Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)
bax
Już Wam nawet ludzie nie biorący udziału w dyskusji piszą, że niemcy to nie tylko autostrady itd, itp ale Wy dalej swoje. :duh:

to dlaczego, kazdemu niemcy kojarza sie z autostradami? :shock:

A dlaczego każdemu warszawiakowi zakopane kojarzy sie z krupówkami? Bo tam większośc "turystów" kończy wyjazd, co ambitniejsi pod skocznią. Tak samo większość kierowców niemcy zna z tego jak przez nie jadą. To tak jak by niemca który nigdy nie był w polsce przewieź od granicy do krakowa A4 i tyle będzie miał wyobrażenia o polskich drogach.

Edytowane przez BaX
  • Odpowiedzi 1,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
bmw 2002 turbo z 74r kupić to sztuka podtrzymuje ;) a ja tan autostrady w Niemczech nie widziałem :norty: (chyba mało ich tam ....) może gps mnie prowadzi źle - w końcu to firmowy bmw więc zna skróty :)
Le Mans winners 2006 2007 2008 R10tdi :) 2009 908 HDI :) 2010 R15 TDI ;)no cóż trzeba wiedzieć gdzie leży przyszłość motoryzacji :) TDI
Opublikowano

w niemczech wale trase 800km w 6,5 godziny z jednym stopem na siusiu 10 minutowym. moge nawet nalac sobie kawke z teromsa bez paniki i ja spoko wypic. czlowiek nie jest nawet zmeczony. przez polske trasa do warszawy, zaliczam latanie wszystkich plomb w zebach, mijam albo jestem wyprzedzany przez 30 kamikadze, o kawie to sobie moge pomarzyc. 500km po polskich drogach robie od 7-11 godzin w zaleznosci od ruchu. po tych 500km jest wypompowany jak klient w drogim nocnym klubie z jacuzzi.

bax, zreszta co ty wiesz o autostradach? a4 to wielkie nieporozumienie 2 pasy bez awaryjnego, a2 to wielki jeden lod kulczyka, nawierzchnia po oddaniu nadaje sie do remontu - co zreszta robia- mozna sobie na tej autostradzie zeby wybic przy wiekszej predkosci.

Opublikowano

Tak, tak, Ty zapłaciłeś tyle ile była warta bo jesteś znawca, ci co zapłacili więcej niż Ty to tłumoki bo oni się nie znają i przepłacili. Ich samochody nie są warte tego, że więcej zapłacili. Wniosek nasuwa się jeden, kupiłeś po prostu najlepsze auto. :cool2:

I to podobno ja się chwale, buehehehehe.

napisze jeszcze raz Bax żebyś zrozumiał ,

zapłaciłem tyle ile był wart x , nic więcej , po tyle chodziły , po co niby miałbym dopłacać więcej ? za co ?

była E36 1.8i , 1992r

jest E46 330 xd 204 PS

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

bax, zreszta co ty wiesz o autostradach? a4 to wielkie nieporozumienie 2 pasy bez awaryjnego,

Jakąś inną A4 jeździsz bo znwou bajki piszesz? Na A4 są nawet miejsca gdzie sa po 3 pasy w jedną strone. :duh:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Tak, tak, Ty zapłaciłeś tyle ile była warta bo jesteś znawca, ci co zapłacili więcej niż Ty to tłumoki bo oni się nie znają i przepłacili. Ich samochody nie są warte tego, że więcej zapłacili. Wniosek nasuwa się jeden, kupiłeś po prostu najlepsze auto. :cool2:

zapłaciłem tyle ile był wart x , nic więcej , po tyle chodziły , po co niby miałbym dopłacać więcej ? za co ?

Za jajco, jak nie rozumiesz sam co piszesz to jakieś douczanie by się przydało. Twoje 'x' było tyle warte i to tylko w/g ciebie co znaczy tylko tyle, że innych 'x' lepszych od Twojego może być wiele. Posta logika na poziomie szkoły podstawowej, uczyli Cie zbiorów, takie koła się rysowało co nachodziły na siebie. :mad2:

Chbya że obejrzałeś wszystkie 'x' jakie w danym momencie były w sprzedaży co jest tak samo realne jak ... sam se dopowiedz. :lol:

Opublikowano

dokladnie sa miejsca, ze nawet 3 pasy zrobili, chyba na jednej gorce przed katowicami i w samych katowicach :duh: ale tez sa miejsca gdzie jest jeden pas - slynny platny odcinek- :duh:

poturlaj sie w strone wroclawia i w strone zgorzelca to zobaczysz polska autostrade. a jak ci paliwka starczy to jedz dalej na zachod to bedziesz mogl podziwiac niedoscignione sny donaldinia. :cool2:

