Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A mi się w benzynie podoba wygląd silnika :D

http://img149.imageshack.us/img149/8137/dscf5153x.jpg

• Odpowiedzi 1,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Nie no Jakub ten kwadrat Ci sie podoba?? rozumiałbym jakiś inny kształt np koło :mad2:

Ps. w końcu kobity mają spokój w domu, chłopaki wejdą na neta napiszą co myślą na forum i gitara a i humor się poprawia.

Mi się w dieslu podoba moment obrotowy i to jedyny wystarczający argument, chetnie bym kupił 3.0i ale nie mam pieniędzy na benzynę,

Jakub przyjedź do mnie z pełnym zbiornikiem, wsiadamy i jeździmy po mieście, obiecuję że nie będę się wyżywał ale pojeżdżę żwawo po naszej metropolii po 100km podjedziemy na stację i jeśli wyjdzie 11 litrów to ja płacę a jeśli wyjdzie powyżej 15 to Ty płacisz. Za to że pozwolisz mi pojeździć Swoim autem stawiam browara. :norty:

Pozdrawiam
Opublikowano
ech GR disel nie warczy , może jedynie syczy ale nie warczy

Różnie można sobie to nazywać, ale syk? :mrgreen: :mrgreen:

I ej - słyszałem nie jednego diesla, nie mogły być wszystkie zepsute :wink: :mrgreen:

zawyżyleś mocno spalnie disla ale jak chcesz się oszukiwać to się oszukuj dalej

10 l/100 to pali przy ciągłym pedale w podłodze a tak nawet jak byś chciał to się nie da jeździć

Błąd. I bez obrazy, ale raczej nie jesteś dla mnie wiarygodnym źródłem "ile to pali i przy jakiej jeździe", bo za często te posty są zbyt różne... :D

Przyjąłem, że będzie mi, czyli przy mojej jeździe, średnio palić mniej o dwa litry.

Trochę sugeruję się moim byłym dieslem BMW, trochę Nurka, trochę nowym wynikiem M330d, którzy są wiarygodni.

Ale powiem Ci szczerze, że musiałaby się przynajmniej podwoić ta różnica, żebym w ogóle zaczął myśleć "a może jednak?" ;)

syk turbiny na przyśpieszeniu bo silnika po prostu nie słychać a przy przyśpieszaniu benzyne jest ryk silnika - o to mi chodziło - może ty jakieś stare disle bez turbo słyszałeś GR

i niebęde cię wyprowadzał z błędu , i nawzajem też nie jesteś dla mnie wiarygodnym źródłem , już tłumacze dlaczego

przy mojej jeździe wychodzi mi 8l/100 dieslem , gdybym miałe benzyne założył bym spokojnie że spaliła by mi 14 l

wiesz dlaczego GR ? bo miałem 318i i nigdy poniżej 10l/100 nie zeszłem a średnie było około 12 - 14 l na 100 km

wiec spokojnie założe że 3l benzyna spali mi od 14 do 16 l - oczywiście z tym się nie zgodzisz

swoim czasie octawia 1,6 spaliła mi 16 l ale fakt że sporo w korkach stałem

a tobie pali średnio 11l - może i tyle ci pali ale w moich realiach tyle mi nie spali a lubie jeździć tak jak mi się podoba a nie zawsze ekonomicznie i od świeta agresywnie , z tego nie mam zamiaru rezygnować , autko ma cieszyć z jazdy

gdybyś przyjął moje średnie to za głowe się złapiesz - i już wiesz dlaczego jeżdze dislem ,

była E36 1.8i , 1992r

jest E46 330 xd 204 PS

Opublikowano
Nie no Jakub ten kwadrat Ci sie podoba?? rozumiałbym jakiś inny kształt np koło :mad2:

Ps. w końcu kobity mają spokój w domu, chłopaki wejdą na neta napiszą co myślą na forum i gitara a i humor się poprawia.

