Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Najbardziej kopcą wyroby Audi.

:lol: :lol: :lol: miałem w tym dziwacznym temacie nic nie pisać ale się uśmiałem zdrowo teraz :lol: :lol: :lol:

czy na tym forum jest opcja "ingore" :?: , żeby nie czytać przez przypadek takiej radosnej twórczości :lol:

Jest, już Cię wrzuciłem. Po prostu zamykasz oczy jak widzisz delikwenta.

• Odpowiedzi 1,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Wystarczy policzyć tematy z problemami Diesla na forum i porównać z ilością benzyny....

Osobiście uważam, i jest to moje zdanie, BMW - tylko benzyna R6 pow. 2,0L

Dlaczego ? Do tego trzeba dojrzeć, nie ma sensu o tym rozprawiać. Dla osób mających pojęcie o mechanice, jest to oczywiste,dla filozofów, czyli reszty - nie ...ale do czasu :-)

Dziwi mnie że meritum całej rozmowy jest spalanie.... ludzie, to żenada, nie zachowujcie się jak ten cały syf w audi/vw, oni rozpoczynają rozmowy od: wiesz, mi to pali 5,1 ...

BMW R6 od M52 2xvanos to minimum co powinno być w E46, a jak zamykam oczy to mam ze słuchu rozpoznać czy to BMW czy jakaś trzęsawka.

Pozdro.

mario
Opublikowano
Wystarczy policzyć tematy z problemami Diesla na forum i porównać z ilością benzyny....

Dlaczego ? Do tego trzeba dojrzeć, nie ma sensu o tym rozprawiać. Dla osób mających pojęcie o mechanice, jest to oczywiste,dla filozofów, czyli reszty - nie ...ale do czasu :-)

Dziwi mnie że meritum całej rozmowy jest spalanie.... ludzie, to żenada, nie zachowujcie się jak ten cały syf w audi/vw, oni rozpoczynają rozmowy od: wiesz, mi to pali 5,1 ...

BMW R6 od M52 2xvanos to minimum co powinno być w E46, a jak zamykam oczy to mam ze słuchu rozpoznać czy to BMW czy jakaś trzęsawka.

Pozdro.

jak to do tego trzeba dojrzeć? a osoby które chcą jeździć bmw czyli autem z tylnym napędem o bardzo dobrym wykonaniu i trakcji , robiących dużo kilometrów rocznie mają wybrać benzynę tylko po to bo jakiś gość mówi że nie dorośli....

druga sprawa to że masz benzynę nie znaczy że masz auto w lepszym stanie od niektórych osób z silnikiem diesla... :D

A do ilości osób piszących na forum na temat diesla sprawa była już poruszana ... większość osób w tym okresie brała diesla , po prostu silników benzynowych jest mniej w stosunku do diesla i tyle .... chociaż jak przejrzysz forum e46 to ostatnio obserwuje wzrost ilości postów dotyczących " niepsujących się " benzyn.....

a dorosnąć to chyba sam musisz , bo tu liczy się pasja ... nieważne kto czym jeździ ... ważne że BMW

SPECIAL REMAPPING SERVICE - SOFTWARE ENGINEERING - IDA PRO

Chiptuning Łódź

ŁÓDŹ BYDGOSZCZ BIRMINGHAM LONDON

https://www.tc-performance.com/

Opublikowano

Pozdro.

dojrzeć trzeba? twój post i jego emocjonalne nastawienie sugeruje, że nie masz za wielu lat na karku jeszcze. :-)

Opublikowano (edytowane)

Wystarczająco ... jeździsz kolego traktorem, który przynosi wstyd BMW, żadne emocje, no chyba że podczas jazdy, ale to już jak kiedyś kupisz bmw które jeździ a nie ....przemieszcza się, bo 2,0D to zwykły dupowóz jak to mówi Karol a Teresy w Łodzi..

A tak na marginesie, stoją kolego te diesle po poboczach, wież mi że nie jest to miłe. Wstyd, wstyd wstyd. Kupują to ludzie których obiektywnie nie stać na utrzymanie, bo z tymi przebiegami co kupuje się w Polsce z 3 ręki to takie koszta generują że przykrość przyznawać że jest to BMW. Poczytaj sobie na forach z jakimi problemami borykają się diesle VW a z jakimi BMW. Żenada.

Nie namawiajcie ludzi na zakup BMW w dieslach (E46) bo to życzenie komuś problemów, chyba że ostatecznie po 2003 r. ale to też loteria.

I nie piszcie bzdur typu że diesel w BMW to pasja bo tylny napęd itd bo to śmieszne. Tym bardziej że po waszym stażu na forum wnioskuje że o pasji do BMW nie macie pojęcia.