Opublikowano

Za jajco, jak nie rozumiesz sam co piszesz to jakieś douczanie by się przydało. Twoje 'x' było tyle warte i to tylko w/g ciebie co znaczy tylko tyle, że innych 'x' lepszych od Twojego może być wiele. Posta logika na poziomie szkoły podstawowej, uczyli Cie zbiorów, takie koła się rysowało co nachodziły na siebie. :mad2:

ja się nie kieruje emocjami i bajkami , prównywałem auta z tego samego rocznika , nie napaliłem sie bo zobaczyłem autko .

sorx jak ty A4 nazywasz autostradą to ja nie mam wiecej pytań ,to jest autostradopodobny wyrób i nic wiecej w dodtaku jeszcze kase od tego pobierają ,

trzeba się zżucić faktycznie na wache żeby zobaczył prawdziwą autostrade, tam 200 km na szafie to standard , nic nie buja wali tłucze , płynie się , u nas 200km to niejest ani przyjemna ani bezpieczna jazda ,

ZZUCIC :arrow: ZRZUCIC

była E36 1.8i , 1992r

jest E46 330 xd 204 PS

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

ja się nie kieruje emocjami i bajkami , prównywałem auta z tego samego rocznika , nie napaliłem sie bo zobaczyłem autko .

No czyli jednak uważasz, że kupiłeś najlepsze. Zdecyduj się wreszcie bo powoli zaczynasz sie chyba sam gubić.

Podpowiedz:

Jak nie widziałeś wszystkich /a nie widziałeś/ to nigdy nie wiesz czy kupiłeś najlepsze, więc piszesz po prostu farmazony. Nieokreślona liczba innych ludzi mogła kupić lepiej od Ciebie i nie wykluczone, że nawet taniej. Ale nawet jak kupiła drożej to mogła kupić lepsze i nic nie przepłaciła.

[sorx jak ty A4 nazywasz autostradą to ja nie mam wiecej pytań ,to jest autostradopodobny wyrób i nic wiecej w dodtaku jeszcze kase od tego pobierają ,

Ta kolejny bajkopisarz, płatny jest tylko odcinek. Ale ja wiem, niemcy to mają autostrady ale wiesz jak niemieckie autostrady blado wypadaja przy tych ze stanów, tam jeden pas ma tyle co dwa w niemczech, a pasów mają nawet po 4-5. Ci to mają rozmach. :P

Dobra, bo widzę, że sami znafcy i globtroterzy niemieckich autostrad się odzywają, na szczęscie nie tylko niemcy mają autostrady. No chyba, że w europie tylko oni maja.

Opublikowano

nie ma sensu się sprzeczać , ja sie kierowałem średnią rynkową , ale oczywiście zawsze możesz powiedzcieć że jedna ma coś tam wiecej od drugiej , bezsensu rozmowa, zawsze powiesz że twoja miała ten elemt x wiecej od innej i dlatego tyle przepłaciłeś ,

jak bedziesz sprzedawał to ciekawe czy ten elemnt x ktoś zauważy i dopłaci ci za niego

tak samo jak rozmowa o autostradach ,

była E36 1.8i , 1992r

jest E46 330 xd 204 PS

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
nie ma sensu się sprzeczać , ja sie kierowałem średnią rynkową , ale oczywiście zawsze możesz powiedzcieć że jedna ma coś tam wiecej od drugiej , bezsensu rozmowa, zawsze powiesz że twoja miała ten elemt x wiecej od innej i dlatego tyle przepłaciłeś ,

Alelujaaaaa, dokładnie tak!!! Dziekuję za przyznanie racji. Tyle, że nasza średnia rynkowa dotyczy klepanych przystanków i wyrobów samochodopodobnych. :mrgreen: Polecam linka którego podalem wcześniej.

jak bedziesz sprzedawał to ciekawe czy ten elemnt x ktoś zauważy i dopłaci ci za niego

co dla jednych ma znaczenie dla drugich może nie mieć. Coupe samo z siebie nie jest samochodem dla każdego, "to nie kombi w dizlu i elektryce" ;)

tak samo jak rozmowa o autostradach ,

Jak ktoś ma klapki na oczach, wypada przyznać mu racje.