Mi się w dieslu podoba moment obrotowy i to jedyny wystarczający argument, chetnie bym kupił 3.0i ale nie mam pieniędzy na benzynę,

Jakub przyjedź do mnie z pełnym zbiornikiem, wsiadamy i jeździmy po mieście, obiecuję że nie będę się wyżywał ale pojeżdżę żwawo po naszej metropolii po 100km podjedziemy na stację i jeśli wyjdzie 11 litrów to ja płacę a jeśli wyjdzie powyżej 15 to Ty płacisz. Za to że pozwolisz mi pojeździć Swoim autem stawiam browara. :norty:

Trochę ponegocjujmy:

Ty zalejesz do pełna moje auto i pojeździsz, jeśli wyjdzie więcej niż 11 to ja dolewam do pełna zabieram auto, stawiam dwa browary w tym jeden dla Kuby M330d :D

To uczciwa propozycja, będziecie zadowoleni :8)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

To jeszcze zależy ile będziesz miał tego paliwa przed zakładem, ale widzę że drogo sobie życzysz za te testy :roll:

M330d przyjedź musimy zrobić zrzutę na te ekonomiczną benzynę :norty:

Pozdrawiam
Opublikowano
To jeszcze zależy ile będziesz miał tego paliwa przed zakładem, ale widzę że drogo sobie życzysz za te testy :roll:

M330d przyjedź musimy zrobić zrzutę na te ekonomiczną benzynę :norty:

No cóż, jazda benzyną kosztuje :D

Ok, dorzucam jeszcze dwa browary....żebym ja się musiał o kierowców z budżetem do testów prosić. Skandal.

Opublikowano

jakub

No cóż, jazda benzyną kosztuje :D

Ok, dorzucam jeszcze dwa browary....żebym ja się musiał o kierowców z budżetem do testów prosić. Skandal.

nawet jakbym zalał za 250 zeta to po 1 godzinnym pałowaniu zostałoby ci z pół baku :mrgreen: (30L na 100km)

badziej prawdopodobne, ze po 10 minutach dynamicznej jazdy pogoniłbys mnie :cry2:

Opublikowano

GR - piszez że m330 i Nurek podają wiarygodne wyniki a ja??? :D nie kłamie przecież :norty: poczułem się urażony :) zresztą po co miał bym pisać że ON mi nie ubywa ... mogę powiedzieć że miałem krótką przygodę mocną Pb w subaru wrx z 2001 roku :) i mój diesel jest mniej kosztowny w utrzymaniu - fakt autko mialo 5 właścicieli od wyjazdu z salonu teraz ma już 2 kolejnych :) ale tak to z subaru jest - tam są dopiero koszty ;) - choć marzy mi się My99 jako weekend car :)

A test spalania proponuje troszkę inny :)

Przyjedźcie do mnie do wrocka, i jedziemy po niemieckich autostradach diesle i Pb do Monachium do muzeum BMW i na piwko pszeniczne i zobaczymy kto ile razy zatankuje :) ewentualnie Grüne Hölle - to też fajny wypad i można sprawdzić jak On i PB na torze palą :mrgreen:

Przynajmniej fajna wycieczka by była :)

To forum to jednak fajne jest :lol:

Le Mans winners 2006 2007 2008 R10tdi :) 2009 908 HDI :) 2010 R15 TDI ;)no cóż trzeba wiedzieć gdzie leży przyszłość motoryzacji :) TDI
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jestem w stanie zatankować pełen zbiornik i pojeździć w taki sam sposób jak moim byłym dieslem - czyli ostro ale bez pałowania, taka okazja może mi się nie trafić więcej :norty: Przynajmiej będę wiedział czego sie spodziewać w razie zakupu takiego samochodu, a ponieważ u mnie to jest dość prawdopodobne że zmienię auto bez planowania to chociaż będę miał jakąś wiedzę na temat 330i,

Ja uwielbiam benzynowe silniki szczególnie wysokoobrotowe a BMW ma takie jednostki :D, może się powtórzę ale mój motocykl o pojemności 1L potrafił spalić do 15L paliwa w trakcie jazdy która dawała mi frajdę i troszkę adrenaliny.

Ja Wam chłopaki wierzę że potrafią spalić i 8litrów ale uważam że jest to absolutne minimum i osiągalne tylko podczas jazdy z ogromną koncentracją i dbałością aby nie wcisnąć o 1mm za głęboko, tylko jest jeden mankament , taka jazda męczy.

Pozdrawiam
Opublikowano
hunter ja nie mówię, że masz jechać swoim autem :cool2: możesz zatankować PB jak się jakub zgodzi :)
Le Mans winners 2006 2007 2008 R10tdi :) 2009 908 HDI :) 2010 R15 TDI ;)no cóż trzeba wiedzieć gdzie leży przyszłość motoryzacji :) TDI
Opublikowano

wiecie co jest fajne w moim dieslu??

zasieg auta po zatankowaniu! :mrgreen: :mrgreen:

nigdy sie nie pokrywa z rzeczywistoscia,ale fajnie jest widziec 1100km :mrgreen:

