Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Kupiłem BMW 318i E30 z 1988r. i mam pytanie. Na desce świecą się diody: 4 zielone i żółta. Co to może być?? Czy to tylko komputer wymaga resetu ?? A i jeszcze czujnik temp. nie działa choć nie wiem czy ma to jakiś związek z tymi diodami. 8)

BMW E30 316i 1.8 M10B18 coupe

BMW E30 318i M40 coupe

BMW E34 525td touring

Opublikowano
Witam. Kupiłem BMW 318i E30 z 1988r. i mam pytanie. Na desce świecą się diody: 4 zielone i żółta. Co to może być?? Czy to tylko komputer wymaga resetu ?? A i jeszcze czujnik temp. nie działa choć nie wiem czy ma to jakiś związek z tymi diodami. 8)

Znaczy ze masz jeszcze duzo do przegladu. w miare pokonywania

kilometrow liczba zielonych diod bedzie sie zmniejszac az bedzie

sie swiecic tyko zolta -wtedy czas na przeglad, wymiane oleju itp

Punto75>BravoGT>MB260E>MBC280>*PuntoHLX>MBC320>MBE50AMG>VectraC>BMW528 . it's nice to be important but it's more important to be nice

>>> psychop's lab mike.xray.pl

Opublikowano
Na desce świecą się diody: 4 zielone i żółta. Co to może być?

Oj, Admin zaraz Ci palcem pogrozi, bo nie szukałeś na forum. :duh:

http://autobmwklub.triger.com.pl/forum/viewtopic.php?t=9085&highlight=kasowanie+inspekcji

- No, stał tutaj! Był! Patrzył na swoje paznokcie! Rozpłynął się! Nie ma go!

(Bogumił Kobiela we "Wszystko na sprzedaż". Rok później rozbił się na amen swoim białym BMW).

Opublikowano
Na desce świecą się diody: 4 zielone i żółta. Co to może być?

Oj, Admin zaraz Ci palcem pogrozi, bo nie szukałeś na forum. :duh:

http://autobmwklub.triger.com.pl/forum/viewtopic.php?t=9085&highlight=kasowanie+inspekcji

Rapid, a skad biedny czlowiek ma wiedziec ze "cztery zielone diodyi jedna zolta" to haslo do szukania pt "kasowanie inspekcji" ? :-)

Rady "use search" zazwyczaj podawane sa przez ludzi takich jak Ty

czy Admin ktorzy...no wlasnie. Wiedza czego szukac. Takze ja jesli pozwolicie bede cierpliwie odpowiadal na takie pytania ;)

Punto75>BravoGT>MB260E>MBC280>*PuntoHLX>MBC320>MBE50AMG>VectraC>BMW528 . it's nice to be important but it's more important to be nice

Opublikowano
a czy sami jak bylismy nowi na forum to nie robilsimy takich głupich wejsć.Ja bynajmniej takie miałem :)
Opublikowano
hmmm z tego co ja wiem to swieca sie albo zielone albo zolta/czerwona - takze masz cos nie halo z zegarami.

Lubię BMW - od 15 lat...trochę ich ujeżdzałem

Teraz pora na AMG :D

Opublikowano
a czy sami jak bylismy nowi na forum to nie robilsimy takich głupich wejsć.Ja bynajmniej takie miałem :)

Tak mi sie przypomnialo. Jeden z moich kolegow (obecnie manager w duzej firmie zajmujacej sie internetem i telekomunikacja) jako swoj

pierwszy w zyciu post na internetowej grupie dyskusyjnej (finskiej z reszta zeby bylo smieszniej) wygenerowal wiadomosc z nastepujaca trescia: "NIE PIAR*OL KOLARGOL". Do dzis trzymam ja zachowana w

oryginale i przypominam mu o niej w trudnych chwilach ;)

...ale to juz mocno offtopic;) Ja na przyklad w pierwszym poscie nie

ustawilem oznaczenia modelu, ale zobaczylem ze inni maja, wiec

ladnie dorysowalem "E39" w kwadratowych nawiasach na poczatku

nowego tematu :)

Opublikowano
Dzięki za odpowiedzi, szczerze mówiąc pierwszy raz się spotykam z takim czymś jak inspekcja. Hehe w końcu pierwsze BMW :D

BMW E30 316i 1.8 M10B18 coupe

BMW E30 318i M40 coupe

BMW E34 525td touring

Opublikowano
Rapid, a skad biedny czlowiek ma wiedziec ze "cztery zielone diodyi jedna zolta" to haslo do szukania pt "kasowanie inspekcji" ? :-)

Tedy widzisz, że linka najlepszego zapodałem :!:

Ale po wyrazach "diody, zielone, żółte", itp. też by w końcu trafił.

- No, stał tutaj! Był! Patrzył na swoje paznokcie! Rozpłynął się! Nie ma go!