Opublikowano
Powoli się gubię o co chodzi :) ale wątek fajny jest :norty: tylko temat był diesel czy benzyna ??? chyba że mi się pomyliły :oops: moderator zmienić temat na Rozprawka o Autostradach w Europie :cool2:
Le Mans winners 2006 2007 2008 R10tdi :) 2009 908 HDI :) 2010 R15 TDI ;)no cóż trzeba wiedzieć gdzie leży przyszłość motoryzacji :) TDI
Opublikowano

Widze ze zrobil sie wielki off topic, moze niech moderator zmieni tytul np. na "slowna wymiana argumentow", kazdy kogo cos boli bedzie sie tam zalil a inni zeby mu pomoc w cierpieniach beda mu dokladac :mrgreen:

Pozwolcie, ze dorzuce swoje 2grosze na temat amerykanskich autostrad skoro juz na ten temat zeszlo. Te 4-5 pasow to mozna znalezc tylko w wielkich aglomeracjach, na pozostalym obszarze tzw highways maja przewaznie tylko 2 pasy (ktore nie sa wcale takie szerokie) przedzielone pasem zieleni zwykle troche szerszym niz to bywa w europie. I standard tych dróg, poza oczywiscie ich liczba, niewiele odbiega autostradom polskim. Nie sa one jakos specjalnie gladkie (albo przynajmniej te po ktorych mialem okazje jezdzic) bo i samochody przystosowane sa do innych warunkow- jak ktos jezdzil typowym amerykanskim samochodem to wie o co chodzi. Poza tym wszedzie sa ograniczenia predkosci, zwykle 65mph (czasem 70mph) i ryzykuje sie naprawde duzo jesli sie ich nie przestrzega, w Polsce z takimi predkosciami to wielu porusza sie po miescie...

Wracajac do polskich autostrad to nie chodzi tu o ich standard, ktory moze nie jest najlepszy i nie dorownuje tym w DE ale chodzi o ich liczbe. W dzien w godzinach szczytu jest normalnie tragedia, albo wszyscy wala lewym pasem, albo tiry sie wyprzedzaja, albo znowu wyprzedzaja sie prawym pasem bo inni juz kilometr wczesniej sie ustawili zblokowali lewy pas i czekaja kiedy tiry skoncza ze soba... czasem zygac sie chce no ale chyba lepsze to niz tluczenie sie po wiejskich drogach. Zwykle staram sie tak ukladac trase, o ile sie da, zeby przez Polske przejechac noca - mniej stressu i duzo szybciej. Ale bylbym bardzo szczesliwy gdybym mogl przejachac PL w zdluz i w szerz nawet taka bylejaka autostrada jak A4.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

bax, zreszta co ty wiesz o autostradach? a4 to wielkie nieporozumienie 2 pasy bez awaryjnego,

Jakąś inną A4 jeździsz bo znwou bajki piszesz? Na A4 są nawet miejsca gdzie sa po 3 pasy w jedną strone. :duh:

Ta, przed bramkami.

PS. Ci od 330i nie jeżdżą autostradami bo tam stacje BENZYNOWE są za żadko. :norty:

ZADKO :arrow: RZADKO

Pozdrawiam
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ta, przed bramkami.

PS. Ci od 330i nie jeżdżą autostradami bo tam stacje BENZYNOWE są za żadko. :norty:

:lol: mistrz ciętej riposty

A za bramke/i czasem wyjedzasz czy mama nie pozwala, bo tam też są po trzy pasy. :cool2:

Opublikowano

hehe a wcześniej mi ktoś zarzucał, ze to nie temat o lpg i ma się tym zająć moderator. a tu dyskusja jest o wszystkim.

Jako, ze dość przyjemnie się czyta i ogląda rosnącą liczbę postów i wciąż kluczący wątek, wrócę jeszcze na chwilę do tych przebiegów i okazji oraz do stanu kierownicy.

Jedna frakcja utrzymuje, że prawie wszystkie samochody mają cofane liczniki, bo mają ze 300 tys albo lepiej, inni wręcz odwrotnie, że jest masa rodzynków.

A ja uważam, ze są takie i takie - są 3 latki z przebiegiem pod 200 tys, są 10 latki, które nie maja jeszcze 100 tys. - wszystko jest kwestią ceny. Wystarczy wnikliwie poanalizować ogłoszenia na mobile.de. Widać tam wyraźnie, że czasem auto z mniejszym przebiegiem , a starsze potrafi być droższe od młodszego o 2-3 lata ale ze znacznym przebiegiem. Uważam , że na mobilu z racji dużej podaży samochodów i znacznie mniejszej liczby przewalaczy można w miarę dokładnie okreslić tzw. średnią cenę za interesujący nas model i rocznik. I wtedy - jeśli koniecznie chcę mieć mały przebieg - muszę pogodzić się z tym, że muszę dopłacic ze 20% albo lepiej. Jesli nie zależy mi na przebiegu i mogę mieć np 200-300 tys, wtedy można kupić samochód nawet taniej niż ta przybliżona średnia i niekoniecznie musi to być trup. Ale nie można wierzyć w bajki, ze załóżmy średnia cena za interesującą nas bejkę będzie na mobilu np 40 tys, a my znajdziemy czy to w Niemczech, czy tymbardziej w Polsce za 30 tys i będzie to igła z małym przebiegiem - bo raczej będzie to albo fura po dobrym dzwonie, albo z licznikiem cofnietym o 200 tys, albo lepiej. Niestety nikt, kto ma dobry egzemplarz na sprzedaż, czy to z małym przebiegiem, czy też "igła" nie odda go za okazyjną cenę - bo taki ma chętnych na pęczki i bez trudu dostanie coś "na górkę".