Opublikowano
Możemy dzisiaj z hunterem zrobić test, jeśli oczywiście nie będzie padało. Bo deszcz oczywiście zwiększa zużycie paliwa :D
  • Członkowie klubu
Opublikowano

syk turbiny na przyśpieszeniu bo silnika po prostu nie słychać a przy przyśpieszaniu benzyne jest ryk silnika - o to mi chodziło - może ty jakieś stare disle bez turbo słyszałeś GR

Syk turbiny to jest w Sti :wink: a tu ten bzyczek... :mrgreen:

wiec spokojnie założe że 3l benzyna spali mi od 14 do 16 l - oczywiście z tym się nie zgodzisz

Oczywiście, że się nie zgadzam! Moim zdaniem spalałaby Ci od 16l, a nie do 16l :mrgreen: :mrgreen:

a tobie pali średnio 11l - może i tyle ci pali ale w moich realiach tyle mi nie spali a lubie jeździć tak jak mi się podoba a nie zawsze ekonomicznie i od świeta agresywnie , z tego nie mam zamiaru rezygnować , autko ma cieszyć z jazdy

Wiesz, ja też wybrałem auto dla siebie, żeby się nim nie męczyć, żeby jeździło jak mi się podoba :mrgreen:

gdybyś przyjął moje średnie to za głowe się złapiesz - i już wiesz dlaczego jeżdze dislem ,

Nie ma się co łapać za głowę, całe forum już przecież wie dlaczego jeździsz dieslem :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

GR - piszez że m330 i Nurek podają wiarygodne wyniki a ja??? :D nie kłamie przecież :norty: poczułem się urażony :)

I powinieneś :mrgreen: :wink: :mrgreen: :wink:

A tak serio, to inaczej - wierzę w wyniki osób, które znam; lepiej, lub gorzej, ale zawsze :wink:

Ja Wam chłopaki wierzę że potrafią spalić i 8litrów ale uważam że jest to absolutne minimum i osiągalne tylko podczas jazdy z ogromną koncentracją i dbałością aby nie wcisnąć o 1mm za głęboko, tylko jest jeden mankament , taka jazda męczy.

I tylko w trasie przecież ten wynik możliwy, więc męczarnia to nie jest ;)

Trzymam kciuki za pogodę we Włocławku ;) :cool2:

Pozdrawiam,
Grzegorz

330Ci
276218_2.png

335d xDrive
1089970_2.png

Opublikowano
Rado_! a jakimi odcinkami jezdzisz ? Dłuższe czy krótsze ? Auto cały czas nagrzane ? Wczoraj i dzisiaj troche pocisnąłem, na rogzranym silniku i wskoczyło ma na 10,1 L / 100 km (BC bo realne jest napewno z litr wieksze) i chyba jestem w stanie uwierzyć w 10l bo wiem że manual pali zdecydowanie mniej od automata. Ale zalezy to od temperatury silnika, zdecydowanie.

QUATTRO

Diesel ? No thanks....

Opublikowano
10 LITRÓW spokojnie osiągam średnio w 530d w Szczecinie gdzie przez polowe mojej trasy do pracy auto się dogrzewa
Opublikowano

Jak jeżdże

w mieście spalanie mam 10 l tak jak pisałem , po za miastem mam 6l -sprawdzałem i liczyłem , pokrywa się to mniej wiecej z kompem

po miejście jest jazda od klienta do klienta wiec silnik zimny jest rano po nocy , nie wiem jak u was ale nawet w zimie w mrozy moja 330xd stygnie około 4h , w lato w zasadzie silnik nie ostygnie , przez cały dzień jest ciepły nawet po 8h , przykładowo opel combo w dislu w mrozy wystyga mi po pół godziny a w silne mrozy musze jeździć w puchowej kurtce bo nie moge ogrzewania właczyć - z ogrzewaniem właczonym temp silnika mi spada :( jest to bardzo denerwujące

wyjeżdzam zwykle po 9 - bo nie ma sensu dla mnie stać w korkach , znam warszawe na wylot i stosunkowo mało stoje w korkach , znam objazdy , wiem gdzie można o której porze się przemieścić szybko , tłucze sie ścisłe centrum jak i okolice wawy do 60 km

często też wieczorami lub w nocy wyjeżdzam sobie pojeździć (lub szukam pretekstu do jazdy) tylko wieczorem można sobie z przyjemością pojeździć po warszawie (oczywiście z włączonym cb) i powiem że coraz wiecej dróg w warszawie cieszy oczy i jazdą , robi się coraz wiecej tras z ładną nawierzchnią :)

w trasie to sami wiecie że nie ma gdzie szybko w Polsce pojechać wiec spalanie wychodzi małe , co z tego że czasem przyciśnie się do 200 skoro za chwile wleczesz się na 1 biegu ,

