Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Kierownica zmieniła położenie i jest pod kątem 45 stopni. sygnalizowany jest problem z aktywnym układem kierowania. Samochód porusza się bez problemów jedzie prosto , nie ściąga go. Kierownica nie wyłącza kierunkowskazów.
Opublikowano
Wyłącz silnik na jakiś czas i poczekaj. Jak odpalisz to już powinno być ok - komp powie że układ kierowniczy ok i możesz jechać dalej. Miałem to, komp potem nic nie wykazywał, od tego momentu jeżdzę i nic się nie dzieje. Pojawił Ci się jak za szybko odpaliłeś auto zanim zgasły kontrolki (np. jak zgasł Ci na światłach przy ruszaniu bo się zamyśliłeś ;) )?
Opublikowano
Miałem to samo.Zgasł mi przy ruszaniu(ze skręconą kierownicą) po ponownym odpaleniu kierownika była przestawiona ale zaraz samo wszystko wróciło do normy.
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

1) Odpalasz samochód na postoju

2) kierownica na maxa w lewo

3) kierownica na maxa w prawo

4) zgaś i odpal ponownie samochód

pozdrw

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

U mnie w E65 ten błąd zaczął pojawiac sie, gdy robiło się zimno. Rano miałem go prawie codziennie, dopóki auto sie nie rozgrzało.

Problem banalny - aku do wymiany. NIe dawał rady uciągnąc elektroniki i co ciekawe właśnie układ kierowniczy pierwszy to sygnalizował.