(Bogumił Kobiela we "Wszystko na sprzedaż". Rok później rozbił się na amen swoim białym BMW).

Opublikowano

Tedy widzisz, że linka najlepszego zapodałem :!:

Ale po wyrazach "diody, zielone, żółte", itp. też by w końcu trafił.

Rapid, linka zapodales najwyzszej jakosci i to sie liczy :-)

Jednak z drugiej strony jedna rzecz ktora otwarcie nie podoba mi sie

w tym calym forum jest pewnego rodzaju atmosfera reglamentowanej

wiedzy. Nie to zeby tak bylo w istocie - ale tak jak napisalem - atmosfera.

Wydaje mi sie ze troche to inaczej powinno wygladac.

• Członkowie klubu
Opublikowano
Wydaje mi sie ze troche to inaczej powinno wygladac.

Wydaje mi się, że między innymi po to jest ten punkt regulaminu forum:

5. Nikt nie może pouczać, piętnować nowych użytkowników Forum. Tylko Administrator i Moderator może zwrócić uwagę, aby poszukać odpowiedzi w archiwum. Jeśli ktoś nie chce po raz kolejny pisać tego samego, to niech w takim temacie nie pisze nic.

Pozdrawiam,
Grzegorz

330Ci
276218_2.png

335d xDrive
1089970_2.png

Opublikowano
5. Nikt nie może pouczać, piętnować nowych użytkowników Forum. Tylko Administrator i Moderator może zwrócić uwagę, aby poszukać odpowiedzi w archiwum. Jeśli ktoś nie chce po raz kolejny pisać tego samego, to niech w takim temacie nie pisze nic.

I to jest wlasnie pewnego rodzaju schizofrenia. Bo skoro jest to takie

zle, to dlaczego wylacznie moderator moze udzielic takiej uwagi?

Czy dlatego, ze z natury "wie lepiej" (lepiej od "standardowego uzytkownika nie-moderatora) czy temat nadaje sie do "use search"

czy nie ?

Czy tez moze dlatego, ze z natury wyposazony jest w "administracyjne narzedzia" za pomoca moze wg. wlasnego uznania karac "niepokornych

uzytkownikow" ?

Moze w takim razie lepiej zaprzestac karcenia nowych, przeciez oni po

tu wlasnie tu przychodza. A z czasem zaczynaja sie uczyc i sami wiedza

coraz wiecej, stawiaja precyzyjniejsze pytania, sprawniej poruszaja sie

w archiwach itp.

Ja np. z punktu widzenia uzytkownika nie zauwazylem, zeby zadawane

pytania o ten sam temat byly jakims notorycznym i dokuczliwym problemem. No chyba, ze ktos ma nieustajacy kompleks zyciowej krzywdy, wtedy zapewne beda mu przeszkadzac o wiele drobniejsze rzeczy. Nie wytykajac tu nikogo palcem w zadnym wypadku.

PS. Zasadniczo nie rozumiem co miales na mysli cytujac akurat ten wyjatek z regulaminu. Czy oznacza to iz Rapid zlamal regulamin ?

Czy oznacza to ze ja zlamalem regulamin ? Zapewne na duzo wiekszy

oddzwiek naraze sie wyrazajac powyzej swoj nonkonformizm :)

• Członkowie klubu
Opublikowano

Ja to widzę trochę inaczej - może dlatego, że swego czasu czytałem wszystko od deski do deski - i naprawdę tematy powracały jak bumerang, nawet w ciągu tygodnia.

Wydaje mi się, że w zamyśle tego punktu regulaminu było to, aby "starzy" nie piętnowali "nowych" tekstami w stylu "a weź se poszukaj, było".

Swego czasu była to chyba najczęściej widziana pierwsza odpowiedź pod pytaniem. Nowych użytkowników często to zniechęcało do forum. Zadawali jedno pytanie i znikali po tym, jak parę osób się wyżyło...

Wg. tego punktu regulaminu może robić to Mod i Admin - oni tu rządzą i wbrew niektórym wydaje mi się, że są tolerancyjni.

Forum jest moderowane, wszyscy to wiedzą, więc chyba nie ma problemu z tym, że ktoś pilnuje porządku ?

I wcale nie chodzi o to, że Mod i Admin wie lepiej, ale o to, żeby był porządek - co innego upomnienie od Moda, a co innego kilka odpowiedzi "poszukaj, było" w wątku...

Pozdrawiam,
Grzegorz

330Ci
276218_2.png

335d xDrive
1089970_2.png

Opublikowano

Wydaje mi się, że w zamyśle tego punktu regulaminu było to, aby "starzy" nie piętnowali "nowych" tekstami w stylu "a weź se poszukaj, było".

A widzisz. Taki cel jest jak najbardziej zbozny i moze na tym chwilowo

poprzestanmy (chyba, ze za jakis czas znow cos przestanie mi sie

podobac ;).

Mic