niekasowałem kompa od pół roku i średnia obecnie moja wynosi 7,9l , jak ostanio liczyłem to wyszło mi że sporo natłukłem km po trasie , jak wyjeżdzam w wekend to lekko robie od 500-1000 km a czasem wiecej

była E36 1.8i , 1992r

jest E46 330 xd 204 PS

Opublikowano

witam, hmmm a ja wybrałem benzynkę bo.... ....na mobile.de akurat jak jechałem do DE 330i było najładniejsze :) i jedyne z tym silnikiem w automacie... jak to mówi moja żona (...) nie chcę diesla bo się boję instalacji gazowej :)

nawiasem mówiąc najlepszy wątek do dźwigania sobie ilości postów...

Opublikowano

No to chyba czas zjawić sie na jakimś zlocie klubu :)

Aco do syku w sti :) to fakt

pod warunkiem że jest blow off

Opublikowano

Rada ministrów przyjęła we wtorek projekt ustawy o oplacie paliwowej

"Projekt nowelizacji ustawy zakłada wzrost opłaty paliwowej dla oleju napędowego. Spowoduje to zwiększenie ceny 1 litra tego oleju o ok. 16 gr. brutto

Opublikowano

"Projekt nowelizacji ustawy zakłada wzrost opłaty paliwowej dla oleju napędowego. Spowoduje to zwiększenie ceny 1 litra tego oleju o ok. 16 gr. brutto

no i Jakub co z związku z tym ? zaraz wezną się za gaz i benzyne bo jak nie ma kasy w budżecie to najlepiej od kierowców wyciągnąć

zawsze ropa była i bedzie tańsza , zresztą nie rozumiem z czego się cieszysz ,

tak w woli informacji gospodarka opiera się na ropie i jak ona drożeje to i wszysko drożeje . Ciekawe masz podejście Jakub , jak zdrożeje twoje paliwo to wcale mnie to nie ucieszy ,

kolejny pośredni podatek jakich wiele w tym kraju , tak samo jak ostanio w oc wrzucili dofinansowanie SD

była E36 1.8i , 1992r

jest E46 330 xd 204 PS

Opublikowano
no z tymi podatkami to już przeginają :( niedługo będziemy pracować na podatki - lekarze nauczyciel stoczniowcy itp.... daj daj daj, ale to mała dygresja, co do info jakuba to nie zwróciłem uwagi by się cieszył ale fakt znalazł kolejny osłabiający przewagę ON argument :) tylko jak słusznie zauważył Rado_! posiadacze Pb będą następni w kolejce do sponsorowania budżetu
Opublikowano

no i Jakub co z związku z tym ? zaraz wezną się za gaz i benzyne bo jak nie ma kasy w budżecie to najlepiej od kierowców wyciągnąć

zawsze ropa była i bedzie tańsza , zresztą nie rozumiem z czego się cieszysz ,

tak w woli informacji gospodarka opiera się na ropie i jak ona drożeje to i wszysko drożeje . Ciekawe masz podejście Jakub , jak zdrożeje twoje paliwo to wcale mnie to nie ucieszy ,

kolejny pośredni podatek jakich wiele w tym kraju , tak samo jak ostanio w oc wrzucili dofinansowanie SD

Kuźwa gdzie jest napisane, pokazane, zaemotiokowane że ja się cieszę?!?!

Myślisz, że nie wiem że wszyscy za to zaplacą? Też jeźdżę dieslem.

Opublikowano
Jak dzieci. :mad2: dorośnijcie wreszcie :duh: dla mnie i gnojówka może być paliwem byle mi w wozie nie waliło i szedł bezawaryjnie do przodu. Auto ma mnie przewieźć z punktu A do punktu B. Dźwięk diesla np w CR to już nie to co kiedyś pakowali do Tarpanów czy Opli Kadettów. Kultura pracy już nie ta. Prawda że silnik benzynowy jest cichy ale BMW jest tak wyciszona że w środku nie słychać różnicy, wyjątkiem mogą być tylko delikatne wibracje na wolnych obrotach. Niech każdy jeździ na czym chce, jedni wolą benzynę - bogatemu wszystko wolno, inni się skrobią kupując diesla inni gazują co jest dla mnie osobiście profanacją samochodu ale to ich bryka oraz ich wybór - należy to uszanować. Fajnie że mod nie zamyka tego tematu bo jak w TV nie ma nic ciekawego to odpalam notebooka i mam kabaret za darmola czytając wasze przepychanki :D pozdrawiam.