Oczywiście jeśłi tylko jest taka możliwość, konieczne jest wg mnie udać się do aso i sprawdzić co i jak. bo na minę zawsze można wleźć - czy się kupuje tanio czy drogo.

Na marginesie dodam, że mam jednego kolegę, który niedawno kupował A6 i nie mogłem mu przetłumaczyć, że nie ma okazji i jeśli rzeczywiście chce mieć mały przebieg to musi dołożyć to tej średniej ceny. Jednak niestety nie trafiało - on koniecznie chciał kupić tanio i "dobrze". No i oczywiście musiał być "wypas".

Znalazł, nawet sprawdził go w aso i kupił. Niby jest wszystko ok, a jednak w środku jest dość mocno zaniedbany i niedawno okazało się, że prawie cały samochód był malowany, bo bezbarwny lakier zaczyna się łuszczyć. Dziwi mnie tylko, że aso tego nie wykryło.

A kolega - niby ma co chciał - ale zadowolony jest średnio.

Pozdrawiam

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ta, przed bramkami.

:lol: mistrz ciętej riposty

A za bramke/i czasem wyjedzasz czy mama nie pozwala, bo tam też są po trzy pasy. :cool2:

Nie wiem ile Ty masz lat skoro jeszcze mame w to mieszasz, ale ok BAX

Pozdrawiam
Opublikowano

BAX ---------się od kombi w dieslu :D ja ci nic nie zrobiłem i nie musisz mnie i mojego burakowoza takimi tekstami obrażać. umówcie się na gołe klaty i zakończcie temat, bo się już za bardzo rozbrykaliście. A tak na marginesie to ja kupując auto biorę pod uwagę względy praktyczne a ty jak widzę tylko LANS. Wiocha na całego - sorry ale to prawda. przedłużenie penisa w postaci coupe? Kup Bugatti Veyrona i możesz nos w górze nosić ale jeżdżąc starym zjeżdżonym autem za 5 koła euro - naprawdę nie ma się czym chwalić. ----- czym się tu tak podniecać przecież to tylko samochody, mają wozić nasze dupska a nie być powodem sporów i przepychanek. pozdrawiam, wiem że wetknąłem kij w mrowisko ale coś się musi dziać :cool2:

NIE PRZEKLINAJ NA FORUM :evil:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)
BAX odp..... się od kombi w dieslu :D ja ci nic nie zrobiłem i nie musisz mnie i mojego burakowoza takimi tekstami obrażać.

:duh: powiedz dostawcy, żeby nie mieszał ci szajsu z klejem :mad2: A kij to se wetknij....wiesz gdzie, w oko. :shock:

BTW: Marna prowokacja.

hunter: najwyraźniej nie trafiłem w Twój poziom dowcipu ale spoko, poprawie sie i obniże poprzeczke. :mrgreen:

Staje się ten temat bez sensu ponado niektórym najwyraźniej późna pora odbija, żeby nie napsuć sobie krwi i skończyć na żartach proponuje zamknąc temat bo i tak nic mądrego już tego nie wyniknie.

Edytowane przez BaX
Opublikowano

to byl moj ulubiony temat obok :"spalanie", gdzie swojego czasu z rado! rwalem koty ( rado! swojego czasu twierdzil, ze 330XD pali tyle co golf 1.9TDI) wtedy to byly emocje! :mrgreen:

temat mozna, chyba zaliczyc do rozrywkowych. oczywiscie apeluje o nie obrazanie.

Opublikowano
powiem tak że mistrzem oszczędności jest ten opluwany przez wszystkich uzytkowników bmw - TDI. na trasie silnik 90-konny bez problemu schodzi ponizej 5 litrów. ale w 320D 150KM ciężko jest mi uzyskać 8 litrów na trasie przy takiej samej technice jazdy co w TDI. I tu się kończy przyjemność z jazdy :D
Opublikowano
mi też się podobał ten wątek :cool2:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ja podziekuje, można się pospierać ale hamskie prowokacje mnie nie kręcą. Ktoś chyba pomylił forum z onetem. Napisałm do moda o zamknięcie i odwieszenie bo zaczyna to zajeżdzać szambem. Raczej marny obraz forum bmw gdzie w pierwszym temacie od góry ludzie rzucają inwektywami na innych dla rozrywki i podkręcenia atmosfery :duh: