Skocz do zawartości

Jak się włącza ogdziewanie postojowe?

winiacz

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Mam pytanie: Według specyfikacji mam ogrzewanie postojowe, ale nie bardzo wiem jak się je włącza. Chodzi mi generalnie o to żeby włączyć na konkretną godzinę ogrzewanie, ważne jest to szczególnie teraz przed zimą. Opanowałem już czasowy włącznik, ale wieje mi tylko zimne powietrze i nie umiem dojść do tego żeby działało ogrzewanie. Proszę o jakieś podpowiedzi w temacie. Z góry dzięki i pozdrawiam

wydaje mi sie, ze nie masz dogrzewacza Webasto podobnie jak u mnie, sprawdz pod maską czy jest gdzieś na lewym boku pod maską tabliczka znamionowa. U mnie nie ma dogrzewacza i zimnego auta gdzie nie jest uruchomiony silnik już nie podgrzeje. Jedyna możliwosć to odzyskiwanie ciepła z już rozgrzanego silnika, czyli jak sie zatrzymasz i np czekasz na kogoś to możesz nacisnać przysisk REST na panelu klimy.

sadzomiotacz pędzony gnojówką

Sprzedam swoje BMW E91 320d 163 KM 2006 390 kkm, Navi Prof., panorama, bezwypadkowe, zadbane, pewne. Info - priv

Pewności czy mam ogrzewanie postojowe to nie mam ale generalnie jak kupowałem to sprzedawca zapewniał mnie że jest. Jeśli chodzi o to czy na godzinę można to w sumie timer mam że mogę sobie ustawić powiedzmy na 7.30 włączenie nawiewu tylko właśnie rozchodzi się o to czy jest to ciepłe powietrze...

Kolego masz identycznie jak u mnie 2 timery do ustawienia ale niestety jest to funkcja tzw. przewietrzania wnętrza, o ustawionej porze włączy się nawiew.

Dmucha jedynie zimnym powietrzem, też myślałem że to funkcja dogrzewania ale niestety.

pozdrawiam

• 11 miesięcy temu...