Moje pierwsze bmw jakie miałem to E30 2,5 pełna wersja, wsadzone miała wszystko co wtedy wkładali, był to rok 2000 a auto 88`. Wcześniej miałem VW Corrado G60 200KM na mniejszym kółku sprężarka... E36 miałem 2, obecnie od 3 lat mam E46 2,5L w którym poza zawieszeniem z przodu, nie robiłem nic.

Jeździ tak: http://www.youtube.com/watch?v=d-bsFsOubzY bo ma motor dzięki któremu mogę auto to nazywać BMW. Polecam posłuchać w słuchawkach, warto.

Tyle.

Oczywiście zdjęty kaganiec, tak więc 6800obr/min -255Km/h

wiez :arrow:wierz

Edytowane przez mple
mario
Opublikowano
Wystarczająco ... jeździsz kolego traktorem, który przynosi wstyd BMW, żadne emocje, no chyba że podczas jazdy, ale to już jak kiedyś kupisz bmw które jeździ a nie ....przemieszcza się, bo 2,0D to zwykły dupowóz jak to mówi Karol a Teresy w Łodzi..

A tak na marginesie, stoją kolego te diesle po poboczach, wież mi że nie jest to miłe. Wstyd, wstyd wstyd. Kupują to ludzie których obiektywnie nie stać na utrzymanie, bo z tymi przebiegami co kupuje się w Polsce z 3 ręki to takie koszta generują że przykrość przyznawać że jest to BMW. Poczytaj sobie na forach z jakimi problemami borykają się diesle VW a z jakimi BMW. Żenada.

Nie namawiajcie ludzi na zakup BMW w dieslach (E46) bo to życzenie komuś problemów, chyba że ostatecznie po 2003 r. ale to też loteria.

:lol: :lol: :lol:

zauważ że e46 w dieslu to nie jest pierwsze auto tej marki wielu osób , wiele osób też wcześniej jeździło BMW i to nie koniecznie w dieslu.....

a takie teksty typu " prawdziwe bmw to tylko benzyna " to rzucają ludzie którzy dowartościowują się kupując bmw .....

to co powiesz o BMW X5 w dieslu , heh pewnie żenada .... pomijając fakt że takie auto z 2001 roku kosztuje tyle co 3 Twoje....

aha i jeszcze fakt że taki klekot robi Twoje m43 .... :D

Chiptuning Łódź

Opublikowano

Wystarczająco ... jeździsz kolego traktorem, który przynosi wstyd BMW... [blablabla... snip]

ok, pochwaliłeś się, opowiedziałeś nam swoją historię życia, ale czy masz coś do powiedzenia w temacie tego wątku? bo póki co to niczego konstruktywnego się nie dopatrzyłem.

Opublikowano

Konstruktywne było.

czyli jeszcze raz, bardziej dosłownie:

90% tematów na forum o problemach silników to Diesel. Amen.

Reszta do przemyślenia.

mario
Opublikowano
Konstruktywne było.

Reszta do przemyślenia.

a nie sądzisz że to głębszy wątek ...?

wiele osób myśli że jak kupi diesla to nie będzie musiała w niego inwestować , a to wielki błąd i z tego bierze się wiele postów rozczarowanych ludzi....którzy chcieli cieszyć się przyjemnością z jazdy!!!!

a zapomnieli że nie ma okazji i do używanego diesla trzeba troszkę dołożyć żeby się nim cieszyć...

Chiptuning Łódź

Opublikowano
Konstruktywne było.

Reszta do przemyślenia.

nie, nie było konstruktywne. to były nic nie warte emocjonalne wynurzenia bez znaczenia praktycznego. 90% wątków na podforum o E46 dotyczy diesla? czyli przeliczyłeś wszystkie? a może machnąłeś skrypt, który pobrał z forum wszystkie nagłówki wątków i policzył te które w czwartym znaku tytułu wątku miały literkę 'd'? hm, a wziąłeś pod uwagę które dotyczą silnika, a które klimatyzacji albo zawieszenia? bo jeśli nie, to w ten sposób ja mogę napisać, że 90% właścicieli M54 dolewa do nich co tydzień oleju.

poza tym, o ile pamiętam, to ten wątek był od podawania konkretnych wyliczeń spalania i kosztów.

Opublikowano

No boli, boli, wiem. Przykro mi że masz diesla, przykro mi też że musisz jeździć jak z jajeczkiem bo leci szybko dwumasa.... itd. że jest wada fabryczna programu itd itp

Przykro też że na tym forum przybyło tylu zacietrzewionych traktorzystów.

