Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wynika z tego, że 2.0d jest mniej oszczędny niż 3.0i ?naprawdę trudno mi w to uwierzyć

Wynika z tego jedynie tyle, że spalanie każdego auta zależy od warunków w jakich jest eksploatowane i od stylu jazdy.

Nie musisz nam udowadniać, że diesel mniej pali, bo to wiemy. Nie musisz nam też wciskać ciemnoty, jakie to hektolitry spala każdy silnik benzynowy, bo podajesz wartości ekstremalne, które oczywiście są do osiągnięcia. Ale wejdź sobie na spritmonitor.de i popatrz jakie średnie spalanie ma 330i w porównaniu do 330d. Wychodzi 2-3L więcej. I o co tu bić pianę pytam się? Jeździsz taniej o te 10zł na 100km. Na co przeliczasz te oszczędności? Na flaszki, papierosy, czy może jak niektórzy tutaj na wakacje z rodziną?:)

jak narazie wyszło mi ok 6-7tys. przez 2 lata - komplet nowych felg + opon, chip i jeszcze zostało na ew. awarie których się tak obawiają niektórzy :)

• Odpowiedzi 1,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ooo cóż za niefart, świat legł w gruzach, miało być tak pięknie, a tu 'swój' dieslowiec wszystko popsuł. :lol: Szacun Nurek za objawienie prawdy :cool2:
Opublikowano

jak narazie wyszło mi ok 6-7tys. przez 2 lata - komplet nowych felg + opon, chip i jeszcze zostało na ew. awarie których się tak obawiają niektórzy :)

Extra, BAX przez 2 lata "stracił" połowę tego, ale zastanówmy się, może kupił swoją benzynę trochę taniej, niż Ty Diesel'a i z mniejszym przebiegiem, a może sprzeda trochę drożej, bo auto będzie miało mniej km, niż przeciętny Diesel w takim roczniku?

• Członkowie klubu
Opublikowano
Kolega co jeździ na torze pokazuje właśnie jakie może być spalanie kiedy 3.0i się pociśnie (33l/100) dla porównania w tych samych warunkach 3.0d spali te 10L a nawet 12L.

Dominik- czy ty kiedykolwiek byłeś na torze? Jechałeś na maksa? Bo chyba takimi stwierdzeniami się kompromitujesz! :duh:

E46 330cdA czyli moje auto na próbie u Wróbla w Ułężu pali ok 27l..... podobnie w Kielcach

A tak w ogóle to dajcie już sobie spokój, GR chyba jest na jakichś wakacjach bo pewnie już by dawno posprzątał :norty:

Wakacje ;) raczej odwrotnie ;)

Wpadłem na chwilę i jak zobaczyłem te rewelacje o porównaniu spalania z toru i non stop takiej jazdy, to się fajnie uśmiałem :lol:

Zamykam wątek, bo jest kilka stron do czyszczenia, a teraz nie mam na to czasu, kolejnych sobie dokładał nie będę (chyba, że inny mod to zrobi, to proszę bardzo ;) )

Uprzedzam, że chyba poleci kilka ostrzeżeń i na pewno jeden ban, bo jak myślałem, że ten jeden to nie rado_! tak ten disel go posprzątał ;)

Kiedy posprzątam, przydzielę nagrody i otworzę wątek - nie wiem. Na razie nie mam na to czasu.

Pozdrawiam,
Grzegorz

330Ci
276218_2.png

335d xDrive
1089970_2.png