheels.pl

Opublikowano
tak, ale prawdopodobnie sobie delikatnie uszkodzisz boczne zaczepy przy błotniku (urwą się, ale nie ma to większego wpływu na zachowanie się zderzaka). zderzak trzeba odkręcić od góry, odkręcić w nadkolach dwie śruby i odgiąć. gwarantowane siniaki / porysowane łapki.

jest to lewy skrajny czujnik,da radę wymienić odkręcając nadkole,bez odkręcania od góry?

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Witam

I ja dorzucę swoje małe co nieco do tego tematu. PDC problem tak jak inni, a co nie byłem gorszy. Raz działał, raz nie. Ostatnio w zimie przy mrozach -30 idealnie działał i w trakcie deszczu, takiego mega. Ale ostatnio padł i to na amen. Tak jak i inni doszedłem do wniosku, że to wina czujek, lub wiązki. Aż tu nagle cud. Przy obecnych upałach odpalił i działa idealnie. Nie wiem może pomogło mu mycie karcherem. fakt jest jeden. Na razie działa bez problemu, ale..........i to jest dziwne, działa pomimo uszkodzonych dwóch czujek. Jedna przednia przy tablicy i skrajna tylna lewa. System, na i drivie po prostu ich nie pokazuje, jest "dziura". I dla mnie to jest dziwne, ale daje do myślenia że system z uszkodzonymi czujkami też może działać pokazując "odległości w zakresie tych działających". Co do systemu to teraz nijak nie mam pojęcia co będzie jak padnie, bo wina uszkodzonych czujek odpada. Pozostanie wiązka, lub problemy w styku, a może moduł??? Jak na razie micha mi sie śmieje w trakcie parkowania jak widzę te zielono-żółto-czerwone kreseczki i ten "miły dźwięk". Jak długo?????? Pozdrawiam

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Witam wszystkich . Tez mam problem z PDC przod ok za to na tyle dziala tylko jeden czujnik, z ciekawosci zrzucilem zderzak tylny. Wydaje mi sie ze kable sá ok ,bo jak przekladalem dzilajácy czujnik w miejsca nie dzialajacych to dzialal. Ale czy jest mozliwe zeby 3 byly walniete dodam ze wszystki buczá jak ucho przyloze z tym ze ten dobry glosniej. Macie jakies teorie na ten temat ?
  • 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Odkopuję kotleta :)

Zacząłem temat na forum E9x ale chyba jednak starsi bracia bardziej zorienotwani w temacie PDC :)

Nie mogę znaleźć wiązki przedniej do mojego auta, na realoem.com nic takiego nie ma :roll: Póki co moja wiązka od ostatniego 'lutowania' działa ok, ale będę zmieniał zderzak więc żal byłoby jej nie wymienić, jak później okaże się, że znowu coś nie działa :mad2:

Pomożecie? :)

Opublikowano
Odkopuję kotleta :)

Zacząłem temat na forum E9x ale chyba jednak starsi bracia bardziej zorienotwani w temacie PDC :)

Nie mogę znaleźć wiązki przedniej do mojego auta, na realoem.com nic takiego nie ma :roll: Póki co moja wiązka od ostatniego 'lutowania' działa ok, ale będę zmieniał zderzak więc żal byłoby jej nie wymienić, jak później okaże się, że znowu coś nie działa :mad2:

Pomożecie? :)

Jakaś wiązka idzie tędy:

viewtopic.php?f=73&t=141964&hilit=wi%C4%85zka

ale czy to ta to nie wiem.

Opublikowano

:)

Wiem którędy idzie u mnie wiązka, bo zderzak już był demontowany, pytanie nie wiem co zamówić :) - gdzie tą wiązkę znaleźć w realoem.com

mowa o E90 (!)

No chyba, że nie ma tego na rysunkach i pozostaje telefon do ASO w celu zamówienia wiązki.

Pzdr.

Opublikowano

Normalne, że wszystko się psuje ;). Grunt to poczuwać się do odpowiedzialności.

Ale do rzeczy gdzie szukać tej wiązki :cry2: :cry2: :cry2: :cry2: na realoem.com ??

Pzdr

• 5 lat później...
Opublikowano

Witajcie.

Widzę, że na Waszym forum to można się wiele dowiedzieć bo na E90,91,92,93 to jest słabo.

Może i mi coś podpowiecie:

Po wrzuceniu wstecznego biegu (R bo skrzynia automatyczna)) - światła wsteczne się zapalają ale z PDC nie ma żadnej (nie mryga led, nie wydaje dźwięku) reakcji. Po prostu tak, jakby to moje auto nie miało na wyposażeniu PDC. INPA nie może mi się połączyć z tym modułem więc nie mogę zdiagnozować błędu (czy to czujnik, czy coś innego).

iDrive też nic nie pokazuje, prócz standardowego rysunku pojazdu.

Od czego w takim razie zacząć? "Pruć" wiązki? "Wydłubać" moduł cofania? A może jeszcze coś?

Podpowiedzcie.

Pozdrawiam.

Opublikowano

Witam wszystkich ,

mam mały problem z pdc . pada od wczoraj dzis rano odpalam furke i ku mojemu zdziwieniu nie dziala pdc na wyswietlaczu pokazuje sie samochod ale nie pokazuje nic wiecej zadnych uwag odnosnie przeszkody . gdzies przeczytalem zeby sprawdzic palcem czujniki . Niestety nic nie wyczuwałem , poszlem metoda nasluchu i tu cos sie zadzialo . 2 czujniki z przodu jeden z prawej drugi z lewej ( przy tablicy rejestracyjnej ) nie cykaja i jeden z tyl tez nie cyka czyli mamy 3 nie sprawne . Macie jakies rady co zrobic ?

Wczoraj odpalam bryke pdc działa bez problemów. Dzisiaj odpalam pdc już nie działa. ....

• 2 lata później...
Opublikowano

Cześć Wszystkim

Od tygodnia jestem posiadaczem BMW e90. Auto posiada czujniki parkowania przód i tył. Wszystko działało pięknie do dziś, kiedy to umyłem auto na myjni.

Czujniki od tego momentu nie działają. Dodam iż nie pali się kontrolka błędu PDC.

Przycisk włączający i wyłączający PDC nie działa. Przedtem po włączeniu PDC przycisk ten świecił się na zielono a po wyłączeniu gasł.

Co może być powodem takiego stanu rzeczy ( czym ma coś z tym wspólnego wspomniana myjka). Jak to naprawić?

Z góry dziękuje za wszelką pomoc.