Rozumiem was, pokaraliście się i teraz bronicie swojej złej decyzji. Codziennie was widzę jak powozicie swoje dupowozy i z żalem patrzycie oraz słuchacie jak M52 czy M54 miauczą przy wchodzeniu na obroty albo przy gwałtownym schodzeniu z 5000obr na 2 biegu, co jest po prostu poezją... ja to wszystko wiem i widzę, ten wasz żal w oczach że tak nie możecie...

(Czasami mam nawet dla was szaczunek na drodze, i nie leczę was tak ordynarnie jak powoźniczych dupowozów TDI z grupy VW)

Dlatego rozumiem Twoje ataki, ale bądź dzielny, bo to Ci się chwali. W końcu w pewnym sensie BMW z silnikiem Diesla też jest BMW.

Życzę wytrwałości w przekonaniach.

mario
  • Członkowie klubu
Opublikowano

@mple - ostrzeżenie za umieszczenie wątku w złym temacie, jak byk w nim stało, że suche fakty, dyskusja tu; i na powstrzymanie zapędów :? drugi Rado_! w wydaniu benzynowym jest zbędny...

o zasadności ostrzeżeń w tym wątku dyskusji nie ma (żeby nie było, że coś komuś skasuję :lol: )

Pozdrawiam,
Grzegorz

330Ci
276218_2.png

335d xDrive
1089970_2.png

Opublikowano
No boli, boli, wiem. Przykro mi że masz diesla, przykro mi też że musisz jeździć jak z jajeczkiem bo leci szybko dwumasa.... itd. że jest wada fabryczna programu itd itp

Przykro też że na tym forum przybyło tylu zacietrzewionych traktorzystów.

Rozumiem was, pokaraliście się i teraz bronicie swojej złej decyzji. Codziennie was widzę jak powozicie swoje dupowozy i z żalem patrzycie oraz słuchacie jak M52 czy M54 miauczą przy wchodzeniu na obroty albo przy gwałtownym schodzeniu z 5000obr na 2 biegu, co jest po prostu poezją... ja to wszystko wiem i widzę, ten wasz żal w oczach że tak nie możecie...

(Czasami mam nawet dla was szaczunek na drodze, i nie leczę was tak ordynarnie jak powoźniczych dupowozów TDI z grupy VW)

Dlatego rozumiem Twoje ataki, ale bądź dzielny, bo to Ci się chwali. W końcu w pewnym sensie BMW z silnikiem Diesla też jest BMW.

Życzę wytrwałości w przekonaniach.

hehe a słyszałeś zx10r na jedynce przy 14500 obr i przy 170 km /h na jedynce oczywiście ......????

Chiptuning Łódź

Opublikowano (edytowane)

GR,

No wiem, wiem, przepraszam, ale wszyscy wiemy o co chodzi.

Mi jest tylko żal ludzi którzy płaczą bo kupili Diesla, bo utrzymanie to studnia bez dna... czasami domino awarii.

Argumenty że małe spalanie to ok, zgodzę się, tylko pytanie czy w BMW o to chodzi ? Jak to było ?

Macie 5 minut radości na stacji benzynowej i kilkaset km przemieszczania się z punktu a do punktu b

a ja co prawda 5 min smutku na stacji, ale później 500km Radości z Jazdy ;-)

Pozdrawiam i polecam się w potrzebie w okolicach Łęczycy.

Mariusz.

Co do Kawy racja 100%, ja zaliczyłem przykrego szlifa Yam. R6tką ... ale marzy mi się BMW F800, na razie drogie.

Edytowane przez mple
mario
Opublikowano
No wiem, wiem, przepraszam, ale wszyscy wiemy o co chodzi.

Mi jest tylko żal ludzi którzy płaczą bo kupili Diesla, bo utrzymanie to studnia bez dna... czasami domino awarii.

a czasami 10 lat bezawaryjnej jazdy. podawałem przykład wcześniej w tym wątku.

Argumenty że małe spalanie to ok, zgodzę się, tylko pytanie czy w BMW o to chodzi ? Jak to było ?

Macie 5 minut radości na stacji benzynowej i kilkaset km przemieszczania się z punktu a do punktu b

ja mam radość z jazdy, jak M57 wgniata mnie w fotel przy 2000rpm. każdy widocznie lubi coś innego.

co prawda nie kupiłem swojego diesla z powodu niższego spalania, tylko z zupełnie innych pobudek, ale...

będziesz robił więcej kilometrów niż tylko wieczorem na rynek postać koło fury i poszpanować, a potem do

domku to docenisz niskie spalanie.

Opublikowano

Wiem o jakim wciskaniu mówisz przy 2000rpm, jeździłem 330D 204KM. Jeśli stan cukierek, to faktycznie przyzwoity silnik.

Oczywiście tu do benzyny nie ma możliwości obiektywnego porównania osiągów, bo nie porównujemy jabłka do jabłka.

