Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W nowej 118D (po lifcie) jest wskaźnik poziomu oleju,którego nie ma w poprzedniej wersji (sprzed liftu).

Jesli chodzi o auta sprzed liftu-w jakim modelu (serii 1) nie było jeszcze wskaźnika?

MIKE

"Pokazał taki międzynarodowy gest pokoju i przyjaźni, środkowym palcem" M.Sokół o geście Nicka Heidfelda :-)

Opublikowano

tak cos mi się wydawało-że tylko w benzynowcach.

Rozumiem,że to takie bardziej uzupełnienie danych komputera-który wskazuje ile km jest do wymiany oleju?

MIKE

"Pokazał taki międzynarodowy gest pokoju i przyjaźni, środkowym palcem" M.Sokół o geście Nicka Heidfelda :-)

Opublikowano
Nie. Wskazywał rzeczywisty poziom oleju w silniku. Wskazywanie ile km pozostało do wymiany jest we wszystkich autach z iDrive. Przed i poliftingu.

E30, E36, E60, E87, F48

• 1 rok później...
Opublikowano

Witam,

Właśnie chciałem sprawdzić jak wygląda poziom oleju przez komputer ale niestety nie mam tej opcji...

Pamiętam że na początku jak kupiłem to było coś takiego, później miałem serwis zerowy i teraz lipa.

Czy możliwe jest że wgrali coś nowego ? próbowałem na różne sposoby po dłuższych odcinakach przy włączonym i wyłączonym silniku i nic.

Opublikowano
Dezaktywowali Ci tą funkcję podczas przeglądu. Mi jej np w ogóle nie włączyli podczas zerowego, jadę do nich w tym tygodniu to zaprogramować. Ich spec od elektroniki powiedział, że musieli przeoczyć tą opcję. Powinna ona być dostępna gdy silnik pracuje i osiągnął swoją temp. roboczą wcześniej nie jest dostępna. :)
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano
Dezaktywowali Ci tą funkcję podczas przeglądu. Mi jej np w ogóle nie włączyli podczas zerowego, jadę do nich w tym tygodniu to zaprogramować. Ich spec od elektroniki powiedział, że musieli przeoczyć tą opcję. Powinna ona być dostępna gdy silnik pracuje i osiągnął swoją temp. roboczą wcześniej nie jest dostępna. :)

Witam,

Pytałem w serwisie na temat tego wskaźnika elektronicznego, i pan stwierdził że jeżeli mam bagnet to nie powinienem mieć wskazań komputera :mad2: co mam o tym myśleć ? samochód po lifcie.

Szybkikuba a jak u ciebie wyszło ?