Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Napisałbym Ci że BMW nie zaleca, że zależnie jakis serwis tak Ci powiedza, a ja polecam co 100 do 120 tys, ale napisze żebyś wrzucił search bo już to opisywano 182138129389123 razy i szkoda byłoby zapychać baze danych tego forum i robic to kolejny raz, prawda?
Opublikowano

nie trzeba, dolewaj :D

30tys aso... a ludzie wymieniaja roznie, ja co 15tys, ile by tych tematow nie bylo to i tak kazdy wymienia inaczej :D

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Irko- chyba masz na myśli olej silnikowy? Bo kolega pyta się o automatyczną skrzynię biegów.....

pozdrawiam

Paweł

Opublikowano

oooops moj blad, jednak sama odpowiedz jest trafiona bo co uzytkownik to inny termin, aso chyba cos kolo 60tys a i po 200kkm jezdza

ciekawostka jest np audi bo tam w serwisowce nie ma czegos takiego jak wymiana oleju w skrzyni, stad tez pewnie taka zla opinia multitronica :D

Opublikowano
temat wymiany oleju w skrzyni to temat rzeka,w mojej E61 530D przy przeb.180.000 km zaczęło się szarpanie na schodzeniu biegów(automat z3 na 2),serwis stwierdził ,że to normalne zachowanie skrzyni-czujecie jedziesz z kimś a on mówi''słuchaj co tak tłucze''Zacząłem temat drążyć poza serwisem.Trafiłem na gościa,który zajmuje się tylko sk.automat,(chociaż większość usłyszy E60 BMW -odpowiedz Proszę Pana tylko SERWIS!) . Facet wymienił olej,michę(plastykowa) zalał 'siuwaks' do przeczyszczenia skrzyni,wyjechałem- bez zmian(koszt 900 zł),dzwonię- kazał przejechać 500-1000 km i podjechać .Podjechałem -komputer wgrywanie softu itp.bez zmian,ściągnął michę przeczyścił jeden z zaworów i.........jak ręką odjął,płynna jazda,rewelka.Reasumując, wymiana oleju potrzebna(serwis stwierdził,że nie ma potrzeby)----to co było przyczyną szarpania to brak wymiany oleju,zebrało się syfu na jednym z zaworków i PROBLEM.Pozdrawiam.Jeśli Macie tego typu objawy podam namiary na ten warsztat.
Opublikowano
temat rzeka , ale generalnie wymieniać co około 100tysi, e60 ma w gwarancji na usa wbite wymiany oleju w skrzyni, a w europie już nie, no to wiadomo o co chodzi jak nie wiadomo o co chodzi...........