Pewnie M54 3L z turbiną miało by z 380KM, ale na to BMW nie mogło by pozwolić bo by się nie sprzedawało wtedy M3 E46

Zrobili taki błąd wypuszczając 335 E90 które po chipie zamiata M3 E90 z silnikiem V8... strzelili sobie bramkę ;)

mario
Opublikowano
Zrobili taki błąd wypuszczając 335 E90 które po chipie zamiata M3 E90 z silnikiem V8... strzelili sobie bramkę ;)

podejrzewam że właśnie w tym kierunku wszystko pójdzie - za dwa-trzy lata BMW będzie miało większość silników benzynowych na turbinie i bezpośrednim wtrysku paliwa common-rail. a wtedy całe to ryzyko które ponoszą użytkownicy diesla - turbiny, wtryskiwacze, itp będzie też dotyczyło użytkowników silników benzynowych.

Opublikowano

co prawda nie kupiłem swojego diesla z powodu niższego spalania, tylko z zupełnie innych pobudek, ale...

będziesz robił więcej kilometrów niż tylko wieczorem na rynek postać koło fury i poszpanować, a potem do

Daj już spokój z tymi tekstami, że jak benzyna, to tylko do szpanowania na ryneczku, bo to ani ciekawe, ani oryginalne.

Ja robię swoją benzyną 40.000km rocznie, a na "ryneczek" mam 500m, więc musiałbym od rana do nocy w tą i z powrotem jeździć, żeby się w Twój ograniczony światopogląd wpisać.

Wy już dawno przestaliście rozmawiać na konkretne argumenty i nic dziwnego, bo temat wątku jest do opisania praktycznie w kilku zdaniach, a zrobiło się z tego kilkaset postów i każdy już powiedział, co wiedział.

Tylko ile te 335i po tym chipie pojeździ bez wymiany silnika na nowy?

Opublikowano

Daj już spokój z tymi tekstami, że jak benzyna, to tylko do szpanowania na ryneczku, bo to ani ciekawe, ani oryginalne.

tak samo oklepane, jak teksty o jeżdżeniu traktorem i wołaniu kominiarza do czarnego dymu z wydechu.

Opublikowano

no ja zrobiłem 38 tyś M52 2,5L i mój bilans z napraw silnika to zero.

Palcem nie tykłem, wstyd się przyznać, nawet świec nie wymieniłem :/

Co do kosztów paliwa to odpowiadam zawsze krótko, każdy jeździ tym na co go stać.

mario
Opublikowano

tak samo oklepane, jak teksty o jeżdżeniu traktorem i wołaniu kominiarza do czarnego dymu z wydechu.

No niestety, taka natura klekota, trzeba się z tym pogodzić :)

Opublikowano

No niestety, taka natura klekota, trzeba się z tym pogodzić :)

a taka natura benzyniaka, że trzeba się pogodzić z docinkami o jeżdżeniu poszpanować na rynek we wsi albo pod dyskotekę.

• Członkowie klubu
Opublikowano

jceel vs. webber 1:1

proponuję koniec meczu :mrgreen:

Pozdrawiam,
Grzegorz

330Ci
276218_2.png

335d xDrive
1089970_2.png

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
obecnie od 3 lat mam E46 2,5L w którym poza zawieszeniem z przodu, nie robiłem nic.
no ja zrobiłem 38 tyś M52 2,5L i mój bilans z napraw silnika to zero.

Palcem nie tykłem, wstyd się przyznać, nawet świec nie wymieniłem :/

Jak byś robił tyle w rok to mógłbym z Tobą po polemizować na temat "idei" benzyn o dużej pojemności BMW.

Na razie Twoje wywody to tylko potwierdzenie faktu, że jak się dużo jeździ to diesel jest sensownym rozwiązaniem.

Wiem o jakim wciskaniu mówisz przy 2000rpm, jeździłem 330D 204KM. Jeśli stan cukierek, to faktycznie przyzwoity silnik.

Oczywiście tu do benzyny nie ma możliwości obiektywnego porównania osiągów, bo nie porównujemy jabłka do jabłka.

Pewnie M54 3L z turbiną miało by z 380KM, ale na to BMW nie mogło by pozwolić bo by się nie sprzedawało wtedy M3 E46

Ale porównanie turbodoładowanych diesli z wolnossącą benzyną pod kątem kosztów serwisu ma sens :cool2:

A ja 5 min na stacji, a później 900km radości z jazdy solidnym i dobrze prowadzącym się autem jakim jest moje e46 :cool2:

Opublikowano

A ja 5 min na stacji, a później 900km radości z jazdy solidnym i dobrze prowadzącym się autem jakim jest moje e46 :cool2:

żeby tylko - zatankowane pod korek 320d zawsze pokazuje na kompie zasięg >1000km :mrgreen: